Our Streamers


Nier Replicant review

Είναι το Nier Replicant ver.1.22474487139 αντάξιο του ονόματος του;

Nier Replicant ver.1.22474487139… ένα παιχνίδι που αναδημιουργήθηκε από τις στάχτες της επιτυχίας του sequel του, το Nier: Automata. Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, το πιο πιθανό είναι να μπερδευτούν με τον τρόπο που ξεκινάω το συγκεκριμένο review, οπότε ας ξεκινήσουμε λίγο με την ιστορία του franchise.

Με την κυκλοφορία του πρώτου Inter (Replicant/Gestalt) το 2010, ξεκίνησε μια πολύ όμορφη, αλλά συγχρόνως μια αρκετά περίεργη, ιστορία που βέβαια δεν είχε αρκετά μεγάλη απήχηση στο κοινό. Επτά χρονιά μετά, το sequel της σειράς, το Nier: Automata, φάνηκε πως έκανε ένα “κλικ” στο αγοραστικό κοινό, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα καλυτέρα παιχνίδια του 2017, αποτελώντας μάλλον ένα σημαντικό κριτήριο για την Square Enix, καθώς αποφάσισε να βγάλει στην αγορά μια βελτιωμένη έκδοση του αρχικού παιχνιδιού, όπου, όπως αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης, δεν το χαρακτηρίζει remaster ή remake. Έτσι λοιπόν έχουμε το Nier Replicant ver.1.22474487139…

Το Nier Replicant ver.1.22474487139… είναι ένα action RPG, hack and slash παιχνίδι από την Square Enix και την Toylogic και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η εκδοχή του παιχνιδιού, όπως την είχε οραματιστεί εξαρχής ο Yoko Taro και η ομάδα του, που βέβαια δεν το είδαμε στην πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού. Μάλλον λόγω του χαμηλότερου budget, αλλά και της έλλειψης της δημιουργική ελευθερίας.

Nier Replicant review

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την έκδοση του παιχνιδιού; Όσοι έχετε παίξει το πρώτο Nier, δεν θα σας ξενίσει η ιστορία του. Κινείται στα ιδιά πλαίσια, έχοντας τον πρωταγωνιστή μας, που προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να σώσει την αδερφή του που υποφέρει από μια ασθένεια, που ονομάζεται Black Scrawl, κάνοντας διάφορες αποστολές, ώστε να βρει μια/κάποια λύση. Κατά την διάρκεια λοιπόν της αναζήτησής του, πέφτει πάνω σε ένα βιβλίο με όνομα Grimoire Weiss ή αλλιώς The White Book, μαθαίνοντας πως για να σώσει την αδερφή του, πρέπει να αντιμετωπίσει μια σκοτεινή δύναμη που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

Αρκετά όμως με την ιστορία του παιχνιδιού. Πάμε να δούμε λίγο το gameplay του τώρα.

Nier Replicant

Αρχικά να πούμε πως όσοι έχετε ασχοληθεί με κάποιο από τα Νier γνωρίζετε πως ένα playthrough, δεν αρκεί για να δείτε το τέλος του εκάστοτε τίτλου. Έτσι και εδώ λοιπόν, με το πρώτο playthrough, βλέπουμε μόνο “την κορυφή του παγόβουνου”. Κάνοντας την δεύτερη απόπειρα, βλέπουμε όλα αυτά που μάθαμε να καταρρέουν. Στο 3ο και το 4ο playthrough, φτάνουμε ένα βήμα πριν μάθουμε την αλήθεια και τέλος με την 5η και τελευταία μας προσπάθεια, βλέπουμε την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας μας, προσφέροντας μας περίπου 65 ώρες gameplay.

Nier Replicant

Η νέα έκδοση του Nier είναι αρκετά πιο βελτιωμένη και αρκετά πιο ολοκληρωμένη, καθώς πλέον έχουμε fully voiced διαλόγους, κάτι που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια, έχουμε την ενσωμάτωση του “Mermaid” και του dungeon “15 nightmares”, όλο το περιεχομένου που είχε κοπεί από το αρχικό παιχνίδι, καθώς και νέα στοιχεία που το συνδέουν με τα γεγονότα του Automata.

Επίσης υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις στο σύστημα μάχης, κάνοντας το να ταιριάζει πιο πολύ στο sequel του παιχνιδιού, χωρίς όμως να επηρεάζει την ιστορία. Επιπλέον, αρκετές αλλαγές έχουν γίνει και στο περιβάλλον, αλλά και στα γραφικά του παιχνιδιού.

Nier Replicant

Πάνω-κάτω, νομίζω, πως έχω αναφέρει τα βασικά σημεία του παιχνιδιού, οπότε ήρθε η ώρα να σας πω την άποψη μου.

Προτού πάρω στα χεριά μου το Nier, είχα αρκετούς ενδοιασμούς ώστε να κάνω review ένα τέτοιο παιχνίδι. Αρχικά για τις ιδιαιτερότητες του και δεύτερον γιατί πρόκειται για ένα δεύτερο version ενός παιχνιδιού που δεν έχω παίξει, οπότε αυτομάτως, χάνω και την δύναμη της σύγκρισης. Ως λάτρης όμως του hack n slash genre, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και μπήκα στην διαδικασία να το δοκιμάσω.

Η αρχική μου γνώμη για το παιχνίδι δεν ήταν και πολύ καλή, μιας και λογού της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου franchise, μιλάμε για ένα αργό παιχνίδι, που αργεί να σου δώσει την απαραίτητη δόση action που περιμένεις από ένα hack n slash game. Βέβαια όλα αυτά αλλάξαν στην πορεία του παιχνιδιού, διαμορφώνοντας το σε μια πάρα πολύ όμορφη ιστορία, με αρκετό ξύλο και αρκετά puzzle, τα οποία θα έλεγα πως είναι αρκετά έξυπνα, χωρίς να είναι κουραστικά. Ειδικά μετά το timeskip, οπού οι εχθροί γίνονται ακόμα πιο challenging και έχουμε στην διάθεση μας μια ευρύτερη γκάμα από όπλα.

Οπότε αν είστε λίγο υπομονετικοί δεν θα βρείτε κάτι κακό στο Nier Replicant ver.1.22474487139… και θα απολαύσετε κάθε στιγμή του. Σιγουρά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσετε, ειδικότερα αν είστε και λάτρης του Nier σαν franchise.

Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

e3 2021 gamelab

Το GameLab θα παρακολουθήσει μαζί σας την E3 από το Twitch

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η E3 επιστρέφει δυναμικά, σε λίγες μόνο ώρες. Και αν …