Our Streamers


Philips 242B9T

Βρες τα πάντα στο άγγιγμα του χεριού σου – Philips 242B9T

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα monitor, αρκετά ιδιαίτερο σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην αγορά και σίγουρα με συγκεκριμένο target group. Θα μιλήσουμε για το Philips 242B9T, ένα monitor με οθόνη αφής που έρχεται να συνδράμει σε μια λειτουργία των Windows 10, που πολλοί αγνοούν. Επίσης υπάρχει συνεργασία με διάφορες εκδόσεις Android και μερικές εκδόσεις Linux.

Ας ξεκινήσουμε με την συσκευασία του προϊόντος, που έφτασε στα χέρια μου και θα την περιέγραφα ως άριστη. Μια σκληρή καφέ κούτα έκρυβε μέσα της το 24 ιντσών monitor, καθώς και οτιδήποτε θα χρειαστεί κάποιος για να το λειτουργήσει. Ίσως και κάτι παραπάνω. Αυτά είναι το «τουβλάκι» τροφοδοσίας, ένα καλώδιο D-SUB, ένα καλώδιο HDMI, περίπου ενός μέτρου, ένα καλώδιο DisplayPort, επίσης περίπου ενός μέτρου, ένα καλώδιο USB-A to B, το οποίο θα δώσει την απαραίτητη σύνδεση με τον υπολογιστή για να λειτουργήσει η αφή της οθόνης, μια γραφίδα σε μορφή στυλό, ένα καλώδιο σύνδεσης ήχου, αφού υπάρχουν και ηχεία πάνω στο monitor, και ένα μεταλλικό κομμάτι που μπορεί να κρύψει το rear panel της οθόνης που βρίσκεται στην από κάτω πλευρά.

Philips 242B9T

Αυτό που κάνει αρκετά εντύπωση είναι η παρουσία και HDMI καλωδίου και DisplayPort καλωδίου, κάτι το οποίο δεν νομίζω να το συναντάμε σε κάθε monitor. Πολλές φορές παρέχεται ένα καλώδιο και μερικές φορές κανένα, ανεβάζοντας το κόστος του καταναλωτή που πρέπει να το προμηθευτεί.

Επίσης θετική εντύπωση κάνει το monitor με το βάρος του, που είναι αρκετά μεγάλο, αλλά αυτό οφείλεται στην αρκετά ογκώδη βάση του η οποία είναι πλαστική αλλά αρκετά σκληρή και έχει μεγάλη επιφάνεια εκεί που πατάει, κάνοντας την οθόνη αυτή να μην κουνιέται ρούπι από την θέση της, πράγμα επιθυμητό μιας και μιλάμε για monitor που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οθόνη αφής. Επίσης λόγω της κατασκευής της βάσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως flat screen που πατάει ακριβώς πάνω στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη ή και με κλίση.

Philips 242B9T

Στα της οθόνης τώρα. Αυτή είναι 24 ιντσών, ανάλυσης 1920×1080 pixels, με χρόνο απόκρισης στα 5ms. Βλέπουμε δηλαδή πως ο στόχος του συγκεκριμένου monitor είναι ίσως πιο επαγγελματικός και όχι τόσο για το gaming, που προφανώς βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτό. Η οθόνη δεν είναι απευθείας εκτεθειμένη στον χρήση και «κρύβεται» κάτω από ένα matte τζάμι που βοηθάει στην αφή και δεν αφήνει δαχτυλιές πάνω του. Αυτό φυσικά δίνει μια αίσθηση θολούρας σε ότι απεικονίζεται στο monitor αλλά συνηθίζεται αρκετά εύκολα. Επίσης λόγω αυτού του τζαμιού οι γωνίες θέασης είναι αρκετά περιορισμένες. Στα μενού του monitor δίνονται αρκετές επιλογές διαμόρφωσης και του χρώματος και της αντίθεσης της οθόνης και με αρκετά ήδη διαμορφωμένα προφίλ (πχ ταινία, εικόνα, παιχνίδι κλπ). Τώρα στα του ήχου, το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν είναι εντυπωσιακό, πιο πολύ για την τυπική, βασική χρήση τους. Μην περιμένετε ένταση και μπάσα που συναντάμε σε άλλα πιο gaming monitors. Είναι έντασης 2 watt εξάλλου.

Philips 242B9T

Η λειτουργία της οθόνης αφής ενεργοποιείται αυτόματα όταν η οθόνη συνδεθεί με τον υπολογιστή με το καλώδιο USB που παρέχεται στην συσκευασία. Η Philips δίνει δύο έξτρα θύρες USB 3.1 στο rear panel της οθόνης αφού καταναλώνει μια θύρα από τον υπολογιστή μας, η μία με fast charging. Αρκετά άμεση η αφή της οθόνης δεν θα κολλήσει πουθενά και την δοκίμασα και σε σχεδιαστικά προγράμματα και σε καθημερινές λειτουργίες, αλλά ακόμα και σε σε simulation παιχνίδια τύπου Football Manager και Civilization. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε το USB και αν έχετε σύστημα με πολλές οθόνες να φροντίσετε αυτή η οθόνη να είναι η κύρια. Η Philips ισχυρίζεται ότι η οθόνη μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και 10 δάχτυλα πάνω της. Φυσικά οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να την χρησιμοποιείται σαν κανονικό monitor και όποτε θέλετε σαν οθόνη αφής, ενώ η σύνδεση με το USB δεν είναι υποχρεωτική για να λειτουργήσει.

Philips 242B9T

Στα της τιμής, μπορείτε να την βρείτε από τα 330€ έως και τα 360€, αναλόγως το κατάστημα που θα την αγοράσετε. Κρίνοντας και από την τιμή και από τις λειτουργίες που προσφέρει, σε αυτά τα χρήματα θα συνεχίσω να λέω πως το συγκεκριμένο monitor απευθύνεται σε επαγγελματίες, είτε για μαγαζιά, όπου η οθόνη αφής θα βοηθήσει στην μη ύπαρξη πληκτρολογίου και ποντικιού, είτε σε κάποιου είδους γραφιστικής ή αρχιτεκτονικής φύσης δουλειάς, ως το monitor παρουσίασης στον πελάτη, όπου ο επαγγελματίας θα μπορεί με το άγγιγμα του χεριού του να κάνει on the fly αλλαγές στο προϊόν.

Philips 242B9T

Το συνολικό πρόσημο είναι σίγουρα θετικό. Εξαιρετικό panel, πολλές συνδέσεις, δυνατότητα ήχου με τα ενσωματωμένα ηχεία της, οθόνη αφής που δίνει μια αίσθηση από το μέλλον, μεγάλο μέγεθος για να απεικονίζονται όλα με λεπτομέρεια και ακρίβεια και φυσικά η εγγύηση ποιότητας της Philips που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ στα προϊόντα της. Δεν ξέρω αν είναι για gamers αλλά αν θέλετε ένα monitor με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την δουλειά σας και στο διάλειμμα θέλετε να παίξετε κι ένα LoL (με πληκτρολόγιο και ποντίκι) ή ένα Simulation παιχνίδι, τότε σίγουρα αυτή η οθόνη είναι για εσάς.

Σχόλια

Σχετικά alexmorak

Είμαι ο AlexMorak και όσον αφορά τα games παίζω “μπαλίτσα” από σχετικά μικρή ηλικία… Διακαής πόθος ακαδημιών μεγάλων ομάδων, όπως της Real και της Arsenal, αλλά τελικά με κέρδισε…… το Football Manager. Τις λίγες ώρες που δεν κάνω υπερατλαντικά ταξίδια για να βρω το νέο wonderkid στο Γ’ τοπικό Βενεζουέλας, ακούω μουσική βλέπω ταινίες και γενικά οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί geek... Μίλα μου για τον Batman και θα σε αγαπήσω αμέσως!

Δες επίσης

e3 2021 gamelab

Το GameLab θα παρακολουθήσει μαζί σας την E3 από το Twitch

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η E3 επιστρέφει δυναμικά, σε λίγες μόνο ώρες. Και αν …