Our Streamers1 στους 10 Γιάννηδες συνιστά…Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Η συνήθεια που έγινε λατρεία (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω να γίνει), αυτό που όλοι περιμένατε, το Παιχνίδι του Μηνά είναι για ακόμη μια φορά εδώ.

Όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο άρθρο, “Η συγκεκριμένη στήλη δεν θα αναφέρεται σε review ενός παιχνιδιού, καθώς δεν θα μιλάμε για καινούρια παιχνίδια μόνο, αλλά κυρίως για παιχνίδια που τράβηξαν το ενδιαφέρον μου, αν και ναι θα λέω και μια μικρή άποψη στο τέλος.”

Αυτό τον μηνά όμως θα σας μιλήσω για ένα παιχνίδι, με τελείως διαφορετικό στυλ από αυτό της προηγούμενης φοράς. Από τον κόσμο του Valheim, με τους Vikings και τους Θεούς, θα πάμε στον κόσμο του Tom Clancy’s και πιο συγκεκριμένα στο Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Λοιπόν το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege είναι ένα online tactical FPS που αναπτύχθηκε από την Ubisoft Montreal και δημοσιεύθηκε από την Ubisoft. Κυκλοφόρησε παγκοσμίως για Microsoft Windows, PlayStation 4 και Xbox One την 1η Δεκεμβρίου 2015, ενώ πλέον το παιχνίδι υπάρχει επίσης και για όλες τις πλατφόρμες αλλά και κονσόλες όπως PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X και Series S.

Τι γίνεται στο παιχνίδι;

Αν και εδώ δεν έχω να πω πάρα πολλά, μιας και είναι ένα online tactical FPS, παρόλα αυτά, το παιχνίδι έχει ένα μικρό story για  background. To story έχει ως εξής, μια ομάδα τρομοκρατών θέλει να εξαπολύσει ένα επικίνδυνο χημικό με σκοπό να σκοτώσει εκατομμύρια κόσμο, η Six βάζει ως σκοπό να μαζέψει μια ομάδα από του καλυτέρους στρατιώτες, από διάφορες στρατιωτικές ομάδες, ώστε να εξαλείψουν αυτή την απειλή. Αυτό, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Όπως είπαμε όμως, μιλάμε για ένα Online 5V5 FPS, έτσι λοιπόν, το “βαρύ χαρτί του” δεν είναι η ιστορία, αλλά τα modes που μπορείτε να παίξετε με άλλους παίχτες. Αυτά τα modes χωρίζονται σε, Quick Match τα οποία είναι σε λογική best of 3, τα Unranked τα οποία είναι σε best of 4 με την λογική του overtime και φυσικά τα Ranked που βρίσκονται στην ιδιά λογική με τα Unranked. Όλα τους, κατά βάση, είναι με δύο ομάδες των 5 ατόμων, με την μία ομάδα να έχει τον ρόλο των τρομοκρατών και την άλλη των αστυνόμων. Οι μεν έχουν σαν στόχο να προστατέψουν τον εκκριτικό μηχανισμό που έχουν τοποθετήσει (σε συγκεκριμένα σημεία) και οι δε έχοντας σας στόχο το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να μπουκάρουν μέσα στο εκάστοτε κτίριο και να εξουδετερώσουν αυτόν τον μηχανισμό.

Αυτή την στιγμή, το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, βρίσκεται στην πρώτη σεζόν του έκτου χρόνου λειτουργίας του, και στην διάθεση μας έχουμε 59 Operators (30 attackers και 29 defenders), ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά utilities και τα δικά του όπλα, που μπορούμε να τα φτιάξουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Γιατί αξίζει να ασχοληθείτε;

Αν και πλέον το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege μετράει 6 χρονιά ζωής, έχει να προσφέρει πάρα πολλά. Καταρχήν εάν ψάχνετε ένα καλό tactical fps για να “καείτε”, το R6 για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του, που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Δεν είναι ένα παιχνίδι που απλά κάνουμε attack σε μια τοποθεσία και τέλος. Το κάθε map που παίζουμε, έχει ξεχωριστή τακτική και πέρα από αυτό δεν μετράει μόνο το map αλλά και οι αντίπαλοι/σύμμαχοι Operators, καθώς θα πρέπει να χτίσουμε την καλύτερη στρατηγική, ανάλογα με τα “όπλα” που έχουμε στη διάθεσή μας. Οπότε μιλάμε για ένα παιχνίδι που θέλει την απόλυτη συνεργασία, από όλη την ομάδα, και πέρα από όλα αυτά, το R6 προσφέρει ρεαλιστικά recoils και χρειάζεται και αρκετή γνώση του κάθε χάρτη, ώστε να μπορέσετε να παίξετε. Άρα καταλαβαίνετε πως, “ναι”, θα χρειαστεί να κάψετε αρκετές ώρες για να το μάθετε.

Αξίζει το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege τελικά;

Αν και είμαι σχετικά καινούριος σε αυτό το παιχνίδι, μιας και το παίζω μόνο 1,5 χρόνο, με πάνω από 900 ώρες καταγεγραμμένες στον λογαριασμό μου, θα σας πω πως αν θέλετε ένα πολύ καλό FPS να παίξετε, αυτό είναι το R6. Αν και ναι, το παιχνίδι είναι παλιό, και κάποιος θα μπορούσε εύκολα να αναρωτηθεί αν αξίζει να αφιερώσει χρόνο και χρήμα σε ένα παιχνίδι που υπάρχει περίπτωση σε λίγο καιρό από τώρα να “πεθάνει”, θα του απαντούσα πως σιγουρά δεν μπορώ να ξέρω την εξέλιξη που θα έχει το παιχνίδι σε 1-2 χρονιά, αλλά σύμφωνα με αυτά που μας έχει δείξει η Ubisoft για το μέλλον του R6, αυτό το μέλλον φαίνεται αρκετά λαμπρό. Επίσης, η τιμή που βρίσκεται αυτή την περίοδο το παιχνίδι, είναι αρκετά προσιτή. Εν κατακλείδι, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, είναι ένας τίτλος που σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Και τώρα, αφού τελειώσαμε με το παιχνίδι που αφιέρωσα τις περισσότερες ώρες τον μήνα που μας πέρασε, έχω να σας πω και κάτι ακόμα, άσχετο με το θέμα μας, αλλά σχετικό με το παιχνίδι. Την εταιρία που έχει αναλάβει την διανομή των τίτλων της Ubisoft (συμπεριλαμβανομένου και του R6), CD Media, λογικά οι περισσότεροι από εσάς την γνωρίζουν. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν (καλά κι εγώ υποθέσεις κάνω), είναι ότι μάλλον στο δυναμικό τους, έχουν κι αυτοί τον δικό τους “Γιάννη” ο οποίος, λογικά, προτείνει και αυτός το Rainbow Six. Έτσι, GameLab και CD Media, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και σας κάνουμε ένα δωράκι. Το δωράκι αυτό είναι μια φιγούρα του Operator, Blitz, η οποία μπορεί να γίνει δική σας κάνοντας τρία απλά βήματα.

Α) Ακολουθείτε (follow) τον επίσημο λογαριασμό του GameLab (αν το έχετε ήδη κάνει προχωράτε στο επόμενο βήμα).

Β) Ακολουθείτε (follow) τον επίσημο λογαριασμό της CD Media.

Γ) Αφήνετε σχόλια κάτω από το εν λόγω post, κάνοντας tag έναν φίλο σας. Και όπως συμβαίνει και σε κάθε διαγωνισμό του GameLab, όσα περισσότερα σχόλια κάνετε (με διαφορετικό φίλο σας κάθε φορά), τόσες περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητές σας να κερδίσετε την φιγούρα.

Ο διαγωνισμός αυτός, θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου και είναι άλλη μια τρανή απόδειξη πως, μέσο χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει.

Αυτά από εμένα, καλή σας τύχη.

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Resident Evil Village Review – Χορεύοντας με τους λύκους

Τα Resident Evil είναι μια σειρά παιχνιδιών που έχει περάσει από πολλά κύματα. Μέχρι το …