Our StreamersCreative Live! Mic M3: Ίσως ένα από τα καλυτέρα μικρόφωνα της αγοράς

Στην σημερινή εποχή, οι περισσότεροι “από εμάς” αναζητάμε τον καλύτερο δυνατό ήχο, ψάχνουμε λοιπόν συνέχεια λύσεις ώστε να ακούμε καλά, αλλά επίσης να ακουγόμαστε ακόμα καλυτέρα (ίσως και να επιβάλλεται το τελευταίο). Και ενώ κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα με το οικονομικό κομμάτι, αποσκοπώντας στο να έχουν τον καλύτερο (ίσως όχι πάντα) και πιο ακριβό εξοπλισμό, υπάρχει στον αντίποδα και μια άλλη μερίδα οι οποίοι ψάχνουν να βρουν αυτό που λέμε… value for money.

Η Creative λοιπόν, μας έδωσε, για άλλη μια φορά, μια value for money λύση, με το πρώτο της μικρόφωνο, το Creative Live! Mic M3.

Και πριν αρχίσουμε να σχολιάζουμε το ίδιο το μικρόφωνο, πάμε να δούμε λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

  • Microphone with Table Stand and Pop Filter: 88 x 96 x 215 mm / 3.46 x 3.77 x 8.46 inches
  • Microphone (without attachments): 57 x 61 x 127 mm / 2.24 x 2.4 x 5 inches
  • Pop Filter: 88 x 27 x 96 mm / 3.46 x 1.06 x 3.77 inches
  • Microphone Table Stand: 85 x 85 x 72 mm / 3.34 x 3.34 x 2.83 inches
  • Microphone Table Stand Rotational Size:  85 mm
  • Mounting Hole Size: 1/4-20 UNC

Στην συσκευασία του μικροφώνου, θα βρούμε το μικρόφωνο (φυσικά), το Table Stand, το Pop Filter, που μας βοηθάει να μειώσουμε τα plosive effects και το καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή, το οποίο είναι 1,5 μέτρο, με την μια άκρη, η οποία συνδέεται στο μικρόφωνο, να είναι micro-usb.

Επάνω στο μικρόφωνο θα βρούμε 3 κουμπιά και 2 θύρες, η μία για την σύνδεση του με τον υπολογιστή και η άλλη για να συνδέσουμε ακουστικά ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε Headphone Monitoring. Στα κουμπιά έχουμε ένα κουμπί για να κάνουμε Mute και Unmute το μικρόφωνο μας, ένα volume button που χρησιμοποιείται για την αυξομείωση του ήχου στα ακουστικά μας, εφόσον τα έχουμε συνδέσει στο μικρόφωνο και το τρίτο κουμπί, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, είναι για να αλλάζουμε τα modes, τα οποία θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Το mic διαθέτει 2 λειτουργίες, την Cardioid, η οποία είναι για Single-person recordings. Αυτή η λειτουργία εστίασης στο μπροστινό μέρος καταγράφει, με τον καλύτερο τρόπο, τους ήχους που παράγονται απευθείας στο μπροστινό μέρος του μικροφώνου, για να ελαχιστοποιήσει τους ανεπιθύμητους περιβαλλοντικούς ήχους που “έρχονται” πίσω από αυτό, για πλούσιο και γεμάτο ήχο. Η δεύτερη λειτουργεία ονομάζεται Omni-Directional και είναι κατάλληλη για όταν απαιτείται η καταγραφή πολλαπλών ατόμων. Αυτή η λειτουργία, πλήρους γωνίας, καταγράφει ήχους που προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, όπου απαιτείται μια αρκετά μεγάλη ακτίνα λήψης, για να εξυπηρετήσει πολλούς χρήστες ή πηγές ήχου.

Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά από τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε το μικρόφωνο. Αλλά για να σας βοηθήσω ακόμα περισσότερο, θα σας πω και την δικιά μου εμπειρία με το Creative Live! Mic M3.

Λοιπόν που λέτε, έχω στα χεριά μου το Creative Live! Mic M3 λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα και μπορώ να πω πως είναι ένα μικρόφωνο που ανετά θα σύστηνα σε κάποιον να το αγοράσει.

Αρχικά να πούμε πως μιλάμε για την budget ζώνη, καθώς το μικρόφωνο κοστίζει 59,99€ και νομίζω ότι δεν έχει καν ανταγωνιστή σε αυτό το range.

Μιλάμε για ένα μικρόφωνο που θα αναβαθμίσει το πώς ακούγεστε, είτε το θέλετε για καθημερινή χρήση, είτε για να κάνετε stream. Σε πολύ χαμηλή τιμή, είναι ένα αρκετά ελαφρύ και βολικό μικρόφωνο ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς, όπως εγώ.

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στο Creative Live! Mic M3 είναι ότι έρχεται με το Pop Filter, το οποίο είναι ένα αρκετά σημαντικό εξάρτημα και συνήθως κοστίζει να το αγοράσεις. Eπίσης το Pop Filter συνδέεται μαγνητικά πάνω στο μικρόφωνο που κάνει την τοποθέτηση του και την αφαίρεση του πολύ εύκολη με ένα απλό τράβηγμα.

Από προσωπική εμπειρία έχω ευχαριστηθεί αρκετά το μικρόφωνο καθώς είδα μεγάλη αναβάθμιση. Κάποιες φορές με λίγο πιο δυνατούς ήχους σε κάποιο παιχνίδι ή αν κάποιος από τους συμπαίκτες μίλαγε λίγο πιο δυνατά ή ακόμα και με μουσική λίγο πιο δυνατά, είχε σαν αποτέλεσμα να μην ακούγομαι καλά όταν έκανα stream από το μικρόφωνο του headset μου. Κάτι που πλέον, με την βοήθεια του Creative Live! Mic M3, δεν γίνεται.

Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε μια αναβάθμιση για να σας ακούνε καλυτέρα και ψάχνετε κάτι budget που να κάνει πολύ παραπάνω από “σωστά την δουλειά του”, τότε τρεχάτε και πάρτε το Creative Live! Mic M3 με κλειστά μάτια.

Αν και δεν μου αρέσει να βάζω βαθμολογία σε hardware μιας και δεν είμαι και ο απολυτά ειδικός, αυτή την φορά θα το κάνω, βάζοντάς του, σχεδόν, άριστα.

Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

AOC GK500 & AOC GM200 για να εργάζεστε και να παίζετε με στυλ AOC

«Φιλικά προς το πορτοφόλι σας και την ποιότητα» είναι η φράση που συνοδεύει το gaming …