Our Streamers1 στους 10 Γιάννηδες συνιστά…Hades

Καθώς μπήκαμε και επισημά στον φθινόπωρο και πλέον μπορείτε να αρχίσετε τα posts με τα “Winter is Coming” (please don’t), το αγαπημένο σας μηνιαίο άρθρο επέστρεψε. Ποιο είναι αυτό σας ακούω να ρωτάτε; Φυσικά το άρθρο που σας μιλάω για ένα παιχνίδι στο οποίο ξόδεψα τον περισσότερό χρόνο, παίζοντας τον προηγούμενο μηνά.

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το Hades ένα παιχνίδι που ανήκει σε ένα gerne με το οποίο δεν έχω ιδιαίτερη εξοικείωση, ως κάτοχος όμως της συνδρομητικής υπηρεσίας του Xbox Game Pass και καθώς το παιχνίδι μπήκε στην συνδρομητική υπηρεσία είπα να το δοκιμάσω. Και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα με εξέπληξε.

Εάν θυμάστε (πάει και καιρός), εδώ δεν κάνουμε αναλυτικό review του παιχνιδιού. Αλλά για οποίον δεν το έχει ήδη κάνει και θέλει να δει μια εμπεριστατωμένη και πιο αναλυτική άποψη, μπορεί να διαβάσει το review του Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου, εδώ (τα ‘λεγε ο Βάγγουλας αλλά κάποιοι δεν τον άκουγαν).

Τι γίνεται στο παιχνίδι;

Το Hades είναι ένα action Roguelike, RPG παιχνίδι και μας διηγείται την ιστορία του Zagreus, του γιου του Άδη. Ως πρίγκιπας του κάτω κόσμου λοιπόν και σαν σωστός έφηβος, θέλουμε να φύγουμε από το σπίτι του μπαμπά, αλλά ο Άδης, σαν σωστός Έλληνας πατέρας, μας βάζει διαφορά εμπόδια ώστε να μην καταφέρουμε να φύγουμε από την σπιτική ζεστή θαλπωρή (φυσικά και θα ήταν ζεστή αφού είμαστε στην κόλαση).

Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι μας προς την ελευθέρια, θα περάσουμε από τα διαφορά στάδια-περιοχές και θα πολεμήσουμε αρκετούς εχθρούς mobs αλλά και bosses που μας βάζει ο Άδης ώστε να μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη.

Αν και το παιχνίδι θα σας φανεί αρκετά μικρό καθώς πρέπει να περάσουμε μόνο από 4 περιοχές ώστε να ανεβούμε στον κόσμο των ζωντανών (Tartarus, Asphodel, Elysium και The Temple of Styx), οπού η κάθε περιοχή έχει το δικό της boss αλλά και τα δικά της Mobs, αυτό που δεν ξέρετε όμως, είναι ότι όταν πεθάνουμε ξεκινάμε από την αρχή και πρέπει να ξαναπεράσουμε τα στάδια ένα-ένα. Βέβαια, όλοι έχετε ακούσει την φράση “ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”, εδώ λοιπόν έχουμε μια μικρή διαφοροποίηση της φράσης αυτής σε, “ότι σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”, καθώς κάθε φορά που πεθαίνουμε μπορούμε να κάνουμε Upgrades αλλά και να ξεκλειδώσουμε καινούργια όπλα.

Γιατί αξίζει να ασχοληθείτε;

Εάν θέλετε να μυηθείτε στα roguelike παιχνίδια, το Hades είναι το κατάλληλο παιχνίδι για εσάς. Έχει αρκετά καλή ιστορία, που ακολουθεί αρκετά πιστά την Ελληνική μυθολογία. Επίσης το Hades έχει πάρα πολύ καλή αφήγηση της ιστορίας, κάτι που τα κλασικά rogue like δεν διαθέτουν, καθώς έχουμε διάλογους καθ’ όλη την διάρκεια ενός run.

Όπως είναι γνωστό δεν κάνουμε όλοι για όλα, έτσι λοιπόν πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να παίξουμε ευχάριστα τέτοιου είδους παιχνίδια καθώς ίσως να καταλήξουμε να σπάσουμε κάτι μετά από αρκετές φορές θανάτου. Το καλό είναι ότι η Supergiant έχει βρει λύση και για εμάς, αφού το παιχνίδι έχει την επιλογή God Mode, το οποίο μας δίνει damage resistance, δίνοντας μας λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσουμε την ιστορία του παιχνιδιού και να μην ιδρώνουμε από το tryhard για να μην πεθάνουμε.

Αξίζει το Hades τελικά;

Είχα ακούσει πολλές φορές ότι το Hades είναι αρκετά καλό παιχνίδι, οπότε σαν παιδί και εγώ είχα την περιέργεια να το δοκιμάσω.

Το αποτέλεσμα μπορώ να πω, βασικά όπως ήδη είπα και στην αρχή, πως με εξέπληξε. Το Hades έχει είναι πάρα πολύ καλοστημένο concept, με αρκετά ωραία γραφικά, αρκετά καλή ιστορία, είναι αρκετά challenging και αν και θα χρειαστεί να grind-αρουμε αρκετά στο παιχνίδι και να κάνουμε πολλές επαναλήψεις στις περιοχές, το Hades δεν μας κάνει να βαριόμαστε. Έτσι λοιπόν θα σας έλεγα να το δοκιμάσετε, άσχετα αν σας αρέσουν ή όχι τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Το Hades μπορείτε να το βρείτε στο Steam, έναντι των 21€ ή μέσω του Xbox Game Pass.

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Μια ακόμη χρονιά ξαναζεσταμένο φαγητό – NBA 2K22 (Past-Gen) Review

Ένα μικρό disclaimer, πριν κάποιος περάσει καν την πρώτη παράγραφο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως το …