Our StreamersAOC GK500 & AOC GM200 για να εργάζεστε και να παίζετε με στυλ AOC

«Φιλικά προς το πορτοφόλι σας και την ποιότητα» είναι η φράση που συνοδεύει το gaming μηχανικό πληκτρολόγιο GK500 και το FPS gaming mouse της AOC. Ας δώσουμε όμως στο καθένα την προσοχή που του αξίζει.

AOC GK500

Εμένα προσωπικά από όλα τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου, μου άρεσαν περισσότερο τα RGB, που είναι “επιστημονικά αποδεδειγμένο” ότι είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να έχεις σταθερά υψηλά FPS και να παίζεις σαν επαγγελματίας. Πέρα από την πλάκα όμως, και τις πολλαπλές δυνατότητες εναλλαγής των χρωμάτων και σχεδίων από το πληκτρολόγιο και από G-Tools software της AOC, το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο αποτελεί όαση.

Για αρχή, δεν χρειάστηκε να πατήσω ποτέ ξανά δεύτερη φορά με δύναμη ένα κουμπί για να υπάρχει ανταπόκριση, πλέον δεν χρειάζεται να το πατάω καν μέχρι το τέρμα. Δεύτερον, είναι πολύ πιο ξεκούραστο, λόγω του rest καρπού που έχει. Αν και δεν έχει κάποιο μαξιλαράκι, υπάρχει αρκετή βελτίωση στον πόνο και στην ενόχληση ακόμα και μετά από έντονη χρήση για παιχνίδια και εργασία. Τελευταίο, αλλά και εξίσου σημαντικό για εμένα, είναι η αίσθηση που σου δίνει. Το aluminum alloy, το υλικό που είναι ντυμένο το κυρίως μέρος του πληκτρολογίου, του δίνει μια σταθερότητα και στιβαρότητα που δύσκολα θα βρεις σε άλλα πληκτρολόγια.

Το πληκτρολόγιο GK500 για μένα αποτέλεσε την αφετηρία στα μηχανικά πληκτρολόγια και με έκανε να τα εμπιστευτώ. Με την προσιτή τιμή του μπορεί να αποτελέσει και για εσάς το ξεκίνημα σας ή ένα θαυμάσιο δώρο για κάποιον δικό σας. Η βαθμολογία που του βάζω είναι 8 στα 10 και αυτό γιατί δεν έχω κάποιο άλλο μέτρο σύγκρισης.

AOC GM200

Το AOC GM200 είναι αυτό που λένε στο χωριό μου value for money. Τα τρία πράγματα που μου άρεσαν είναι τα εξής:

Πρώτον, το ποντίκι έχει φοβερή ανταπόκριση σε οποιαδήποτε επιφάνεια και να το ακουμπήσεις. Θες σε χαρτί, σε ντοσιέ, σε mousepad, στο οτιδήποτε. Γλιστράει σαν βούτυρο σε τηγάνι, αρκεί να μην την πατήσεις όπως εγώ και βγάλεις τις εργοστασιακές μεμβράνες που έχει στον πάτο του, πράγμα που εγώ έκανα 2 ημέρες μετά, ψάχνοντας να δω για ποιον λόγο δεν κινείται εύκολα το ποντίκι.

Δεύτερον, το ότι γλιστράει δεν σημαίνει ότι σου φεύγει από τα χέρια. Αυτό γίνεται εφικτό με τις 2 λαστιχένιες αντιολισθητικές επιφάνειες που έχει στα πλαϊνά. Πράγμα αρκετά σημαντικό για άτομα όπως εγώ που έχουμε έντονη εφίδρωση όταν είμαστε πολύ ώρα στον υπολογιστή.

Τρίτον, κάτι που δεν ήξερα και ανακάλυψα με αυτό το ποντίκι, είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί πώς θα αποδοθεί η απόσταση που κινείς το ποντίκι στον υπολογιστή. Το ποντίκι είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα Pixart 3519 και έχει ειδικό κουμπί κάτω από την ροδέλα για να εναλλάσσεις τις την ταχύτητα on the go. Μπορείς να φτάσεις μέχρι και τα 4200 DPI με μόνο 6 πατήματα. Αν εναλλάσσεις παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη ακρίβεια ή ταχύτητα, τότε θα ξέρεις ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι καίριας σημασίας.

Το ποντίκι αν και έχει πολύ προσιτή τιμή δεν θα σας απογοητεύσει. 7/10 από εμένα για το ίδιο λόγο όπως προηγουμένως.

Σε συνδυασμό, το πληκτρολόγιο GK500 και το ποντίκι GM200, αποτελούν την πιο κατάλληλη entry level επιλογή για να ξεφύγετε από απλά περιφερειακά, να αναβαθμίσετε την εμπειρία σας και να δουλεύετε AOC-να (Άοκνα για όποιον δεν το κατάλαβε).

Σχόλια

About Νάση Λάζαρος

leazar, κατά κόσμον Νάση Λάζαρος. Ένα όνομα που του ταιριάζει γάντι, αφού με τα κρύα ανέκδοτά του μπορεί να αναστήσει και νεκρούς. Για να τρέξουν ακόμα πιο μακριά. Όταν δεν το παίζει Μεσσίας, θα τον βρείτε να παίζει Minecraft, πάλι μόνος, αφού τα αστεία του δεν σταματούν ούτε εκεί. Όταν σταματήσει το Minecraft, του κρατάνε συντροφιά τα βιβλία του, το μόνο δηλαδή που δεν έχει την ικανότητα να του ξεφύγει.

Check Also

Destiny Draw! – Yu-Gi-Oh! Master Duel Fusion Festival Special!

Επιστρέψαμε λοιπόν και μετά το καινούριο patch, έχουμε και νέο event. Αυτήν την φορά το …