Our StreamersF1 22 – PC Review

Μια ανακύκλωση ή μήπως όχι;

Στις αρχές του Ιουλίου, η EA κυκλοφόρησε τον νέο τίτλο της δημοφιλής σειράς της Formula 1, F1 22 και εγώ είχα την ευκαιρία να παίξω το παιχνίδι και να σας πω την γνώμη μου για αυτό.

Αρχικά, είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που βγαίνει απευθείας από την EA και όχι από την Codemasters. Έπειτα από πολλά παράπονα των παικτών για το περσινό παιχνίδι, η EA έπρεπε να δουλέψει αρκετά πάνω σε κάποια σημεία του παιχνιδιού και να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς από το επίσημο πρωτάθλημα της Formula 1 και να φτιάξει τον χειρισμό των μονοθεσίων σχεδόν από την αρχή.

Στο κομμάτι του gameplay, τα φετινά μονοθέσια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με τρομερή λεπτομέρεια στις αλλαγές των νέων κανονισμών και του νέου σχεδιασμού, τόσο οπτικά, όσο και στην αίσθηση της οδήγησης. Τα μονοθέσια είναι πλέον λίγο πιο βαριά, ενώ είναι φανερή η διαφορά στην αεροδυναμική τους αλλά και την αίσθηση των νέων ελαστικών. Το handling έχει βελτιωθεί αρκετά και πλέον σε συνδυασμό με κάποια τιμονιέρα και με VR, που μετά από μεγάλη ζήτηση των παικτών προστέθηκε στο παιχνίδι η υποστήριξή του, είναι ιδανικό για μία ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης.

Το Career Mode και το Two Players Career, που σε άφηνε να παίζεις μαζί με έναν φίλο σου, έχουν παραμείνει στο παιχνίδι, χωρίς όμως να έχουν σημαντικές αλλαγές παρά μόνο μικρές βελτιώσεις. Στο Grand Prix Mode έχουν προστεθεί οι επιλογές για τους επίσημους Sprint αγώνες με βάση το επίσημο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως και επιλογές για διαδραστικά Formation Lap και Pit Stops. Μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα ήταν το AI (Artificial Intelligence), το οποίο έχει βελτιωθεί και έτσι μπορείς να δεις τους οδηγούς να υποκύπτουν σε λάθη πιο συχνά, αλλά και να είναι πιο επιθετικοί στην οδήγησή τους εκεί που στον προηγούμενο τίτλο της σειράς δεν θα ήταν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, πως στο παιχνίδι προστέθηκε η νέα πίστα του Miami και οι πίστες της Ισπανίας, Αυστραλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έλαβαν τις αλλαγές που έχουν υποστεί στην πραγματικότητα, ανεβάζοντας τα επίπεδα του ρεαλισμού ένα σκαλί παραπάνω.

Μία νέα προσθήκη στο παιχνίδι είναι το F1 Life. Πρόκειται για ένα game mode που δίνει στους παίκτες την δυνατότητα να οδηγήσουν κάποια supercars, ξεκλειδώνοντάς τα με κάποια challenges. Τα supercarsπου είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή είναι τα εξής: Aston Martin DB11 AMR, Aston Martin Vantage F1 Edition, Ferrari Roma, Ferrari F8 Tributo, McLaren Artura, McLaren 720SMercedes-AMG GT RPro, Mercedes-AMG GT Black Series, με τα Aston Martin Vantage Safety Carκαι Mercedes-AMG GT Black Series Safety Car να είναι διαθέσιμα με την Champions Edition του παιχνιδιού ή με ξεχωριστή αγορά του DLC. Επίσης σε αυτό τοmode, οι παίκτες θα έχουν το δικό τους σπίτι και οδηγό όπου μπορούν να τροποποιήσουν και διακοσμήσουν όπως επιθυμούν μέσα από πολλές επιλογές, είτε δωρεάν αντικειμένων που ξεκλειδώνεις παίζοντας, είτε με αντικείμενα που αγοράζονται με τα Pit Coins που είναι το in-game currency του παιχνιδιού.

Το Multiplayer του φετινού παιχνιδιού είναι σε πολύ καλύτερη, αρχική, κατάσταση σε σχέση με το περσινό παιχνίδι καθώς εγώ δεν συνάντησα κάποιο σοβαρό bug ή κάτι άλλο που να μου χαλάσει την εμπειρία. Βέβαια αυτό θα φανεί στην πορεία του χρόνου όταν ξεκινήσουν όλα τα esports πρωταθλήματα και οι servers γεμίσουν από παίκτες.

Τώρα, πάμε σε ένα θέμα που με προβλημάτισε αρκετά. Ενώ η EA υποσχέθηκε στους παίκτες της ένα update, αργότερα μέσα στην χρονιά, που θα φέρει την Crossplay λειτουργία, που θα ενώσει τους παίκτες των PC με αυτών από Xbox και PlayStation, οι παίκτες των PC δεν μπορούν καν να παίξουν μεταξύ του, προς το παρόν, εάν κάποιος έχει το παιχνίδι από την πλατφόρμα του Origin και κάποιος από το Steam, και αυτό εγώ το θεωρώ μεγάλο φάουλ από την EA, το οποίο στην περίπτωση που ήμασταν σε αγώνα θα το τιμωρούσα ακόμα και με ποινή διέλευσης από τα Pit.

Συνοψίζοντας, το νέο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς είναι μία ξεκάθαρη αναβάθμιση από τους προηγούμενους τίτλους και δίνει στους νέους παίκτες που μπαίνουν στο άθλημα μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα γραφικά του αγγίζουν την πραγματικότητα και η απόδοσή του, τουλάχιστον σε PC, είναι πολύ ανώτερη από το περσινό παιχνίδι. Αφήνει όμως αρκετά περιθώρια βελτίωσης για να θεωρείται ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος τίτλος του αθλήματος. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να παίξετε στο άμεσο μέλλον σε PC με τους φίλους σας προσέξτε σε ποια πλατφόρμα θα το αγοράσετε.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί για PlayStation 5, PlayStation 4, XboxSeriesX|S, XboxOne και PC, μέσω του Steam και του Origin, στην τιμή των 59,99€ για την απλή έκδοση και στα 79,99€ για την Champions Edition.

Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

About Δημήτρης Σαντορινάκης

Είμαι ο Δημήτρης ή αλλιώς DiSa. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γενικά ξεκίνησα να παίζω fps games, με κύριο το CS:GO, αλλά τώρα τελευταία απέκτησα μια αγάπη προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα την F1.

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …