Our StreamersAOC AG493UCX – Monitor Review

Είσαι gamer αλλά θέλεις να συνδυάσεις την αγάπη σου για τα βιντεοπαιχνίδια με το multitasking και το productivity; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για την πρόταση που έχει η AOC για εσένα και δεν θα το μετανιώσεις, καθώς σήμερα θα δούμε την AOC AG493UCX.

Η AOC AG493UCX αποτελεί μία ultrawide κυρτή οθόνη, 49 ιντσών, της σειράς AGON, με δείκτη κυρτότητας 1800R και VA πάνελ ανάλυσης 5120×1440 (5Κ) με αναλογία 32:9, ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και χρόνο απόκρισης από 4ms έως 1ms. Πρακτικά είναι σαν δύο 2Κ οθόνες των 27 ιντσών σε μία. Πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, που ζυγίζει σχεδόν 15 κιλά, με μία αρκετά ποιοτική μεταλλική βάση, η οποία όμως αναμένεται να πιάνει αρκετό χώρο στο γραφείο σας, ωστόσο διαθέτει πιστοποίηση Vesa για να την τοποθετήσετε σε μία βάση σε τοίχο.

Η οθόνη, όσο αφορά την συνδεσιμότητα, έχει 2 υποδοχές HDMI, 2 υποδοχές DisplayPort 1.4, μία υποδοχή ακουστικών, όπως και 3 θύρες USB με μία από αυτές να είναι Type-C που προσφέρει και φόρτιση έως 65W, και τις άλλες 2 να είναι USB 3.2. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η οθόνη διαθέτει χειριστήριο, κάτι σχετικά σπάνιο για gaming οθόνη, κάτι βέβαια που φαίνεται αρκετά χρήσιμο αλλά και απαραίτητο, διότι το μενού της οθόνης που έχει φτιάξει η AOC είναι λίγο άβολο όταν χρησιμοποιείς τα κουμπιά στο δεξιά κάτω μέρος της.

Μέσω της ρύθμισης Picture By Picture (PBP), μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη σε 2 ίσες χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις 2 υποδοχές Display Port 1.4 και να έχετε είτε 2 εισόδους για PC είτε να συνδέσετε κάποια κονσόλα. Τα χρώματα της οθόνης παρά το γεγονός ότι πρόκειται για VA πάνελ, είναι αρκετά καλά και με λίγο πείραγμα στις ρυθμίσεις, ο μέσος χρήστης θα είναι ικανοποιημένος. Διαθέτει επίσης μερικά έτοιμα προφίλ για παιχνίδια που θα διευκολύνουν τον χρήστη. Η οθόνη παρέχει επιπλέον την τεχνολογία HDR 400 που θα δώσει στην εικόνα μεγαλύτερη φωτεινότητα και σε μερικές περιπτώσεις πιο πιστή απόδοση χρωμάτων.

Εγώ είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την οθόνη, τόσο σε gaming, όσο και σε productivity. Πιο συγκεκριμένα, από παιχνίδια έπαιξα FPS τίτλους όπως το CS:GO και το Overwatch, και η εμπειρία μου ήταν αρκετά ευχάριστη καθώς στην αναλογία 32:9 έχετε μεγαλύτερο Field Of View (FOV) και ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους σας. Το ίδιο ισχύει και με racing παιχνίδια όπως το F1 22 ή ακόμα και το Euro Truck Simulator 2 που βοηθάει να έχετε μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του παιχνιδιού. Στον τομέα του productivity, η αναλογία της οθόνης με βοήθησε να έχω ταυτόχρονα ανοιχτά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, έναν browser και το Word που γράφω το κείμενο αυτή την στιγμή.

Με μια σύνοψη, η οθόνη AG493UCX αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση από την αγαπημένη μας AOC στους χρήστες που θέλουν να συνδυάσουν το gaming με την δουλειά τους. Ωστόσο, αν κάποιος την θέλει αποκλειστικά για gaming, πρέπει να λάβει υπόψιν πως για την σωστή και ομαλή εμπειρία με την οθόνη απαιτείται ένα PC με αρκετά καλά specs όπως και το γεγονός πως μερικά παιχνίδια δεν υποστηρίζουν, ακόμα, την αναλογία 32:9. Επίσης ένα μεγάλο αρνητικό για εμένα είναι το μενού της οθόνης, καθώς στην τιμή των περίπου 1.000€ θα περίμενα ένα πιο προσεγμένο και εύχρηστο περιβάλλον για τις ρυθμίσεις.

Βαθμολογία: 8,5/10

Διαβάστε ακόμη:

Αξίζει η AOC C27G2ZE ή όχι; – AOC C27G2ZE review

AOC CU34G3S Review – Ένας νέος κόσμος εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μου

Σχόλια

About Δημήτρης Σαντορινάκης

Είμαι ο Δημήτρης ή αλλιώς DiSa. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γενικά ξεκίνησα να παίζω fps games, με κύριο το CS:GO, αλλά τώρα τελευταία απέκτησα μια αγάπη προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα την F1.

Check Also

RoboCop: Rogue City – PC Review

Όπως όλοι γνωρίζετε, μέσα από τα πολλά review μου που έχετε διαβάσει, είμαι μεγάλος fan …