Our StreamersDestroy All Humans! 2: Reprobed – PC review

Η pop culture των προηγούμενων δεκαετιών ήταν γεμάτη με εξωγήινους που έκαναν invade στην Γη με μοναδικό σκοπό να την καταστρέψουν. Έτσι λοιπόν, το 2005, βγήκε ένα παιχνίδι οπού αντί να ελέγχεις σκληρούς και γενναίους στρατιώτες που ήθελαν να υπερασπιστούν την Γη από τους εισβολείς, ήσουν ένας μικρός εξωγήινος που έκανες την εισβολή. Το όνομα αυτό του παιχνιδιού ήταν Destroy All Humans!, το οποίο η αλήθεια είναι ότι γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Με την THQ Nordic, το 2020, να αποφασίζει να κάνει reboot την σειρά βγάζοντας remake editions των παιχνιδιών. Έτσι λοιπόν εγώ σήμερα θα σας μιλήσω για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Destroy All Humans! 2: Reprobed το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου.

Όπως είπαμε και παραπάνω θα μιλήσουμε για το δεύτερο μέρος της σειράς, οπού διαδραματίζεται στην δεκαετία των ΄60s οπού βλέπουμε τον Crypto να θέλει να πάρει εκδίκηση από την KGB που κατάφερε με κάποιον τρόπο να καταστρέψει το Mothership.

Destroy All Humans! 2: Reprobed

Για να το καταφέρει αυτό, ο μικρός μας εξωγήινος θα πρέπει να συνεργαστεί με τους ίδιους ανθρώπους που ήρθε να σκλαβώσει.

Και αυτή είναι πάνω κάτω η ιστορία του παιχνιδιού και φυσικά δεν θα σας μιλήσω περισσότερο γιατί δεν θέλω να σας κάνω κάποιο spoil.

Destroy All Humans! 2: Reprobed

Στο παιχνίδι φυσικά οι εχθροί μας πέρα από την KGB θα είναι όλος ο Αμερικάνικος στρατός και η αστυνομία, μια άλλη φυλή εξωγήινων και κάτι που μοιάζει με τον Γκοτζίλα.

Το Destroy All Humans! 2: Reprobed μας δίνει μια ωραία αίσθηση της δεκαετίας του 60 προσφέροντας αρκετό χιούμορ, θυμίζοντας μας μια άλλη εποχή που τα παιχνίδια ήταν πολύ πιο άπλα. Επίσης θα κληθούμε να βρούμε τρόπους να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα, από το zap-o-matic, ένα όπλο που πετάει ηλεκτρισμό, μέχρι και το Love gun που κάνει charm οποίον σημαδεύουμε, με σκοπό να πάρουμε την μορφή του για να πάρουμε πληροφορίες από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που πολύ πιθανό να μην ανοιγόταν σε κάποιον εξωγήινο.

Destroy All Humans! 2: Reprobed

Φυσικά, σαν εξωγήινος που σέβεται τον εαυτό του, έχουμε και τον δικό μας ιπτάμενο δίσκο με τα δικά του όπλα, ένα jet pack για να πετάμε μέσα στην πόλη όσο κάνουμε χαμό και φυσικά rocket launcher στα ποδιά για να μπορούμε να σερφάρουμε στους δρόμους της πόλης.

Όλα αυτά μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε κιόλας, μαζεύοντας μυαλά από ανυπεράσπιστους ανθρώπους κάνοντας τα κεφάλια τους να φουσκώσουν και να εκραγούν και με κάποια collectibles.

Destroy All Humans! 2: Reprobed

Γενικότερα το παιχνίδι μας ξυπνάει μια άλλη εποχή, οπού τα γραφικά ήταν πιο άπλα αλλά όμορφα, μια εποχή πριν το motion-capture animation οπού τα animations και το lip syncing δεν ήταν τέλεια συγχρονισμένα και υπήρχαν stiff movements και περίεργες χειρονομίες κατά την διάρκεια των cutscenes.

Το  Destroy All Humans! 2: Reprobed κάνει καλά αυτό που έχει κληθεί να κάνει, με πολύ ωραία γραφικά, μια ευχάριστη ιστορία και φυσικά πάρα πολύ χιούμορ με μια φινέτσα της εποχής. Από την άλλη, κάτι που σπάνια έχω την ευκαιρία να πω, είναι πως όσες ώρες έπαιξα το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν βρήκα κάτι αρνητικό να πω για αυτό.

Αν θέλετε να θυμηθείτε πως ήταν να παίζετε παιχνίδια στην εποχή του PlayStation 2 τότε το Destroy All Humans! 2: Reprobed είναι ίσως η καυτερή επιλογή, με μοντέρνα γραφικά. Αν πάλι ψάχνετε ένα παιχνίδι με έντονο gameplay και γραφικά που μοιάζουν με ταινία, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να μην το δοκιμάσετε, υπάρχουν άλλα παιχνίδια στην αγορά που μπορούν να το κάνουν καλύτερα αυτό.

Βαθμολόγια: 7/10

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …