Our StreamersΔοκιμάσαμε το Bombergrounds: Battle Royale

Εδώ και μερικά χρόνια, στην gaming κοινότητα ανθίζουν τα Battle Royal games, ειδικότερα μετά την κυκλοφορία του PUBG βλέπουμε ότι σχεδόν κάθε εταιρία θέλει να βγάλει το δικό της BR game.

Σήμερα όμως σας έχουμε κάτι διαφορετικό. Ναι μεν ένα ακόμα battle royale, άλλα με πινελιές για τους μεγαλύτερους και παλιότερους gamers.

Όλοι φυσικά θυμόμαστε τα retro games, ε λοιπόν το Bombergrounds: Battle Royale βασίζεται στα αγαπημένα σε πολλούς bomber-games, δηλαδή την σειρά παιχνιδιών του Bomberman.

H Gigantic Duck Games αποφάσισε να πάρει όλη αυτή την νοσταλγία και να την μεταφέρει σε ένα battle royale παιχνίδι.

Ας πούμε λίγα λόγια για το τι είναι το παιχνίδι.

To Bombergrounds: Battle Royale είναι ένα free to play massively multiplayer action game. Στο παιχνίδι μεταφερόμαστε σε ένα νησί, με μοναδικό σκοπό το Victory Royale!

Σε αυτό το σημείο να πω πως δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσω την διαδικασία του τρόπου του παιχνιδιού, μιας και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι εστί Battle Royale.

Ας περάσουμε λοιπόν κατευθείαν στον χειρισμό του παιχνιδιού.

Στο παιχνίδι μπορείς να διαλέξεις έναν από τους 3 διαθέσιμους χαρακτήρες, χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάζει κάτι στο παιχνίδι, πέρα από την εμφάνιση σου, και έχεις διαθέσιμα 2 όπλα. Το ένα είναι οι βόμβες φυσικά, μιας και μιλάμε για bomberman, οι οποίες σκάνε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή aoe. Το δεύτερο όπλο, είναι ένα ρόπαλο, που με αυτό μπορείς να διώξεις τις δικές σου ή τις αντίπαλες βόμβες και να stun-άρεις για λίγο τους αντιπάλους σου.

Στο παιχνίδι μέσα υπάρχουν κάποια crates που μπορούν να σπάσουν μονό με τις βόμβες και σου δίνουν πόντους για xp ή κάποια power-ups.

Αυτά για το παιχνίδι ας περάσουμε τώρα στην γνώμη και στην κριτική

Αρχικά είναι ένα παιχνίδι που είναι friendly για παιδιά μικρότερης ηλικίας (δεν υπάρχει αίμα και οι χαρακτήρες είναι αρκουδάκια και λαγουδάκια), είναι εύκολο στον χειρισμό αφού δεν θα χρειαστείτε καν Mouse για να το παίξετε, υπάρχει In-game chat άλλα δεν βρίσκω τον λόγο ύπαρξης του αφού δεν υπάρχει λόγος να συνεννοηθείς για κάποια τακτική, έχει friendly fire, για αυτό όταν παίζετε με φίλους θέλει ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους, άλλα και στον εαυτό σας.

Στα αρνητικά δεν βρήκα να προσθέσω κάτι. Αν και σε Open beta ακόμα, δεν φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλημα. Το μονό ίσως που θα πρέπει να αλλαχτεί να είναι το ότι μπορείς να πεθάνεις από τις δικές σου βόμβες άλλα και πάλι έτσι χάνεται όλη η μαγεία του bomberman.

Τώρα, αν ρωτάτε να το κατεβάσω ή όχι, η γνώμη είναι η έξης:

Εννοείτε να το κατεβάσετε. Πέραν του ότι είναι δωρεάν στο Steam, το παιχνίδι είναι κάτι λιγότερο από  100mb. Έχουμε καραντίνα παιδιά, κάποια στιγμή θα βαρεθούμε να παίζουμε τα πάντα και εκτός αυτού, εάν έχετε μικρά παιδιά, που βαριούνται κάνοντας την ζωή σας δύσκολη, μέσα στο σπίτι, είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να τους βάλετε άφοβα να παίξουν και να περάσουν την ώρα τους.

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …