Our StreamersΕλπίζοντας σε ένα Witcher 4

Witcher 4: Ο Geralt μας έχει αποχαιρετήσει για τα καλά, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Plz don’t ruin this, plz don’t ruin this – Εγώ καθώς ξεκινώ να γράψω για το Witcher..
Ως γνωστόν, η σειρά Witcher είναι από τις καλύτερες σειρές παιχνιδιών που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Γιαυτό λοιπόν δεν είναι καθόλου παράλογο να ελπίζουμε στη συνέχιση της σειράς με κάποιο τίτλο.

Πριν πάμε στα μελλοντικά δρώμενα θα ήθελα να ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο μακρινό πλέον 2007. Τότε είναι που πρωτοπαρουσιάστηκε στο κόσμο το Witcher και μαζί με αυτό ο Geralt of Rivia.. Το Witcher εμπνευσμένο από τη Πολωνική μυθολογία ακολούθησε τη στρατηγική του ότι η περιπέτεια, βρίσκεται στο πλησιέστερο δάσος και ότι αυτό που βλέπεις, δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.
Σίγουρα, σαν παιχνίδι είχε πολλές ατέλειες και μέχρι το Witcher: Enhanced Edition, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήτανε σχεδόν unplayable και πως το combat system του δεν ήταν και ότι καλύτερο. Παρ’όλα αυτά όμως, το παιχνίδι ήταν εν τέλει μοναδικό. Σου έδινε μια πρωτόγνωρη, για τότε, αίσθηση συσχετισμού με το κόσμο του και κάθε σου απόφαση επηρέαζε την εξέλιξη της ιστορίας.
Σχεδόν έντεκα χρόνια μετά, μιλάμε για τη τριλογία Witcher με ύμνους.  Δεν θα έλεγα πως ξεκίνησε καλά, έφτασε όμως κορυφή με αποκορύφωμα το τρίτο παιχνίδι της σειράς (οκ, θα αφαιρέσω το σεξ στο μονόκερο). Η σειρά αυτή πρόσφερε περιπέτεια, γέλιο, easter eggs και πάνω από όλα πολύ πλάκα!

Δεν έχει ανακοινωθεί νέος τίτλος Witcher 4, αλλά η καρδιά των fan της σειράς αρνείται να πιστέψει ότι δε θα συνεχιστεί. Το έχουμε ΑΝΑΓΚΗ να έρθει, και γιατί να μην έρθει; Το παιχνίδι έκανε τρομερές πωλήσεις ( πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα για το Witcher 3 μόνο) και έχει πάρει και ένα σωρό βραβεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό του ότι πραγματικά δεν εξαρτόμαστε από τον Lord Gabe για την δημιουργία του, μας κάνει να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω από το τέλος του Half-Life. (μια παλιά σελίδα στο reddit..)

Ας δούμε τι στοιχεία έχουμε μέχρι στιγμής.

Τι λένε οι δημιουργοί

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιο Witcher 4, έχει συζητηθεί όμως και οι δημιουργοί δε το έχουνε αποκλείσει τελείως ακόμα (κατά 50% είναι τελειωμένη υπόθεση, εμείς θέλουμε!).
Το Μάιο του 2016 σε συνέντευξη του, ο συν-ιδρυτής της CD Projekt, Marcin Iwinski, είπε ότι η ομάδα “Δεν έχει σχεδιάσει κάτι «ακόμα»” την στιγμή που αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι Witcher.
Συγκεκριμένα είπε:

«Όπως έχουμε ξαναπεί, ποτέ μη λες ποτέ (αλλά) αυτή τη στιγμή πραγματικά είναι το Blood and Wine (το τελευταίο expansion του παιχνιδιού). Αυτό είναι το τέλος. Το Blood and Wine είναι το κλείσιμο του και δε θα υπάρξει άλλο Witcher σύντομα – αν υπάρξει ποτέ»

Το Δεκέμβριο του 2015 όμως ο Πρόεδρος της CD Projekt, Adam Kicinski, είχε φανεί πιο σίγουρος ότι η σειρά αυτή θα συνεχιστεί.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό, αλλά δεν είναι ότι ξεχνάμε αυτή τη σειρά. Δε θα ήτανε δίκαιο προς τους οπαδούς της. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό το σύμπαν πάνω από δώδεκα χρόνια και δε νομίζω να τελειώσει εδώ».

Τελευταία ενημέρωση που έχουμε σε αυτό το θέμα είναι από τον Marcin και πάλι (έχω αρχίσει να τον μισώ) όπου δήλωσε:

«Το Witcher σχεδιάστηκε σαν τριλογία, και η τριλογία δε μπορεί να έχει τέταρτο τίτλο, έτσι δεν είναι; ( Και τα star wars για τριλογία ξεκινήσανε και η Disney έχει σχεδιάσει ήδη μέχρι το 18 θα πω εγώ). Μας αρέσει πολύ αυτός ο κόσμος. Επενδύσαμε 15 χρόνια από τη ζωή μας και πολλά χρήματα. Οπότε θα σκεφτούμε να φτιάξουμε κάποιο νέο παιχνίδι σε κάποια φάση. Αλλά σκεφτείτε μας σαν λογικούς ανθρώπους, μερικές φορές έχουμε κάποιες περίεργες ιδέες αλλά στο σύνολο σκεφτόμαστε πολύ λογικά. Έχουμε τα πλήρη δικαιώματα στη σειρά των παιχνιδιών. Είναι δικά μας. Έχουμε ρίξει τρομερά ποσά για να το προωθήσουμε και είναι ένα πολύ δυνατό όνομα»

Συνέχισε λέγοντας ότι η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή και το Witcher «ξεκούραση». Όπως ανέφερε «η ομάδα δούλευε στη μεσαιωνική εποχή με σπαθιά και κάστρα για πάνω από δέκα χρόνια οπότε ήρθε η ώρα για όπλα, ανδροειδή και πυρομαχικά.
Η ομάδα δουλεύει αυτή τη στιγμή στο Cyberpunk 2077 αλλά υπάρχει ένα άλλο AAA RPG παιχνίδι που θα βγει κάπου μεταξύ 2019 και 2021. Μια περιγραφή που θα ταίριαζε γάντι στο Witcher.. άμα δε μας έλεγε ότι δε πρέπει να ελπίζουμε. (Με το ένα χέρι δίνει, με το άλλο παίρνει).

Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια είναι ολοκληρωμένα και στο τέλος τους (ανεξάρτητα ποιο από όλα είδε ο κάθε παίχτης) βλέπουμε ένα γέρο και συνταξιοδοτημένο Geralt που πλέον δεν έχει τις κατάλληλες αντοχές (no more witcher sex). Στη συνέχεια επειδή τη Ciri τη χάνουμε σε κάποια από τα τέλη.. δε θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ξεμείναμε από πρωταγωνιστές, με τα παρόντα δεδομένα ΑΛΛΑ.. αναλόγως πως θα εξελιχθεί η σειρά και δεδομένου του πλούτου του παιχνιδιού σε χαρακτήρες και πρόσωπα θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής ή γιατί όχι και πρωταγωνίστρια.

Tο The Witcher είναι ένα παιχνίδι με τρομερή δουλειά από πίσω του, με ένα κόσμο γεμάτο και πλούσιο από lore. Είμαι σίγουρη ότι θα ξανά υπάρξουμε εκεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και ας μη ξέρουμε ακόμα ποιος θα είναι αυτός. Ας αφήσουμε λοιπόν προς το παρόν το Geralt να απολαύσει τις διακοπές που τόσο αξίζει.  Δυστυχώς, ας μη γελιόμαστε, από όσα φαίνονται μάλλον θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί, βάσει των παραπάνω. Η CD Projekt έχει φανεί μέχρι τώρα πολύ λογική και αξιόπιστη εταιρεία κρίνοντας από το πως φτιάχνει τα παιχνίδια μέχρι το γεγονός ότι δίνει δωρεάν τα dlc. Έχουνε ρίξει πολύ μεράκι σε αυτούς τους τίτλους και παρόλο που θέλω, άμα δε βγει εν τέλει θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου σαν μια υπέροχη σειρά παιχνιδιών. Αν μη τι άλλο ελπίζω σε νέα, καλύτερα παιχνίδια όπως ίσως είναι το cyberpunk που δε θα αργήσει πολύ να βγει και ίσως σε ένα νέο κόσμο που θα με κάνει σε 10 χρόνια να γράφω για αυτόν.

Τέλος.. η προσωπική μου ελπίδα φυσικά δεν αλλάζει πως θέλω να ξαναπαίξω παιχνίδι της σειράς σύντομα. Ένα ενδιαφέρον concept που μου έρχεται στο μυαλό θα ήταν ένα παιχνίδι όπου ξεκινάς σαν απλός άνθρωπος, και στη πορεία περνάς τα trial για να γίνεις witcher (εδώ ίσως κόλλαγε mmorpg genre). Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη gaming πορεία μου και αρνούμαι να ακούσω από τους δημιουργούς ότι δε θα υπάρξει συνέχεια.
Ελπίζω λοιπόν, ΕΛΠΙΖΩ να υπάρξει και συνέχεια.

#Pray_For_Witcher

 

Σχόλια

About Ειρήνη "Magia"

Είμαι η Ειρήνη "Magia" Παπαδάκη και είμαι 22 χρονών. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χάρη στη τύχη που είχα να είναι ο πατέρας μου φανατικός console gamer. Όντας από μικρή στα βαθιά, είμαι πλέον φανατική κυρίως των single player και λάτρης του WoW. For the Horde

Check Also

The Crew: Motorfest – PC Review

Καλωσήρθατε στο νησί του O’ahu της Χαβάης, όπου “όλα είναι δρόμος” και κάθε πιθανό μονοπάτι …