Our StreamersBright Memory Infinite – Μια ωδή στα FPS και hack and slash

Έχοντας αφιερώσει αρκετά από τα gameplay χρόνια μου στο ιδίωμα του FPS, δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω το νέο παιχνίδι των FYQD Studio και PLAYISM, Bright Memory Infinite, το οποίο μάλιστα, δεν θα σας κρύψω, πως όταν κατάλαβα πως συνδυάζει και το αμέσως επόμενο αγαπημένο μου genre, αυτό του hack and slash, ενθουσιάστηκα.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως λίγο από την αρχή. Το Bright Memory Infinite είναι sequel του Bright Memory, το οποίο ομολογώ πως δεν το είχα δοκιμάσει καθόλου. Αν και βλέποντας κάποια gameplay video φαίνεται πως είμαστε ακριβώς στην ιδιά λογική, την οποία φυσικά θα αναλύσουμε παρακάτω.

Στο Bright Memory Infinite λοιπόν, μεταφερόμαστε στο 2036, οπού ένα περίεργο φαινόμενο, που μοιάζει με μαύρες τρύπες, εμφανίστηκε στους ουρανούς σε όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός Έρευνας Υπερφυσικών Επιστημών (SSRO) στέλνει πράκτορες, συμπεριλαμβανομένης της πρωταγωνίστριάς μας Shelia, για να ερευνήσουν το φαινόμενο αυτό, αλλά και για να σταματήσουν διάφορες άλλες ομάδες από το να καταφέρουν να ανακαλύψουν τα επικίνδυνα μυστικά που κρύβονται πίσω από την όλη κατάσταση και τα χρησιμοποιήσουν υπέρ τους. Καθώς, τα μυστήρια πίσω από αυτές τις μαύρες τρύπες και τους κόσμους που διασχίζουν, θα αλλάξουν για πάντα το μέλλον της Shelia και της Γης.

Μέσα από αυτή την μαγνητική καταιγίδα, βλέπουμε να έρχονται στην ζωή στρατιώτες και πλάσματα από μια άλλη εποχή, που φυσικά εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε (και φυσικά εξουδετερώσουμε) για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο.

Όπως πάντα, κάπου εδώ θα σταματήσω με την ιστορία, αφού σίγουρα μερικοί από εσάς θα θέλετε να παίξετε το παιχνίδι.

Οπότε περνάμε τώρα στο gameplay. Αυτή την ενδιαφέρουσα μίξη του FPS και του hack and slash. Ή για να το πω καλύτερα, first-person slash-and-shooter.

Η πρωταγωνίστρια μας έχει στο οπλοστάσιό της διαφορά όπλα, τα οποία τα ξεκλειδώνουμε, σιγά-σιγά, στην πορεία, ένα σπαθί και κάποια pulse abilities, που έρχονται μαζί με το armor της, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε κάποιες combo κινήσεις οι οποίες κάνουν περισσότερη ζημιά στους αντιπάλους μας, αλλά κυρίως γιατί είναι πιο εντυπωσιακές. Επίσης, θα πρέπει να τονίσω ότι μιλάμε για ένα fast paced FPS, άρα η σωστή χρήση των combo μπορεί να επιφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα.

Όλα αυτά όμως, θα πρέπει να τα εξελίσσουμε όσο περισσότερο παίζουμε. Αυτό γίνεται μέσω κάποιων μικρών πράσινων αγαλματιδίων, όπου βρίσκονται διάσπαρτα στην πίστα, τα οποία μας δίνουν πόντους που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα upgrades που θέλουμε. Είτε στα όπλα μας, είτε στο σπαθί μας, είτε ακόμα και στο armor μας.

Επίσης κατά το adventure μας σε αυτόν τον σκληρό, γεμάτο μαύρες τρύπες, κόσμο, θα βρούμε διάφορους εχθρούς. Στρατιώτες εξοπλισμένους με βαριές πανοπλίες, τοξότες, πέτρινα λιοντάρια, πολεμιστές με τσεκουριά και φυσικά διαφορά boss, που μοναδικός τους σκοπός, είναι μας κάνουν την ζωή δύσκολη.

Γενικά, τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν παίρνουν περισσότερο ανάλυση, αφού ακολουθούν ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο. Προχωράμε, πετσοκόβουμε ό,τι βρεθεί στο δρόμο μας και τέλος.

Ώρα λοιπόν να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά που θεωρώ πως έχει το παιχνίδι.

Στα θετικά, θα πρέπει σίγουρα να βάλω την όλη ατμόσφαιρα και εικόνα του παιχνιδιού. Πολύ ωραίο περιβάλλον, με ωραία γραφικά, με μουσική που ταιριάζει σε κάθε διαφορετική σκηνή και φυσικά το πολύ καλό “πάντρεμα” του FPS με το hack and slash, σε μια ωραία ιστορία που ξετυλίγεται βήμα-βήμα στις οθόνες μας.

Από την άλλη, στα αρνητικά, αυτό που με χάλασε στο παιχνίδι ήταν η διάρκεια του. Συνήθως, σε τέτοιου είδους games, έχουμε τουλάχιστον ένα 10ωρο gameplay και δυστυχώς εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι των δυόμιση ωρών, πάνω κάτω. Θεωρώ πως η ιστορία θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο μεγάλη. Όχι ότι σου αφήνει κάποιο κενό, απλά ήταν μικρής διάρκειας.

Αναλογιζόμενοι την τιμή του, στα μόλις 16,79€, σίγουρα δεν θα πρέπει να περιμένετε και πάρα πολλά από το παιχνίδι, όμως η FYQD Studio κατάφερε τον στόχο της και μας έδειξε πως ακόμα και ένα indie παιχνίδι, μπορεί να δώσει πολλά στους παίχτες, από όλες τις απόψεις, αν έχει προσεχτεί στη δημιουργία του.

Αν θέλετε λοιπόν να παίξετε κάτι αρκετά challenging χωρίς να πρέπει να πληρώσετε πολλά, αλλά ταυτόχρονα να μην “κλαίτε” τα χρήματά σας μετά από λίγο καιρό, τότε το Bright Memory Infinite είναι αυτό που ψάχνετε.

Βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Destiny Draw! – Yu-Gi-Oh! Master Duel Fusion Festival Special!

Επιστρέψαμε λοιπόν και μετά το καινούριο patch, έχουμε και νέο event. Αυτήν την φορά το …