Our StreamersBlood Bowl 3- PC Review

Το σύμπαν του Warhammer είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σύμπαντα και όλα αυτά τα χρόνια μας έχει προσφέρει άπειρα παιχνίδια στρατηγικής, adventure, hack n slash καθώς και έναν μεγάλο αριθμό από επιτραπέζια.

Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το Blood Bowl και πιο συγκεκριμένα η νέα προσθήκη στην σειρά το Blood Bowl 3 το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Φεβρουάριου από την Cyanide Studio και την Nacon, για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα.

Αρχικά, θέλω να σας κάνω ένα μικρό intro για το τι είναι το παιχνίδι και μετά θα προσπαθήσω να τα εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Oι λαοί του Warhammer λοιπόν αποφάσισαν να σταματήσουν να λύνουν τις διαφορές τους με πολέμους και αντ’ αυτού ξεκίνησαν ένα άθλημα το οποίο είναι αφιερωμένο στον θεό Nuffle, το οποίο και ονόμασαν Blood Bowl. Βεβαία το αίμα που χύνεται σε αυτό το άθλημα δεν είναι καθόλου λιγότερο από έναν πόλεμο, αφού όταν σχεδίαζαν, μάλλον ξέχασαν μια βασική λεπτομέρεια, να βάλουν κανόνες. Έτσι λοιπόν, προέκυψε ένα παιχνίδι στο οποίο όλα επιτρέπονται, ο φόνος, ο ακρωτηριασμός, η εξαπάτηση, η διαφθορά, τα μάγια, ακόμη και η θεϊκή παρέμβαση.

Το Blood Bowl λοιπόν είναι ένα Fantasy Football παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο έχουμε διάφορες φυλές από το Warhammer όπως, Orcs, Elves, Rats, Dwarves και διάφορες άλλες, που η κάθε μια έχει διαφορετικές τακτικές και abilities. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε το ιδανικό team, διαλέγοντας μια από τις φίλες και να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη βγάζοντας knock out τους αντιπάλους μας.

Το παιχνίδι πέρα από το βασικό tutorial, μας προσφέρει ένα campaign στην μορφή ενός τουρνουά, οπού θα έρθουμε αντιμέτωποι με διάφορες ομάδες AI από διαφορετικές φυλές η κάθε μια.

Γενικότερα δεν έχω να σας πω πολλά για το game, καθώς είναι στην ουσία κάνουμε κάθε φορά ακριβώς το ίδιο. Σε κάθε νέο Match παίρνουμε την μπάλα, φτιάχνουμε το offence και το defence μας και προσπαθούμε να κάνουμε touchdown. Αν και με την πρώτη μάτια στο παιχνίδι θα νομίζετε ότι η στρατηγική είναι η καλύτερος σύμμαχος σας, σύντομα θα καταλάβετε ότι κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς, κατά κύριο λόγο, η τύχη είναι αυτή που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα. Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί.

Στο παιχνίδι μπορούμε να κάνουμε 2 πράγματα, να κινηθούμε ή να κάνουμε επίθεση σε έναν αντίπαλο. Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να κινηθούμε μπορούμε να κάνουμε μέχρι κάποια συγκεκριμένα tiles κίνηση, αν όμως θέλουμε να το υπερβούμε, θα πρέπει να κάνουμε rush, οπού για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να φέρουμε πάνω από έναν αριθμό στο ζάρι. Όπως επίσης ζάρι θα πρέπει να ρίξουμε και για να αμυνθούμε, ή να προσπαθήσουμε να ξεπαστρέψουμε τους αντίπαλους παίχτες. Γενικά, πολύ ζάρι, ακόμα και για το παραμικρό. Για αυτό λοιπόν, η τύχη θα είναι ο καλύτερος σας παίχτης. Δεν λέω, χρειάζεται και μια κάποια στρατηγική, όμως τι να την κάνεις όταν φέρνεις άσσους και δυάρια συνεχόμενα.

Γενικότερα, αν και το παιχνίδι φαίνεται δύσκολο και πολύπλοκο, δεν είναι και τόσο. Απλά πρέπει να το καταλάβεις και να κατανοήσεις πως δεν παίζεις αμερικάνικο football (όπως την σειρά παιχνιδιών Madden ας πούμε), αλλά ένα turn base παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο απλά τα units σου τυχαίνει να κρατάνε και μια μπάλα και να την πετάνε δεξιά κι αριστερά. Σίγουρα θα υπάρχουν και οι παίχτες που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν όλες τις δυνατότητες και combos του παιχνιδιού, με ελιγμούς και τίκι-τάκα, όμως εμένα το να πάω “ευθεία” μου φάνηκε ο πιο γρήγορος τρόπος, ακόμα κι αν χρειάστηκε αρκετές φορές να περάσω πάνω από τους αντίπαλους παίχτες.

Μπορώ να πω πως οι ώρες που έπαιξα ήταν αρκετά ευχάριστες, παίζοντας χαλαρά και χωρίς πάρα πολύ σκέψη (εφόσον κατάλαβα πως πρέπει να παίζω και έχασα καμιά 10αρια φόρες). Βέβαια δεν έχω παίξει τα προηγούμενα της σειράς, όποτε δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο ήταν διαφορετικά, είτε καλύτερα, είτε χειρότερα. Βέβαια, με μια μικρή ερευνά που έκανα, αυτό που κατάλαβα είναι πως η θεωρεία που επικρατεί είναι ότι το παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα και να μην έχει κυκλοφορήσει καν. Αφού αρκετοί πιστεύουν ότι δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από το Blood Bowl 2. Άσε που ακόμα έχει και αρκετά (και εκνευριστικά) bugs.

Πάντως, αν θέλετε την γνώμη μου, που για να διαβάζετε το κείμενο μάλλον θα θέλετε να την ακούσετε, θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι το οποίο θα σας χαρίσει λίγες ώρες διασκέδασης, αλλά δεν είναι για πολλά-πολλά. Ίσως αν έχετε και φίλους που παίζουν το παιχνίδι, και καταφέρετε και τους μαζέψετε για κάνα τουρνουά, να κάνουν την εμπειρία σας λίγο καλύτερη. Όμως μέχρι εκεί.

Βαθμολογία: 6/10

Διαβάστε ακόμη:

Hogwarts Legacy – PC Review

Atomic Heart – PC Review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Hi-Fi Rush – PC Review

Χορεύοντας στους ρυθμούς του «τανγκό» της Tango! Προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έπαιξα …