Our StreamersDead by Daylight Mobile: Μια πρώτη εικόνα

Το Dead by Daylight είναι διαθέσιμο πλέον στο App Store και στο Google Play. H Koch Media ανέλαβε το παιχνίδι και διαμόρφωσε μια free-mobile έκδοσή του. Ακριβώς το ίδιο story, ακριβώς οι ίδιοι χαρακτήρες και ακριβώς το ίδιο gameplay μας περιμένουν στα κινητά μας.

Μετά από μία μεγάλη σειρά από in-game downloads και verifications που ήταν απαιτούμενα για την είσοδο στο παιχνίδι, μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω Facebook, Google, Apple ή ως Guest, ενώ δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με το Steam, ώστε να γίνει μεταφορά δεδομένων.

Μετά από ένα καλοφτιαγμένο intro έχετε την δυνατότητα να ολοκληρώσετε ένα tutorial ώστε να προσαρμοστείτε στο UX. Εκτός ότι είναι περιληπτικό, μη-κουραστικό και καλύπτει μεγάλος μέρος της  «ύλης», προσφέρει μερικά δωράκια μετά την ολοκλήρωσή του, κάποια από τα οποία είναι οι χαρακτήρες Dwight Fairfield,Meg Thomas και The Trapper.

Πριν από το tutorial που αφορά τον survivor όπως και πριν από το tutorial του killer υπάρχουν animatics που ναι μεν μπορείτε να τα κάνετε skip, αλλά πιστεύω αξίζει να τα δείτε. Άμα σας περιμένει η παρέα σας ή θέλετε να τα ξαναδείτε, είναι διαθέσιμα στα Options -> Tutorials -> Animatics.

Προχωρώντας στα mechanics του παιχνιδιού, ο Survivor μπορεί να θεωρηθεί πιο δύσκολος από ότι ο Killer. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει μπαμ (κυριολεκτικά) είναι το skill check.

Όταν κάνουμε κάποιο interaction όπως repair τις γεννήτριες ή healing τους συμπαίκτες, δεν χρειάζεται να κρατάμε πατημένο κάποιο σημείο της οθόνης που ίσως μας επαναπαύει όταν εμφανίζεται το skill check.

Αφού ολοκληρώσουμε το tutorial μεταφερόμαστε στο κυρίως μενού και είμαστε έτοιμοι για εξερεύνηση.

1: Επιλογή χαρακτήρα
2: Επιλογή αμφίεσης
3: Επιλογή αντικειμένων, perks και offerings
4: Bloodmarket

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν όπως και στην αρχική έκδοση, με εξαίρεση το Bloodmarket.

Το Market αλλάζει μετά από ένα χρονικό διάστημα, δίνοντας περισσότερες επιλογές στον παίκτη. Οι Survivors δεν επηρεάζονται όσο οι Killers εφόσον έχουν κοινά αντικείμενα. Από την άλλη, όσο περισσότερους Killers έχει ο παίκτης, τόσο λιγότερο μπορεί να εστιάσει σε κάποιον συγκεκριμένο, αφού υπάρχει ένα κοινό shop.

Αν δεν επιθυμεί κανένα από τα διαθέσιμα αντικείμενα, υπάρχει η επιλογή του Force Refresh με αντίτιμο 50 Auric Cells.

Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει πια η μορφή του δέντρου, αλλά σειρές. Για να αγοράσετε ένα αντικείμενο της παρακάτω σειρά πρέπει να έχετε αγοράσει ήδη από την προηγούμενη όσα απαιτούνται για να την ξεκλειδώσετε. Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα αντικείμενα αρκεί να το κάνετε με την σειρά. Την στιγμή που θα κάνετε την πρώτη αγορά σε επόμενη σειρά, όσα αφήσατε πίσω γίνονται προσφορά στην Entity. Για ένα νέο Shop, πρέπει να αγοράσετε και τα 3 αντικείμενα της τελευταίας γραμμής.
Extra info: Τα Mystery Boxes υπάρχει περίπτωση να δώσουν Auric Cells και Shards.

Πατάμε το START και δεν κοιτάμε πίσω. Όταν μπούμε σε lobby δεν υπάρχει επιλογή να κάνετε αλλαγές οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι. Η σύνδεση στον server γίνεται με μικρή αναμονή και το παιχνίδι ξεκινάει.

SURVIVOR

Το περιβάλλον θα σας φανεί αρκετά οικείο και φιλικό προς τον χρήστη. Αλλά ας δούμε λίγες λεπτομέρειες.

1: Γεννήτριες που απομένουν
2: Κίνηση παίκτη
3: Heartbeat που δηλώνει ότι ο Killer βρίσκεται κοντά ή λάθος Skill Check
4: Γεννήτρια κοντά
5: Πίσω κάμερα
6: Crouch

H προσθήκη της τοποθεσίας των γεννητριών μαζί με το heartbeat ίσως ισοσταθμίζει την δυσκολία του παίκτη να ελέγξει την πίσω κάμερα. Ακόμα, προσοχή στο τρέξιμο, όσο «τραβάτε» τον μοχλό στις άκρες ο χαρακτήρας θα αρχίσει να τρέχει.

Killer

Οι συνήθειες δεν αλλάζουν έτσι είναι αισθητά μεγαλύτερος ο χρόνος εύρεσης lobby σαν Killer (σχεδόν 5 λεπτά) από ότι σαν Survivor (μερικά δευτερόλεπτα).

Όπως και με τον Survivor έτσι και σαν Killer, σε First Person, πολλά χαρακτηριστικά παραμένουν κοινά. Κάποιες σημειώσεις είναι,

1: Διαθέσιμα hooks
2: Αλληλεπιδράσεις
3: Γεννήτριες
4: Χτύπημα

Επιλογές

Τα Options του παιχνιδιού εστιάζουν στο κομμάτι έντασης ήχου, στην ευαισθησία της κάμερας, στην επιλογή της γλώσσας (15 συνολικά και ναι, χωρίς τα ελληνικά ανάμεσά τους) και στα γραφικά που όπως θα δείτε, ξεπερνούν τις απαιτήσεις μας. Ωστόσο, για να έχετε σίγουρα την καλύτερη εμπειρία που μπορεί να σας παρέχει η συσκευή σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα 30 και στα 60 FPS.

OVERALL: Πολύ δυναμική η πρώτη εμφάνιση στα shops, χωρίς lags/bugs και τρομερή ταύτιση με τις προηγούμενες εκδόσεις σε κονσόλες και υπολογιστή. Αξίζει κάποιος να του δώσει μια ευκαιρία ακόμα και αν δεν το έχει ξαναπαίξει. Επόμενο βήμα είναι να μπορούμε να συνδεθούμε μέσω Steam για να έχουμε πρόσβαση σε επιπλέον χαρακτήρες και αμφιέσεις που έχουμε ξεκλειδώσει.

Σχόλια

About Ιάνθη Τσιμέκη

Χέλοου, Ιάνθη εδώ ή αλλιώς Μπαμπινιώτισσα. Σαν κορίτσι που οι γονείς του δεν συμπαθούσαν τα βιντεοπαιχνίδια, μεγάλωσα χωρίς κονσόλα παρακαλώντας τα ξαδέλφια μου να με αφήσουν να παίξω μαζί τους. Όταν απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή έβγαλα το άχτι μου σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο παίζω games αλλά γράφω και για αυτά. Γενικότερα, αγαπώ τις τυροκροκέτες, τις αλεπούδες και να τριγκάρω τον αρχισυντάκτη μου.

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …