Our Streamers


Arcane

1 στους 10 Γιάννηδες συνιστά… Arcane

Η αγαπημένη σας στήλη επέστρεψε για άλλο έναν μηνά, αυτή την φορά όμως θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό.

Καθώς λοιπόν έσπαγα το κεφάλι μου να βρω για πιο παιχνίδι θα μιλήσουμε αυτό τον μηνά, δεν μπορούσα να βρω κάτι να τραβάει το ενδιαφέρον μου, μιας και αυτός ο μήνας ήταν λίγο νεκρός σε θέμα gaming για εμένα, καθώς αναλωνόμουν στα ιδία PVP παιχνίδια που παίζω συνεχώς και ό,τι καινούργιο έπαιξα μπορείτε να το δείτε σε review μου.

Έτσι λοιπόν, εκεί που καθόμουν ήρεμος, ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης και λέω, “γιατί αυτό τον μηνά να μην  μιλήσουμε για το Arcane, εντάξει μπορεί να μην είναι παιχνίδι αλλά βασίζεται σε ένα παιχνίδι και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλείς MOBA των τελευταίων 11 χρονών”.

Οπότε, όπως όλοι καταλάβατε, σήμερα θα μιλήσουμε για το Arcane.

Το Arcane λοιπόν, είναι μια animated σειρά που, όπως είπαμε παραπάνω, βασίζεται στο lore που έχει δημιουργηθεί γύρω από το δημοφιλέστερο MOBA όλων τον εποχών, το League of Legends, της Riot Games.

Το Arcane, με δημιουργούς την Riot Games φυσικά και την Fortiche, κυκλοφόρησε στις 6 Νοέμβριου, στο Netflix και η ολοκλήρωση της πρώτης season έγινε στις 20 Νοέμβριου και αποτελείται από 9 επεισόδιά των 45 λεπτών.

Πάμε να δούμε όμως τώρα τι γίνεται στην σειρά χωρίς spoilers φυσικά και αν τελικά αξίζει να την δείτε.

Τι γίνεται στην σειρά;

Το Arcane μας δείχνει την σύγκρουση 2 κόσμων. Από την μια έχουμε το Piltover, που έχει στραφεί στην επιστήμη και είναι αρκετά αναπτυγμένο και εύπορο. Από την άλλη, έχουμε την Undercity ή αλλιώς το έθνος του Zaun, που αποτελείται από φτωχογειτονιές και οι κάτοικοί του κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Εν κατακλείδι, λόγω αυτής της διαφορετικότητας έχουμε μια μισητή έχθρα και αντιπαλότητα με τους πάνω (Piltover) και τους κάτω (Zaun).

Μέσα σε αυτούς τους δύο, διαφορετικούς, κόσμους, βλέπουμε αρκετούς χαρακτήρες από το παιχνίδι και μαθαίνουμε η αλήθεια είναι αρκετά πράγματα για το πώς κατέληξαν να είναι αυτό που έχουμε γνωρίσει στο παιχνίδι, από που προήλθαν και το “πώς και γιατί” επέλεξαν να πάρουν κάποιο συγκεκριμένο “δρόμο” για να γίνουν αυτοί που μάθαμε στο LoL.

Μέσα στη σειρά, θα συναντήσετε αρκετούς από αυτούς τους χαρακτήρες, όμως, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι Vi, Jinx, Caitlyn και Jayce. Βέβαια, όπως είπαμε δεν είναι μόνο αυτοί, και εδώ έχουμε ίσως το πιο βασικό θετικό χαρακτηριστικό της σειράς, αφού κάνεις από τους υπόλοιπους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομπάρσος. Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο, όλοι τους, άλλοι λίγο, άλλοι πολλοί, βάζουν το λιθαράκι τους, για να ξεδιπλωθεί η φανταστική (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) ιστορία του Arcane.

Έχοντας όμως, σαν κύριο μοχλό, την ιστορία μεταξύ των Vi και Jinx, και τα γεγονότα που έγιναν και οδήγησαν αυτές τις δύο χαρακτήρες, από αγαπημένες αδερφές να γίνουν δύο θανάσιμοι εχθροί και πώς, σιγά, σιγά, η Jinx άρχισε να οδηγείται στην παράνοια.

Παράλληλα, έχουμε και στην “πάνω” μεριά, την ιστορία του Jayce, ο οποίος, με τη βοήθεια του φίλου και συνεργάτη του, Viktor, καταφέρνουν να τιθασεύσουν την μαγεία και να την συνδυάσουν με τεχνολογικά επιτεύγματα. Όμως, ο Jayce, πολύ σύντομα, από τις έρευνες και τις δημιουργίες του, θα βρεθεί μπλεγμένος σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία θα σημαδέψουν την εξέλιξη της ιστορίας και θα τον φέρουν αντιμέτωπο με ένα αρκετά σημαντικό δίλημμα.

Κάπου εδώ όμως, θα μου επιτρέψετε να σταματήσω να μιλάω για την ιστορία του Arcane, αρχικά γιατί θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες και στη συνέχεια, γιατί υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος να μου ξεφύγει κάποιο spoil, όπως για παράδειγμα, το αν καταλάβατε τελικά ποιος είναι ο Warwick…

Γιατί αξίζει να ασχοληθείτε;

Γενικά εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά, μιας και δεν είναι κάποιο παιχνίδι που μπορεί να μας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης ή διαφορετικούς τρόπους παιξίματος. Είναι μια animated σειρά, με θεματολογία ενός παιχνιδιού που σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζεται. Μάλιστα, ακόμα κι αν δεν έχετε ακουμπήσει ποτέ σας το LoL και δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το ποια είναι τα ονόματα που ανέφερα παραπάνω, πιστέψτε με, δείτε την σειρά. Είναι τόσο άρτια δομημένη που δεν πρόκειται να έχετε ούτε μία απορία, αφού δεν παίρνει ποτέ σαν δεδομένο ότι οι θεατές έχουν μια κάποια γνώση της μυθολογίας του παιχνιδιού.

Αξίζει το Arcane τελικά;

ΝΑΙ, ΝΑΙ και ΝΑΙ!

Αρχικά, έχουμε μια πολύ καλογραμμένη σειρά, στην οποία έχει “πέσει” πολύ καλή δουλειά από το animation studio, με αποτέλεσμα ακόμα και οι εκφράσεις των χαρακτήρων να μοιάζουν λες και έχουμε real life ηθοποιούς. Πολύ ωραία μουσική, καταπληκτικό χτίσιμο των χαρακτήρων και φυσικά, έτσι σαν κερασάκι, ένα πολύ όμορφο lore, που όπως είπα, είναι για όλους. Απλά όσοι έχουν ασχοληθεί, ίσως το εκτιμήσουν λίγο περισσότερο. Οπότε, είτε έχετε ασχοληθεί με το LoL, είτε όχι, το Arcane είναι μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο.

Τέλος, να αναφέρω πως η σειρά έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν στο Netflix (οπού φυσικά ξέχασα να αναφέρω σε όλο το άρθρο) και προσωπική μου γνώμη αλλά και request (Riot άκουσε με εγώ ξέρω) είναι ότι με το Lore που υπάρχει ήδη στο LoL, μπορούμε να έχουμε υλικό για πάνω από 10 season.

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Destiny Draw! – Yu-Gi-Oh! Master Duel Fusion Festival Special!

Επιστρέψαμε λοιπόν και μετά το καινούριο patch, έχουμε και νέο event. Αυτήν την φορά το …