Our StreamersCreative ZEN Hybrid – Review

Τα νέα ακουστικά της Creative που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο Ευρώ της τιμής τους

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τα νέα ακουστικά από την Creative τα Creative ZEN Hybrid σε ένα αναλυτικό review. Γενικά είναι η πρώτη μου επαφή με προϊόντα ήχου από την Creative, αλλά θα έλεγα πως έχω μεγάλη εμπειρία σε over-ear headphones, καθώς έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά ακουστικά και μπορώ να πω ότι τα συγκεκριμένα μου άφησαν αρκετά θετική εντύπωση.

Τα Creative ZEN Hybrid είναι ασύρματα ακουστικά over-ear με σύστημα Bluetooth 5.0 και υβριδικό ANC (active noise cancellation). Έρχονται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, με τα λευκά να κοστίζουν 109,99€, σύμφωνα με το επίσημο site της Creative, και τα μαύρα στα 119,99€, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή είναι σε έκπτωση και μπορείτε να τα βρείτε στα 65,99€.

Creative ZEN Hybrid package

Τα ακουστικά έρχονται σε μια compact συσκευασία η οποία περιέχει τα ακουστικά μέσα σε θήκη μεταφοράς, τα κλασικά εγχειρίδια χρήσης και δύο καλώδια, ένα USB Type-C σε Type-A μήκους 0.8m για την φόρτιση τους και ένα 3.5mm AUX-in μήκους 1.2m για ενσύρματη σύνδεση. Είναι φτιαγμένα από πλαστικό με ματ φινίρισμα και τόσο τα earcups όσο και το μαξιλαράκι στη στεφάνη είναι από συνθετικό δέρμα και φέρνουν μια σχετικά premium αίσθηση. Έχουν στιβαρή κατασκευή, δεν θυμίζει για κανένα λόγo “πλαστικούρα” και είναι εύκαμπτα για να προσαρμόζονται εύκολα στους περισσότερους τύπους κεφαλιού. Ζυγίζουν μόλις 271 γραμμάρια γεγονός που τα κάνει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές ώρες χωρίς να κουράζουν ιδιαίτερα και ταυτόχρονα με το μικρό βάρος τους μπορούν να διπλώσουν με τρεις διαφορετικούς τρόπους (flat, half και fold) για να μεταφερθούν με άνεση.

Creative ZEN Hybrid unboxing

Όσον αφορά τον ήχο, το μικρόφωνο και τα ιδιαίτερα feature που έχει προσθέσει η Creative στα Zen Hybrid όπως η τεχνολογία ANC έμεινα ικανοποιημένος. Αποτελείται από δύο οδηγούς Νεοδυμίου 40 mm συχνότητας 20Hz-20.000Hz. Αρχικά ο ήχος που παράγουν είναι ουδέτερος, αλλά όχι “flat”, το μπάσο είναι αισθητό, αλλά θα μπορούσε να είχε λίγο παραπάνω, και υπάρχει μια ισορροπία σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες.

Τα ακουστικά προορίζονται κυρίως για απλή χρήση σε φορητές συσκευές όπως μουσική και κλήσεις. Αυτό που με εξέπληξε είναι όταν σύνδεσα τα ακουστικά στο PC και τα χρησιμοποίησα για gaming κυρίως σε FPS τίτλους όπως CS:GO και Rainbow Six Siege. Ο ήχος είναι δυνατός, καθαρός, μπορείτε να ακούσετε τα βήματα των αντιπάλων και να καταλάβετε ακριβώς το position τους. Όλα αυτά ενώ είναι συνδεδεμένα με Bluetooth dongle 5.0 προσφέροντας μηδενικό delay στον ήχο, σαν να είναι συνδεδεμένα με καλώδιο. Δοκιμασμένα με τις ίδιες συνθήκες με το 3.5mm AUX-in δεν παρατήρησα διαφορά στον ήχο, είτε στην ποιότητα, είτε στο delay. Δυστυχώς τα ακουστικά δεν υποστηρίζουν την εφαρμογή SXFI Control στο PC αλλά ούτε και σε εφαρμογές στο κινητό όπως Spotify και YouTube, η οποία παρέχει πρόσβαση σε equalizer και σας αναγκάζει να έχετε τραγούδια κατεβασμένα στο κινητό για να χρησιμοποιήσετε το SXFI ή κάποιο custom equalizer.

Creative ZEN Hybrid unboxing

Αυτό που κάνει να ξεχωρίζουν τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι η υβριδική τεχνολογία Active Noise Cancellation σε συντομία ANC η οποία συνδυάζει διπλό “feedforward” και “feedback” μικρόφωνο σε κάθε earcup αφαιρώντας ενοχλητικούς θορύβους από το background. Η Creative υποστηρίζει πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξουδετερώσει μέχρι και το 95% των εξωτερικών θορύβων, μια αρκετά αισιόδοξη πρόβλεψη θα έλεγα. Σε περιβάλλον με αρκετή φασαρία και ομιλίες, συχνό φαινόμενο σε μέσα μαζικής μεταφοράς και πολυσύχναστους δρόμους, καταφέρνουν να απομονώσουν κάποιους ήχους σε ποσοστό περίπου 60%.

The girl wears the Creative ZEN Hybrid

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των κλήσεων, το noise-cancelling μικρόφωνο είναι ακριβές και καθαρό. Αν και έχει λίγο χαμηλή ένταση, λόγω του ότι βρίσκεται πάνω στο ακουστικό και έχει αρκετή απόσταση από το στόμα του ομιλητή, επιτυγχάνει να απομονώσει αρκετά καλά τη φωνή σας από τους υπόλοιπους εξωτερικούς ήχους. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι όταν χρησιμοποιείται το μικρόφωνο στο PC σταματάει ταυτόχρονα να παίζει ήχος στα ακουστικά με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ενώ στο κινητό δεν παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα.

Creative ZEN Hybrid unboxing

Το πιο σημαντικό σε ασύρματα ακουστικά είναι η διάρκεια της μπαταρίας και σίγουρα δεν απογοήτευσε καθόλου. Με το ANC ανοιχτό και την ένταση στο 60% κατάφεραν να κρατήσουν 24 ώρες με μία φόρτιση ενώ με κλειστό ANC λίγο παραπάνω από 30 ώρες. Αν όμως τελειώσει η μπαταρία, γεγονός που είναι αρκετά πιθανό, καθώς η μόνη προειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία γίνεται στο 10%, σπαμάροντας το κάθε λεπτό και ταυτόχρονα κόβοντας τον ήχο για το voice command, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ενώ φορτίζουν. Βέβαια το θετικό της υπόθεσης είναι ότι με 5 λεπτά φόρτιση βγάζουν έως και 5 ώρες χρήσης και για να φορτίσουν από 0-100 θέλουν περίπου μία με μιάμιση ώρα με ένα απλό μετασχηματιστή του κινητού σας.

Creative ZEN Hybrid on desk

Συνοψίζοντας, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με τα Creative ZEN Hybrid με τα θετικά στοιχεία σίγουρα να υπερισχύουν των αρνητικών. Είναι για κάθε είδος χρήσης, μεταφέρονται εύκολα και γενικά σε αυτή τη κατηγορία ακουστικών θα έλεγα ότι είναι μονόδρομος. Τώρα στην τιμή των 110€ θα έλεγα ότι ίσως είναι ελαφρώς “τσιμπημένα”, αλλά στα 66€ όπως είναι τώρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Creative αξίζουν μέχρι και το τελευταίο Ευρώ.

Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

About Δημήτρης Πάκος

Είμαι ο 3ος Δημήτρης του site του Gamelab, όμως μπορείτε να με φωνάζετε Silent για να μην μπερδευόμαστε. Ξεκίνησα το gaming από μικρός, όταν πήρα στα χέρια μου το πρώτο μου PSP. Γενικά παίζω FPS games όπως CS:GO και R6 αλλά τώρα τελευταία, λόγω και της αγάπης μου με την F1, ασχολούμαι περισσότερο με racing games.

Check Also

Evil West – PC Review

Γενικότερα με έχετε ακούσει πολλές φορές να λέω ποσό πολύ αγαπάω τα FPS παιχνίδια και …