Our Streamers


Doctor Who

H συνέχεια ενός εκ των τρομακτικότερων επεισοδίων του Doctor Who

Το Doctor Who συνεχίζει την πορεία του στο gaming, και μετά το Doctor Who: The Edge Of Time μας φέρνει το Doctor Who: The Lonely Assassins. Αυτή τη φορά το franchise δοκιμάζει την τύχη του στην κατηγορία των found-phone παιχνιδιών, που, όπως προδίδει και ο τίτλος, βρίσκεις ένα κινητό τηλέφωνο και εμπλέκεσαι σε μια περιπέτεια, με σκοπό την λύση ενός μυστηρίου. Αν και λόγω του είδους, τα «found-phone» παίζονται κυρίως σε κινητό τηλέφωνο δεν παύουν να προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στους σύγχρονους Sherlock Holmes. Δοκίμασα και εγώ λοιπόν το Doctor Who στο κινητό, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν πάει πίσω.

Το Doctor Who: The Lonely Assassins χρησιμοποιεί την ιδιαίτερη μορφή των «found-phone» παιχνιδιών προς όφελος του, για να δημιουργήσει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα τρομακτική εμπειρία που εμπλουτίζει ένα αγαπημένο επεισόδιο της σειράς. Οι θαυμαστές της σειράς θα δούνε γνώριμα πρόσωπα, όπως η Petronella Osgood (υποδυόμενη από την Ingrid Oliver), μια πράκτορας της Unit, η οποία εμφανίζεται στην σειρά αρκετές φορές στις σεζόν 7-9 και θα μας βοηθήσει να βρούμε τον κάτοχο του τηλεφώνου, αλλά και να γλυτώσουμε από τις δυνάμεις του κακού. Επίσης, στην πορεία θα γνωρίσουμε και τον Larry Nightingale (υποδυόμενος από τον Finlay Robertson), που και αυτός είχε εμφανιστεί στο επεισόδιο «Blink» της 3ης σεζόν και είχε χάσει την αδελφή του από τα ίδια τέρατα που κυνηγάνε τώρα αυτόν. Ουσιαστικά το παιχνίδι αποτελεί ένα sequel του επεισοδίου «Blink».

Τον περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι τον περνάμε ανταλλάσσοντας μηνύματα με την Petronella Osgood και μας δίνονται διάφορες επιλογές για να απαντήσουμε. Όταν δεν συνομιλούμε με την Osgood, είναι ώρα για να ξεψαχνίσουμε το κινητό που βρήκαμε και το κάνουμε σαν κοπέλα που ψάχνει το κινητό της αγοριού της, δηλαδή ψάχνουμε εξονυχιστικά emails, συνομιλίες, ηχητικά μηνύματα, φωτογραφίες, τα βίντεο και τις φωτογραφίες, ακόμα και το ιστορικό. Κάθε τι από αυτά, περιέχουν στοιχεία που θα πρέπει να αποκρυπτογραφούν και όταν γίνει αυτό να τα συζητήσουμε με την Osgood, που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε νόημα για το πώς συνδέονται τα στοιχεία με όλη την ιστορία.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, και μεταξύ άλλων η εύρεση προσωπικών πληροφοριών, κρυμμένων σε συνομιλίες που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε πολλαπλά μυστήρια. Υπάρχουν πολύ λίγα στο τηλέφωνο τα οποία είναι ασήμαντα, το οποίο σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν απλά να ξεπετάνε τα ευρήματα τους στα γρήγορα. Τα πάντα, όσο μικρά και μεγάλα, είναι με κάποιον τρόπο σημαντικά. Κάποια στοιχεία που είναι κρυμμένα στο κινητό σχετίζονται με μια παράλληλη αποστολή που περιλαμβάνει να βρούμε την χρονομηχανή του/της Doctor, ονόματι TARDIS, σε παλιές φωτογραφίες και έγγραφα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Osgood να εντοπίσει τον/την Doctor.

Αν και είναι λίγο αργό στην αρχή, πιστέψτε με η συνέχεια σας επιβραβεύει. Η μόνη σημείωση που μπορώ να κάνω είναι να μην το παίξετε το βράδυ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε αγγέλους στο δωμάτιό σας και αυτό δεν είναι πάντα καλό. Βασικά δεν είναι καλό γενικά να βλέπετε αγγέλους γύρω σας, αλλά σε περίπτωση που ήδη το κάνετε, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι βράδυ άφοβα.

Αν και δεν χρειάζεται να έχετε δει όλη την σειρά Doctor Who, η παρακολούθηση της θα εμπλουτίσει την εμπειρία του παιχνιδιού. Σίγουρα όμως, πρέπει να δείτε το επεισόδιο «Blink» για να έχετε ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία, παίζοντας αυτό το παιχνίδι.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί σε συσκευές iOS και Android, στο Steam και θα έρθει στο Nintendo Switch αργότερα μέσα στο έτος. Αν σκέφτεστε να το παίξετε στον υπολογιστή, ρίξτε και μια ματιά στο review της Koukouvaoul, για να δείτε τις δικές της εντυπώσεις.

Σχόλια

Σχετικά Νάση Λάζαρος

leazar, κατά κόσμον Νάση Λάζαρος. Ένα όνομα που του ταιριάζει γάντι, αφού με τα κρύα ανέκδοτά του μπορεί να αναστήσει και νεκρούς. Για να τρέξουν ακόμα πιο μακριά. Όταν δεν το παίζει Μεσσίας, θα τον βρείτε να παίζει Minecraft, πάλι μόνος, αφού τα αστεία του δεν σταματούν ούτε εκεί. Όταν σταματήσει το Minecraft, του κρατάνε συντροφιά τα βιβλία του, το μόνο δηλαδή που δεν έχει την ικανότητα να του ξεφύγει.

Δες επίσης

Outriders

Αξίζει να ασχοληθείτε με το Outriders;

Πριν λίγο καιρό, “έπεσε” στα χεριά μου το νέο action RPG looter shooter της Square Enix …