Our StreamersCreative Sound Blaster Blaze V2 – Review

Σε μια εποχή που όλα τα προϊόντα σε όλους τους κλάδους επιδέχονται αυξήσεις στις τιμές τους, ο κόσμος ψάχνει κάτι που με ελάχιστα χρήματα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του, το γνωστό λοιπόν σε πολλούς value-for-money. Τον όρο αυτόν ακριβώς καταφέρνει να πετύχει το headset της Creative που ήρθε στα χέρια μου πριν από λίγες ημέρες. Σας παρουσιάζω το Creative Sound Blaster Blaze V2.

Τα ακουστικά έρχονται σε μια απλή, λιτή και απέριττη συσκευασία, η οποία γράφει απ’ έξω μόνο τα απαραίτητα. Τα περιεχόμενα δεν αποτέλεσαν έκπληξη για εμένα. Έχουμε τα Blaze V2, τις “οδηγίες” που ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν διαβάζει ποτέ κανένας, και τέλος το αποσπώμενο μικρόφωνο μαζί με το φίλτρο ήχου του. Η πρώτη επαφή με τα ακουστικά δεν μου γέμισε το μάτι, καθώς τα Blaze V2 έχουν θυσιάσει την ποιότητα κατασκευής τους για την εστίαση στην ποιότητα του ήχου. Τα ακουστικά είναι πλήρως πλαστικά, με μαξιλαράκια τόσο για την κορυφή του κεφαλιού όσο και για τα αυτιά. Το μαξιλαράκι είναι κατασκευασμένο από βελούδο, κάτι που με τρομάζει όσον αφορά τη ζέστη το καλοκαίρι.

Περνώντας στα χαρακτηριστικά των Blaze V2, έχουμε να κάνουμε με ένα λαστιχένιο, μη αποσπώμενο, καλώδιο των 2.5 μέτρων, με 3.5 mm αναλογικό βύσμα για σύνδεση όχι μόνο σε PC, αλλά και σε Xbox, PlayStation και Nintendo Switch κονσόλες. Το εν λόγω καλώδιο φέρει και κουμπιά για την ενίσχυση και μείωση της έντασης, καθώς και για το άμεσο mute του μικροφώνου. Το μικρόφωνο, όπως είπαμε, είναι αποσπώμενο και κάνει καλά τη δουλειά του, καθώς περιλαμβάνει αρκετά καλό noise cancellation, μια ανταπόκριση συχνότητας με εύρος από 100 έως και 15.000 Hz και Sensitivity που ακουμπάει τα -40 dBV/Pa. Τα ηχεία των ακουστικών φέρουν τον driver 40mm FullSpectrum Neodymium, η συχνότητα ανταπόκρισης τους κυμαίνεται από τα 20 έως και τα 20.000 Hz και τέλος το sensitivity τους βρίσκεται στα 105 dB/mW. Όσον αφορά την άνεση, τα ακουστικά ζυγίζουν μόλις 187 gr, οπότε εξασφαλίζουν την άνεση τους για μεγάλα gaming sessions.

Τα ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το Creative App, το οποίο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Creative. Με τη σύνδεση αυτή, επιτρέπονται διάφορες ρυθμίσεις στην ήδη καλή ποιότητα ήχου, όπως για παράδειγμα η αυξομείωση του μπάσου αλλά και η ενεργοποίηση εικονικού 7.1 Surround ήχου. Αυτό το στοιχείο μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο και κυριολεκτικά εκτόξευσε την ποιότητα των ακουστικών, μετατρέποντας τα από ένα budget headset σε ένα προϊόν που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ακουστικά διπλάσιας τιμής.

Εν κατακλείδι, τα Sound Blaster Blaze V2 είναι ο ορισμός του VFM (Value-For-Money), καθώς συνδυάζουν την χαμηλή τιμή των 44.99€ με την ποιότητα που χαρακτηρίζει high-end ακουστικά. Είναι πολύ άνετα κι εύκολα στη χρήση τους και η συνδεσιμότητα τους, λόγω του AUX βύσματος, τα καθιστά μια αγορά για οποιαδήποτε συσκευή, μέχρι και το κινητό σας τηλέφωνο. Ένα αρνητικό που θα μπορούσα να προσάψω είναι η ποιότητα κατασκευής τους, καθώς είναι πλήρως πλαστικός ο σκελετός τους. Αν σας ενδιαφέρει η στιβαρότητα των ακουστικών που θα χρησιμοποιήσετε, τότε ίσως τα Blaze V2 δεν είναι για εσάς. Αν είστε λάτρεις του VFM, τότε βρήκατε το επόμενο gaming headset σας.

Βαθμολογία: 8/10

Διαβάστε ακόμη:

Creative ZEN Hybrid – Review

Creative Live! Cam Sync V3 – Review

Σχόλια

About Κώστας Τσιώλης

Η σχέση μου με τα video games ξεκίνησε στην παιδική μου ηλικία, με την κονσόλα Sega Mega Drive και παιχνίδια όπως Contra, Virtua Fighter, Splatterhouse και Mortal Kombat. Έκτοτε, έχουν περάσει από τα χέρια μου χειριστήρια τόσο του Xbox όσο και του PlayStation, όμως η μεγάλη μου αγάπη πλέον είναι το PC Gaming. Τα βιντεοπαιχνίδια για εμένα είναι η τελειοποιημένη μορφή της ψυχαγωγίας, αλλά και ένα είδος τέχνης. Θεωρώ την τριλογία Dark Souls ως αγαπημένα μου παιχνίδια γιατί μου αρέσει να βασανίζομαι, αλλά και να ανταμείβομαι στο τέλος. Α, και είμαι και χημικός στον ελεύθερο μου χρόνο.

Check Also

Marvel’s Midnight Suns – PC Review

Ένα όμορφο παιχνίδι ή μια έξυπνη οφθαλμαπάτη; Γενικά, δεν με έχετε δει πολλές φορές να …