Ανακοινώσεις
Αρχική / Άρθρα / Αλλάζει το ιντερνετικό τοπίο;

Αλλάζει το ιντερνετικό τοπίο;

Πρόσφατα διάβασα μια είδηση που έλεγε πως μια εταιρεία, ετοιμάζεται να δημιουργήσει ίντερνετ για gamers.

Και εύλογα, διαβάζοντας κανείς κάτι τέτοιο θα του δημιουργηθούν διάφορα ερωτήματα. Γι’ αυτό φίλε gamerα, από εδώ θα αναλύσουμε το θέμα και θα δούμε τι μπορεί να είναι αυτό το καινούριο ίντερνετ.

Καταρχήν η εταιρεία που θέλει να το ξεκινήσει, λέγεται Network Next και είναι θυγατρική της Santa Monica (το αγαπημένο μας στούντιο που μας έδωσε τον γλυκό Σπαρτιάτη και εξολοθρευτή θεών, ημίθεων, τεράτων και ό,τι άλλο τον τσαντίσει).

Όσοι ψάξετε την εταιρεία, στο site της γράφει:

Founded in 2017 by game developers and networking pros, Network Next believes that game traffic should be prioritized on the internet. Right now the internet treats all traffic as if it’s the same. But we know game traffic is different. It’s real-time, interactive, and much more demanding on the network. That’s why we’re creating the internet fast lane for games, a network that delivers the highest quality multiplayer experiences with the lowest latency possible.

Επίσης, η εταιρεία έχει λάβει 4.4 εκατ. $ χορηγία από εταιρείες, όπως οι Bitkraft Esports Venues, Velo Capital Partners, Bain Capital Ventures, αλλά και την Psyonix, η οποία μας έχει δώσει το Rocket League. H συγκεκριμένη εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Network Next, ώστε να “στήσει” το παιχνίδι, στην τεχνολογία της.

Όπως καταλαβαίνουμε, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα διαφοροποιήσει κατά πολύ το ιντερνετικό τοπίο, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω. Τι είναι αυτό το νέο ίντερνετ; Τι θα προσφέρει; Και προπάντων πώς θα έρθει σε εμάς;

Ας αρχίσει ο χορός των σκέψεων.

Πρώτα απ’ όλα αυτό το ίντερνετ θα έχει κάποια σχέση με το τωρινό ίντερνετ ή θα είναι κάτι ξεχωριστό;

Σύμφωνα με τη Network Next το υπάρχων ίντερνετ είναι: “broken for games”. Άρα μιλάμε για ένα διαφορετικό δίκτυο, το οποίο θα δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες και προπάντων, θα μας δίνει σταθερή σύνδεση.

Όσον αφορά την πρόσβαση, πώς θα μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία;

Όπως οι εταιρείες τηλεφωνίας;

Λογικά κάπως έτσι θα γίνει, εκτός και αν οι τύποι απλά μπορέσουν να δυναμώσουν το ήδη υπάρχων ίντερνετ και το προσφέρουν στις τηλεφωνικές εταιρείες, ως μια ακόμα επιλογή στις προσφορές τους.

Και τέλος μια μεγάλη ερώτηση. Πόσο θα κοστίζει;

Γιατί όπως και να το κάνουμε η Network Next θα δώσει στους gamers, επιτέλους αυτό που ονειρεύονται, παιχνίδι χωρίς lagάρισμα και όλα τα υπόλοιπα ενοχλητικά επακόλουθα. Κάτι το οποίο μου φαίνεται πως θα το πληρώσουμε χρυσό.

Σχόλια

Σχετικά Μάκης Καλόστος

Κολλημένος με το Playstation από το 1996, όπου και μου το έφεραν οι γονείς μου ως δώρο. Από τότε “καίγομαι” με όλες τις κονσόλες της Sony, χωρίς να αφήνω απ' έξω το PC. Αγαπημένα παιχνίδια είναι τα Pro, Uncharted, Assasin's Creed, Total War και Football Manager.

Δες επίσης

Λίγα λόγια για το One Night 2

Φίλοι του Lovecraft και γενικά των horror τίτλων, πρέπει να δοκιμάσετε το One Night 2. …