Our StreamersFault: Elder Orb -PC Review

Ένα νέο MOBA που θέλει όμως ακόμα αρκετή δουλειά

Τα MOBA είναι αδιαμφησβήτητα ένα μεγάλο κομμάτι της pvp Multiplayer gaming σκηνής. Κατά καιρούς βλέπουμε, αραιά και που, να “πετιέται” ακόμα ένα νέο παιχνίδι αυτής της κατηγορίας προσπαθώντας να κλέψει λίγο από την δόξα του LoL και του Dota 2 που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου.

Τι γίνεται όμως, όταν μια εταίρα προσπαθεί να αντιγράψει αυτό που προσπάθησε να κάνει η Hi-Rez Studios, με το Smite, ένα third-person MOBA;

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το Fault: Elder Orb από το Strange Matter Studios Inc.. Βέβαια, έχετε στο νου σας, ότι μιας και μιλάμε για ένα MOBA παιχνίδι, δεν θα έχουμε και πολλά να πούμε, καθώς η λογική είναι η κλασσική των παιχνιδιών αυτών, 5v5 σε ένα map με 2 στο bot lane,1 στο mid lane, 1 στο top lane και έναν jungler, οπού προσπαθούν να φτάσουν σπάσουν τα towers του αντίπαλου lane και να φτάσουν έως την βάση τους.

Οπότε δεν θα σταθώ σε μια βαθιά ανάλυση του παιχνιδιού, καθώς πιστεύω πως λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί ένα MOBA οπότε δεν το θεωρώ απαραίτητο.

Αντ αυτού θα σταθώ στο πώς είδα το παιχνίδι. Λοιπόν παίζοντας εδώ και πάρα πολλά χρονιά MOBA πιστεύω μπορώ να κρίνω εάν ένα παιχνίδι αξίζει να ασχοληθείς μαζί του ή εάν όχι, το Fault: Elder Orb αν και έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που μπορεί να έλειπαν από το Smite (τα συγκρίνω γιατί είναι τα μονά third-person MOBA της αγοράς) δεν με έκανε να ευχαριστιέμαι τα παιχνίδια που έπαιζα.

Το παιχνίδι αρχικά είναι πολύ βαρύ, κάτι το οποίο σε ένα free MOBA θα ξενίσει τον απλό χρήστη που θα το κατεβάσει για να το δοκιμάσει πιο πολύ. Το παιχνίδι έχει πολύ καλά γραφικά αυτό πρέπει να το ομολογήσω, όμως δεν είναι αυτό κατά την γνώμη μου που το κάνει βαρύ. Το πρόβλημα που παρατήρησα στον συγκεκριμένο τομέα, είναι ότι δεν είναι τόσο optimized ακόμα. Επίσης, μιας που πιάσαμε τα αρνητικά, θα πρέπει να μιλήσω και για τον ήχο, όπου και πάλι δείχνει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερα λίγο πριν, καθώς ο ήχος του παιχνιδιού είναι πολύ “βαθύς” ενώ δεν είναι καν συντονισμένος με το ίδιο το παιχνίδι, έχοντας ένα μικρό delay που με έκανε να θέλω να παίζω το παιχνίδι με κατεβασμένο τον ήχο.

Αν όμως παραλείψουμε τα παραπάνω, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς έχει συμπαθητικά γραφικά, ένα ωραίο pick system, στο οποίο όταν ξεκινάς ένα παιχνίδι εκεί διαλέγεις πρώτα τον ρόλο σου και μετά τον χαρακτήρα, και ένα ενδιαφέρον mechanic οπού διαλέγεις κάτι σαν runes, ανάλογα με τι χαρακτήρα παίζεις, που τα ονομάζουν Aspects, τα οποία καθορίζουν το gameplay του κάθε χαρακτήρα.

Οπότε αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό MOBA μπορείτε να κατεβάσετε το Fault: Elder Orb από το Steam και Epic Stores και να του δώσετε μια ευκαιρία. Βέβαια, εδώ θέλω να σας αναφέρω πως το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει ως Early Access για την ώρα και βρίσκεται ακόμα σε development, οπότε ίσως σε λίγους μήνες να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που αναφέραμε.

Βαθμολογία: 6/10

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Logitech Signature M650

Logitech Signature M650 – Mouse Review

Το νέο μικρό, κομψό κι αθόρυβο ποντίκι της Logitech Πριν λίγο καιρό, έφτασε στα χέρια …