Our Streamers1 στους 10 Γιάννηδες συνιστά… Back 4 Blood

Η καλύτερη στήλη του κόσμου έφτασε, για άλλη μια φορά, και σήμερα καθώς είμαστε και στην εβδομάδα του Halloween, θα μιλήσουμε για ένα παιχνίδι το οποίο ταιριάζει στην περίσταση.

Αυτόν τον μηνά, το βραβείο για το καλύτερο παιχνίδι, τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια, το παίρνει το Back 4 Blood.

To Back 4 Blood λοιπόν είναι ένα first-person shooter, στο οποίο φυσικά σκοτώνουμε Zombies. Το Back 4 Blood μας ήρθε από τους δημιουργούς του Left 4 Dead και κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου το 2021.

Τι γίνεται στο παιχνίδι;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, έχουμε να κάνουμε με zombies. Από την μεριά του campaign λοιπόν μπορούμε να παίξουμε co-op μέχρι και 4 άτομα και σκοπός μας είναι να σώσουμε το front Hope από την εισβολή των Ridden και να βρούμε την θεραπεία στην ασθένεια.

Το campaign χωρίζεται σε 4 Acts με το καθένα να είναι σε διαφορετική τοποθεσία και φυσικά με τα δικά του objective. Αλλά, όπως και κάθε zombie game που σέβεται τον εαυτό του, πέρα από τα απλά Riddens έχουμε και τα special τα οποία χωρίζονται σε 3 κατηγορίες τις, Stinger, Reeker και Tallboy, με την κάθε μια από αυτές να προσφέρει και τον δικό της τρόμο/πανικό στους παίχτες.

Επίσης κάθε φορά που θα τελειώνουμε και από ένα episode, θα παίρνουμε κάποια supply points, τα οποία μας χρησιμεύουν για να αγοράσουμε κάρτες (κάτι σαν power ups ουσιαστικά) και να φτιάξουμε το δικό μας deck.

Πέρα όμως από το campaign έχει και ένα ιδιαίτερο pvp mode, στο οποίο η μια ομάδα αναλαμβάνει τον ρολό των cleaners και οι άλλοι των Riddens. Το κάθε παιχνίδι έχει δύο γύρους, με τις ομάδες να εναλλάσσουν τους ρόλους τους και νικήτρια ομάδα είναι αυτή με τον καλύτερο χρόνο.

Γιατί αξίζει να ασχοληθείτε;

Είχα αρκετό καιρό να δω ένα τόσο καλό στημένο zombie game τα τελευταία χρονιά, έχει ωραία γραφικά, πολύ καλό gunplay, με μια μεγάλη γκάμα από όπλα αλλά και attachments που πραγματικά καταλαβαίνεις την διαφορά (χωρίς απλά να σου ανεβάζει το damage) και φυσικά έχει πραγματικά πολύ καλή μουσική, κάνοντας το ένα από τα καλυτέρα fps zombie games που έχω παίξει.

Αξίζει το Back 4 Blood  τελικά;

Φυσικά και αξίζει, μιλάμε για ένα πολύ χαλαρωτικό και fun to play fps που μπορείς να παίξεις με την παρέα σου. Προσοχή όμως, το ότι είναι fun και χαλαρωτικό, δεν σημαίνει πως είναι κι εύκολο. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά challenging και θέλει αρκετή προσοχή, ακόμα και στο easy mode. Επίσης το παιχνίδι έχει καταπληκτική μουσική αντάξιο του περιβάλλοντος του και των συναισθημάτων που σου προκαλεί.

Το μόνο που ίσως  βρήκα αρνητικό, είναι η τιμή του, που είναι στα 60€ και κατά την γνώμη μου δεν τα αξίζει, καθώς η διάρκεια του campaign δεν είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι στιγμής είναι γύρω στις 8-10 ώρες gameplay. Όμως το παιχνίδι είναι σχεδόν ολοκαίνουριο, που σημαίνει πως δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον. Σίγουρα πρόκειται να μπει κάποια στιγμή και extra περιεχόμενο, το θέμα όμως είναι το πότε και σε τι συχνότητα θα γίνεται αυτό, ώστε οι παίχτες να γυρνάνε για όλο και περισσότερο αίμα.

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Destiny Draw! – Yu-Gi-Oh! Master Duel Fusion Festival Special!

Επιστρέψαμε λοιπόν και μετά το καινούριο patch, έχουμε και νέο event. Αυτήν την φορά το …