Our Streamers10 + 1 remaster και remake τίτλοι για το PS4

Τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα παιχνίδια που ξανακυκλοφόρησαν στο PS4, στα οποία παίζαμε μικροί (σε κάποια, γιατί σε κάποια άλλα τα δοκιμάσαμε μεγαλύτεροι) και έχουμε ακόμα στη μνήμη μας, τα pixelιασμένα πρόσωπα των αγαπημένων χαρακτήρων μας.

Τρανή απόδειξη και πιο πρόσφατη, το Resident Evil 2. Τι υπέροχα γραφικά τι ωραία δουλειά και πόσα μας θύμισε. Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, για το αν είναι σωστή κίνηση ή όχι οι κυκλοφορίες των remaster ή remake παιχνιδιών και αν ωφελεί η αγορά τους, θεωρώ πως αξίζει να υπάρχουν στη συλλογή κάθε gamer, καθώς είναι παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Και αφού περάσει η συγκίνηση και έρθουμε ξανά στα του κειμένου, σας έφτιαξα μια λιστούλα με τα παιχνίδια, που θεωρώ πως πρέπει να έχετε. Σας έχω 10 και ένα μπόνους, από τους τίτλους που πρέπει να είναι στη συλλογή σας.

Σημείωση: Η σειρά είναι τυχαία.

The Last of Us

Η ιστορία του Joel και της Ellie. Ένα παιχνίδι δράσης, περιπέτειας και επιβίωσης. Το διαμάντι της Naughty Dog, κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου του 2013, για το PS3. Εκεί έγινε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια σε πωλήσεις, καθώς πούλησε 1.3 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και πάνω από 8 εκατ. αντίτυπα σε 14 μήνες. Μετά από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2014, ήρθε και στο PS4.

Uncharted Collection

Και πως να αφήσουμε έξω τα τρία παιχνίδια, που μας έκαναν να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον Nathan Drake. Τον άνθρωπο που πήδησε από αεροπλάνο, βυθίστηκε με πλοίο, βρέθηκε πολλές φορές σε αντιμέτωπος με βροχή από σφαίρες και έκανε τουρισμό στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Το Uncharted Collection, μας ήρθε στις 7 Οκτωβρίου 2015 και είχε τα Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves και Uncharted 3 : Drake’s Deception.

Rachet & Clank

Ένα από τα πιο παλιά παιχνίδια του PlayStation, είναι το Rachet & Clank, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου 2002, στο PS2. Γρήγορα έγινε αγαπητό στον κόσμο και κυκλοφόρησαν αρκετές συνέχειες στις κονσόλες της Sony. Επίσης, οι δυο φίλοι ήρθαν και στα PS Vita και PSP. Με τελευταίο σταθμό, το PS4, στο οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου του 2016.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Ναι, ναι και ναι. Η μασκότ της Sony και του PlayStation. O χαρακτήρας που είναι από το 1996 μαζί μας. Ο Crash Bandicoot, που μαζί με την παρέα του, μας έχει δώσει αγαπημένες στιγμές. Ήταν μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, ο ερχομός του στο PS4, με όμορφα γραφικά, αφήνοντας πίσω τα pixel. Το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, ήρθε στο PS4, στις 30 Ιουνίου 2017 και είχε τα Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back  και Crash Bandicoot: Warped.

Spyro Reignited Trilogy

Άλλος ένας αγαπημένος χαρακτήρας από τα παλιά, μας έκανε την τιμή και ήρθε στο PS4. Ο λόγος για τον Spyro the dragon, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε και αυτός στο πρώτο PlayStation και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 1998. Αφού έσπασε και αυτό τα ταμεία και κυκλοφόρησε και άλλους τίτλους, αποφασίστηκε να έρθει και αυτός στο PS4. Έτσι λοιπόν στις 13 Νοεμβρίου 2018, κυκλοφόρησε για το PS4, το Spyro Reignited Trilogy, με τα Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage και Spyro: Year of the Dragon.

Dark Souls Remastered

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του, το Dark Souls αγαπήθηκε από πολλούς. Ο τίτλος της FromSoftware κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 και σε ένα χρόνο είχε πουλήσει 2.37 εκατ. αντίτυπα. Μετά από αυτό ήρθαν και δύο συνέχειες (Dark Souls II, Dark Souls III). To Dark Souls Remastered ήρθε για να στοιχειώσει και το PS4, στις 24 Μαΐου του 2018.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Ας ξεκινήσουμε απλά πως με αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να ξεκινάει η συλλογή σας. Το 2011 και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, άρχισε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Skyrim, κυνηγώντας δράκους και διάφορους εχθρούς. Μετά την τεράστια απήχηση που είχε, το Skyrim ήρθε και αυτό στο PS4, στις 28 Οκτωβρίου 2016.

Shadow of the Colossus

Αφού έκανε την εμφάνισή του σχεδόν σε όλα τα PlayStation, είπαν να το φέρουν και στο PS4. Η ιστορία του Shadow of the Colossus ξεκινάει από το PS2 και όπου πρωτοβγήκε στις 18 Οκτωβρίου του 2005 (ένα χρόνο μετά ήρθε στην Ευρώπη). Στο παιχνίδι έπρεπε να σκοτώσετε διάφορα τέρατα. Τα γραφικά ήταν το κάτι άλλο εκείνη την περίοδο, για το παιχνίδι. Κυκλοφόρησε και στο PS3, ενώ στο PS4 μας ήρθε στις 7 Φεβρουαρίου του 2018, με ακόμα καλύτερα γραφικά και τοπία.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Soap, McTavish, πιστολίδι και γενικά ο κακός χαμός. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το αριστούργημα των Treyarch, Infinity Ward και Activision. Το Call Of Duty 4: Modern Warfare μας ήρθε στο PS3, στις 7 Νοεμβρίου του 2007 και μπήκε αμέσως στις καρδιές των fans της σειράς, σαρώνοντας ένα κάρο βραβεία. Το Modern Warfare έπρεπε να βγει και στο PS4 και αυτό έγινε στις 4 Νοεμβρίου του 2016.

Resident Evil 2

O απόλυτος τρόμος σε δύο λέξεις. Resident Evil. Το παιχνίδι που χώριζε τους άντρες από τα αγόρια. Ένας από τους κορυφαίους horror τίτλους όλων των εποχών. Κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου 1998, για την γκρι κονσόλα της Sony και αφού ξεπούλησε, είπαν στην Capcom να το ξανακυκλοφορήσουν. Και έτσι και έγινε. Ο τρόμος ξαναγύρισε για να μας στοιχειώσει για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά με καλύτερα γραφικά, καθώς το PS4 έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί από την αρχή και έτσι από τις 25 Ιανουαρίου του 2019, η Capcom μας έφερε πάλι στη Racoon City.

Burnout Paradise Remastered

Αν και fan της σειράς Need for Speed, έπρεπε να το βάλω, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα racing παιχνίδια και μεγάλη αγάπη της γυναίκας μου και του γιου μου. Ναι εντάξει μπορείτε να πείτε πως μπήκε λίγο με μέσον, αλλά ποιος δε θα ήθελε να οδηγήσει το DeLorean και το αμάξι των Ghostbusters;

Σχόλια

About Μάκης Καλόστος

Κολλημένος με το Playstation από το 1996, όπου και μου το έφεραν οι γονείς μου ως δώρο. Από τότε “καίγομαι” με όλες τις κονσόλες της Sony, χωρίς να αφήνω απ' έξω το PC. Αγαπημένα παιχνίδια είναι τα Pro, Uncharted, Assasin's Creed, Total War και Football Manager.

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …