Our Streamers


SXFI AIR GAMER

Ένα νέο αστέρι γεννιέται – Creative SXFI AIR GAMER Review

Έχοντας διαβάσει μια κριτική άποψη για το προηγούμενο μοντέλο της Creative, το SXFI Gamer, υπέθεσα πως το ολοκαίνουργιο headset της εταιρείας “SXFI AIR GAMER” θα μου ανατίναζε το μυαλό. Τελικά, δεν έπεσα έξω. Αλλά, υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία πιστεύω ότι το headset άξιζε λίγη παραπάνω φροντίδα.

Τα Creative SXFI AIR GAMER είναι το μικρό παιδί του προηγούμενου SXFI GAMER, προσφέροντας μάλιστα τη λειτουργία Bluetooth 5.0 την οποία δεν είχε το προηγούμενο μοντέλο. Ακόμη, αποτελείται από υψηλής ποιότητας οδηγούς Νεοδυμίου 50 mm, πράγμα που σημαίνει ότι το SXFI AIR GAMER προσφέρει πλούσιες, ζωντανές λεπτομέρειες του ήχου, με εξαιρετική ευκρίνεια και ισχυρό μπάσο για μια εντυπωσιακή εμπειρία που τροφοδοτείται από το Super X-Fi.

Συνδέεται με καλώδιο USB – C για το οποίο περιλαμβάνεται ανάλογο ανταπτοράκι για σύνδεση σε PC και ακόμη με ένα καλώδιο γραμμής εισόδου 3,5 mm, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν σε οποιαδήποτε παλιά πηγή ήχου για να ενισχυθεί με την Super X-Fi τεχνολογία. Μαζί με όλα αυτά τα καλούδια, υποστηρίζονται και οι λειτουργίες Stereo, 5.1 και 7.1. Εργαλείο – μάγος σε όλα αυτά είναι το SXFI Control, το πρόγραμμα όπου θα ρυθμίζετε το equalizer, το φωτισμό των ακουστικών το SXFI profile σας κ.ο.κ.

Πρώτα απ’ όλα, η λειτουργία Super X-FI είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Ακόμη και εμένα, που με θεωρώ άσχετο από ήχο, όχι απλά με εξέπληξε αλλά ήταν πέρα των προσδοκιών μου. Για όσους δεν γνωρίζουν ήδη, η λειτουργία SXFI σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα profile που θα ταιριάζει στο μοναδικό “σκελετό” του κεφαλιού και των αυτιών σου, ρυθμίζοντας τα ακουστικά ανάλογα, για να έχεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το SXFI App και να τραβήξεις 3 φωτογραφίες των αυτιών και του προσώπου σου.

SXFI

Στα ακουστικά περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία Battle Mode. Είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία για ανταγωνιστικά FPS παιχνίδια και πιστέψτε με, κάνει αισθητή διαφορά. Προσωπικά, το δοκίμασα σε Apex Legends, Battlefield 1 και Warzone; όπου το Battle Mode “θέριζε’ χάρη στον έντονο ήχο των όπλων και των βημάτων. Ειδικά στο Apex έκανε μπαμ. Σε OFF λειτουργία, τα ακουστικά είναι παραπάνω από τίμια. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά με τα άλλα δύο modes, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καταστροφική.

Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό είναι πως το αριστερό ακουστικό έχει touch επιφάνεια, όπως έχει ένα σύγχρονο smartphone. Δηλαδή, για να κάνεις volume up/down κάνεις ένα swipe up/down αντίστοιχα στην επιφάνεια του ακουστικού. Για να προχωρήσεις τραγούδι ή για να πας στο προηγούμενο κάνεις swipe right/left κ.ο.κ. Υπάρχει μια πληθώρα gestures που μπορεί να κάνει ο χρήστης για να ελέγξει τις δυνατότητες του AIR GAMER. Μια πολύ μικρή λεπτομέρεια, αλλά η αίσθηση και μόνο είναι ευχάριστη.

SXFI AIR GAMER

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η νέα τεχνολογία GamerChat. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν τα Super X-Fi ολογραφικά εφέ ήχου όχι μόνο για το gameplay αλλά και κατά τη συνομιλία στο κινητό τους μέσω Bluetooth. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα εισερχόμενες κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται να βγάζουν τα ακουστικά τους και να επιστρέφουν αμέσως στη δράση χωρίς διακοπές στο παιχνίδι. Λειτουργεί επίσης καλά με πλατφόρμες παιχνιδιών όπως το Nintendo Switch που συνήθως δεν υποστηρίζει επικοινωνίες εντός παιχνιδιού.

Αυτό που με κέρδισε, κατά πολύ, ήταν το μικρόφωνο – το λεγόμενο CommanderMic. Πέρα από την εκπληκτική ηχομόνωση που περιέχει, η φωνή ακούγεται πεντακάθαρα. Δεν υπάρχουν παρεμβολές, ούτε άλλοι εξωτερικοί ήχοι που ακούγονται στο Discord, Webex, MS Teams κ.ά. Υπεύθυνο για το εξαιρετικό CommanderMic είναι το ενσωματωμένο ποπ φίλτρο και το SXFI inPerson Microphone Technology. Είτε παίζετε παιχνίδια, είτε μιλάτε με τους φίλους σας, είτε κάνετε online μαθήματα, το CommanderMic δε θα σας κάνει ποτέ να νιώσετε άβολα. Μαζί με αυτό, η συσκευασία περιλαμβάνει και ένα μικρότερο μικρόφωνο NanoBoom, το οποίο είναι ιδανικό σε περίπτωση που θέλετε μια εναλλακτική λύση μικροφώνου.

SXFI AIR GAMER

Πάμε τώρα στα αρνητικά, τα οποία επισκίασαν, για μένα, μερικά θετικά. Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι πολλές φορές δεν συγχρονίζονται αμέσως τα ακουστικά με το SXFI profile που δημιούργησα μέσω της διαδικασίας head mapping. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν ενεργοποιώ τη λειτουργία Super X-Fi να μην ακούγονται τα δύο πίσω ηχεία και το ένα μπροστινό (σε 7.1 ρύθμιση). Για να διορθωθεί, πρέπει να τα απενεργοποιήσω και να τα ξαναενεργοποιήσω. Μια άλλη λύση είναι να επιλέξω το Battle Mode ή το OFF στο SXFI Control, το ανάλογο πρόγραμμα των ακουστικών. Δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα των ακουστικών, παρόλα αυτά έκρινα πως ήταν σωστό να το αναφέρω.

Επίσης, όπως ανέφερα παραπάνω, τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με κάθε συσκευή που υποστηρίζει Bluetooth 5.0. Το αρνητικό είναι ότι, ακόμα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος αντάπτορας, για σταθερούς υπολογιστές. Δεν είναι ένα μεγάλο αρνητικό, αλλά σίγουρα με απογοήτευσε έστω και σε μικρό βαθμό.

Τέλος, παρατήρησα ότι όταν στο RGB έχω ρυθμίζει γαλάζιο χρώμα και γενικά ανοιχτά χρώματα, ακούγεται ένα πολύ σιγανό “ιιι” στο αριστερό ακουστικό, το οποίο προφανώς δεν ακούγεται όταν παίζω, παρά μόνο όταν υπάρχει μηδενική φασαρία. Όταν χρησιμοποιώ βαθύ κόκκινο και σκούρα χρώματα (ή και όταν απενεργοποιώ τελείως το RGB) ο ήχος αυτός σταματάει. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αισθητός ο ήχος, παρά μόνο στην απόλυτη (και εννοώ ΑΠΟΛΥΤΗ) σιωπή.

Συνοψίζοντας, τα SXFI AIR GAMER με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο κυρίως διότι είναι ένα all-around headset για ταινίες, παιχνίδια, μουσική και ομιλία μαζί. Η λειτουργία Super X-Fi είναι μαγική, το μικρόφωνο εκπληκτικό και ο “σκελετός” του ευέλικτος μεν, στιβαρός δε. Αξίζει όμως την τιμή των 139.99€ στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Εξαρτάται. Αν δεν σας πειράζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω, τότε ναι, αξίζει. Στη δική μου περίπτωση, θεωρώ πως η τιμή είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένη για τους λόγους που προείπα.

Μπορείτε φυσικά να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη, αγοράζοντας τα SXFI AIR GAMER από το επίσημο site της Creative.

Βαθμολογία: 7.5/10!

Σχόλια

Σχετικά Σάββας Δελησάββας

Savinio για τους πολύ κοντινούς. Τουρίστας σε όλη του σχεδόν τη ζωή, εξ ού και η κλήση του προς τη Διοίκηση Τουρισμού. Ξεκίνησε το gaming απ' τα 8 και έως τώρα δεν το χει μετανιώσει. Φανατικός WoWάκιας και fan των adventure based games, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης και μίσους με το Hearthstone. Lone wolf στο χώρο του gaming αλλά όπως λέει και ο ίδιος "παρέα να χει και ό,τι λάχει

Δες επίσης

Μια ακόμη χρονιά ξαναζεσταμένο φαγητό – NBA 2K22 (Past-Gen) Review

Ένα μικρό disclaimer, πριν κάποιος περάσει καν την πρώτη παράγραφο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως το …