Our Streamers


AOC Agon AG254FG

AOC Agon AG254FG – Monitor Review

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές καλές οθόνες στην αγορά για να διαλέξουμε και για σχεδόν όλες τις ασχολίες μας, είτε αυτό είναι να θέλουμε να παίζουμε games ή για να δουλεύουμε graphics designers κλπ. ή απλά μια καλή οθόνη για να βλέπουμε ταινίες. Πώς όμως θα ξέρουμε ποια είναι η σωστή οθόνη για εμάς;

Παίρνοντας ως παράδειγμα εμένα, θέλω μια οθόνη η οποία να έχει χαμηλό χρόνο απόκρισης, υψηλά Hz, ενώ δίνω λιγότερο σημασία στην ανάλυση, καθώς παίζω competitive παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ να βλέπω σε μεγάλη ανάλυση. Αλλά βέβαια θέλω μια οθόνη να έχει και ωραία χρώματα για τις μέρες που θα θέλω να χαλαρώσω με ένα single player game.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας μιλήσω για την AOC Agon AG254FG, που κατά την γνώμη μου, είναι η ιδανική οθόνη για την χρήση που την θέλω.

Πρώτου όμως σας μιλήσω για την εμπειρία μου με την οθόνη πάμε να δούμε λίγο τη χαρακτηριστικά έχει.

Η AOC Agon AG254FG είναι ένα 24.5-inch IPS gaming monitor στα 360Hz με χρόνο απόκρισης 1ms, διαθέτει Adaptive-Sync, HDR και Nvidia’s Latency Analyzer και ανάλυση FHD 1920X1080. Επίσης, αν και δεν είναι σημαντικό για το performance της οθόνης, αλλά πολύ σημαντικό για έμενα καθώς νομίζω σας έχω μιλήσει αρκετές φορές για την αγάπη μου για τα RGB, η οθόνη είναι σχεδόν γεμάτη από αυτά.

AOC Agon AG254FG

Το εντυπωσιακό είναι πως ο ρυθμός ανανέωσης 360 Hz επιτυγχάνεται εδώ χωρίς overclocking και το Adaptive-Sync συνοδεύεται από πιστοποίηση από τη Nvidia για λειτουργία G-Sync και FreeSync από 48-360 Hz. Περιλαμβάνεται επίσης το τελευταίο G-Sync module, το οποίο διαθέτει DisplayPort 1.4 και δύο θύρες HDMI 2.0.

Στο OSD, θα βρείτε ένα υπομενού του G-Sync Processor που σας δίνει πρόσβαση στο Nvidia Reflex Latency Analyzer που μας δίνει την δυνατότητα παρακολουθήσουμε το control lag σε real-time.

Από άποψη εικόνας, η AG254FG είναι μια οθόνη sRGB, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα παρέχει extended color για HDR content. Φυσικά το HDR10 υποστηρίζεται, κάνοντας την μια HDR οθόνη με τις κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία της.

AOC Agon AG254FG

Και αφού είδαμε τι έχει η οθόνη, ήρθε η ώρα να σας πω την εμπειρία μου. Μέσα στην περίοδο της δοκιμής μου, ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να καταφέρω να δοκιμάσω την οθόνη με 2 διαφορετικές gpu, μια πιο budget και λίγο παλιά AMD και μια πιο high και πιο νέα Nvdia. Αρχικά θα σας πω πως οι διάφορες ήταν η μέρα με την νύχτα γιατί δεν φτάνει μόνο μια καλή οθόνη ώστε να έχεις αποτελέσματα ή και το αντίθετο.

Δοκίμασα διαφορά παιχνίδια, από FPS που είναι και τα main μου, μέχρι πιο χαλαρά single player παιχνίδια και το συμπέρασμα μου ήταν πως η AOC Agon AG254FG κάνει και για τις 2 δουλείες και με το παραπάνω. Από την μια έχουμε υψηλά Hz ώστε να μην χάνουμε στιγμή από τις γρήγορες κινήσεις που απαιτούνται στα competitive FPS και από την άλλη το HDR και η παλέτα χρωμάτων που διαθέτει την καθιστούν πολύ καλή επιλογή και για single player παιχνίδια που θες να εστιάσεις περισσότερο στην λεπτομέρεια και στα ωραία χρώματα.

AOC Agon AG254FG

Τώρα αν αξίζει να αγοράσετε την AOC Agon AG254FG, φυσικά και αξίζει, αν ψάχνετε μια τέτοιου τύπου οθόνη. Βέβαια εδώ μπαίνει και το ζήτημα της τιμής, καθώς αυτή την στιγμή που γραφώ το άρθρο η οθόνη έχει γύρω στα 500€, βέβαια αν κάνετε μια ερευνά θα δείτε ότι πάνω κάτω αυτές είναι οι τιμές για μια τέτοια οθόνη, οπότε ναι, αν είστε έτοιμος για μια τέτοια αναβάθμιση, η AOC Agon AG254FG είναι αυτό που ψάχνετε. Προσφέρει αρκετές δυνατότητες, άψογο σχεδιασμό και κατασκευή και φυσικά να μην ξεχνάμε…τα RGB.

Βαθμολογία: 8,5/10

Διαβάστε ακόμη:

AOC AG493UCX – Monitor Review

Αξίζει η AOC C27G2ZE ή όχι; – AOC C27G2ZE review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …