Our StreamersHyper X Cloud Alpha Wireless – Headset Review

Σε μια εποχή που τα ασύρματα ακουστικά ολοένα και κερδίζουν έδαφος, είτε ψείρες είτε ολόκληρα headset, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν κι εκείνα τα ακουστικά που με την εργονομία, την άνεση και την απόδοση τους, δεν μπορούν παρά να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Εκεί βρίσκεται και τα ασύρματο gaming headset για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα. Σας παρουσιάζω τα Hyper X Cloud Alpha Wireless.

Πρόκειται για μια εξέλιξη των κλασσικών ακουστικών της Hyper X με την ίδια ονομασία Cloud Alpha, τα οποία φυσικά, όπως δηλώνει και το όνομα τους, έχουν πλέον την ασύρματη έκδοση. Μια έκδοση που οφείλω να πω πως ήταν η πρώτη μου εμπειρία γενικότερα με τα ασύρματα ακουστικά, και μπορώ με ασφάλεια να πω επίσης πως το συγκεκριμένο headset ήταν μια πολύ καλή εισαγωγή σε αυτά τα προϊόντα.

Τα ακουστικά διαθέτουν την τεράστια αυτονομία των 300 ωρών σε διάρκεια μπαταρίας, αφήνοντας με έκπληκτο με το πόσο αργά πέφτει το ποσοστό της με καθημερινή χρήση. Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Cloud Alpha Wireless διαθέτουν Spatial Audio, μια τεχνολογία που προσομοιώνει τον Surround ήχο, ενώ έχουν εύρος συχνότητας από 15 έως 21.000 Hz και μένουν ενεργά σε απόσταση 20 m .Τέλος, διαθέτουν ένα πολύ ισχυρό noise cancellation, κάτι που οι gamers την σήμερον ημέρα επιζητούν πολύ κατά την διάρκεια των session τους.

Τα περιεχόμενα του κουτιού είναι αυτά που βλέπετε παραπάνω, όπου έχουμε να κάνουμε με ένα USB 2.0 καλώδιο για την φόρτιση των ακουστικών, έναν USB αντάπτορα για την σύνδεση στο PC ή την κονσόλα, ένα αποσπώμενο μικρόφωνο με ευλύγιστο λαιμό μαζί με το φίλτρο του και φυσικά, τα ακουστικά. Για να είμαι ειλικρινής, η συσκευασία δεν ήταν και κάτι το σπουδαίο, και σίγουρα δεν προμήνυε την ποιότητα την οποία έχουν τα Cloud Alpha Wireless.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, στο αριστερό τους μέρος τα ακουστικά διαθέτουν μια LED ένδειξη για το αν είναι ενεργά ή όχι, το power button, ένα κουμπί για την άμεση ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του μικροφώνου και την USB υποδοχή για την φόρτιση, για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάζονται περίπου 4.5 ώρες, ενώ στο δεξιό τους μέρος υπάρχει η ροδέλα για την αυξομείωση της έντασης. Τα μαξιλαράκια είναι over-ear και ανήκουν στην κατηγορία των memory foam, κάτι που σημαίνει πως όσο περισσότερο τα φοράτε, τόσο καλύτερα θα προσαρμοστούν στο μέγεθος των αυτιών σας. Κάτι που με φοβίζει λίγο είναι πως ίσως το καλοκαίρι να ζεσταίνονται αρκετά, το οποίο θα μάθουμε στο μέλλον. Επίσης, τα ακουστικά δίνουν τη δυνατότητα αύξησης ή μείωσης του μεγέθους τους, για την προσαρμογή σε οποιοδήποτε κεφάλι.

Περνώντας στα του ήχου, τα Cloud Alpha Wireless διαθέτουν διαύγεια και ένταση, υιοθετώντας την dual chamber τεχνολογία για τους μεσαίους και υψηλούς ήχους, χωρίς ποτέ να αλλοιώνουν τον ήχο, προσφέροντας μια φοβερή εμπειρία τόσο σε single-player όσο και σε multiplayer τίτλους. Είναι επίσης πλήρως συμβατά με την εφαρμογή HyperX Ngenuity, η οποία δίνει τη δυνατότητα να αυξομειώσετε την ένταση τόσο των ακουστικών όσο και του μικροφώνου, να ενεργοποιήσετε το Spatial Sound και να επιλέξετε ένα προφίλ ήχου για την κάθε περίσταση ή ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Όσον αφορά το μικρόφωνο, είναι αποσπώμενο με λαιμό που μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση κι έχει πολύ καλό noise cancellation, καθώς διαθέτω μηχανικό πληκτρολόγιο και ο θόρυβος που έκανα με τα κουμπιά δεν περνούσε στην συνομιλία. Χωρίς να είναι τίποτα το σπουδαίο, κάνει καλά τη δουλειά του, αν κι ένα αρνητικό που βρήκα είναι πως δεν επιδέχεται τροποποιήσεις από την εφαρμογή, πέρα από την ένταση του.

Εν κατακλείδι, τα Hyper X Cloud Alpha Wireless είναι ένα από τα καλύτερα headset που έχω δοκιμάσει, αν όχι τα καλύτερα. Ως προϊόν ήχου κάνει άριστα τη δουλειά του και η αυτονομία του αλλά και η άνεση του είναι από πιο δυνατά του σημεία. Το σημείο στο οποίο υστερεί αρκετά και θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πολλούς είναι η τιμή του, καθώς κοστολογείται κοντά στα 200 €. Αν διαθέτετε το budget και ψάχνετε για κάποια high-end ακουστικά τα οποία θα χρησιμοποιείτε για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, τότε μόλις βρήκατε το headset που θα αγαπήσετε.

Βαθμολογία: 9.5/10

Διαβάστε ακόμη:

HyperX SoloCast – Microphone Review

Stage Air V2 – Review

Σχόλια

About Κώστας Τσιώλης

Η σχέση μου με τα video games ξεκίνησε στην παιδική μου ηλικία, με την κονσόλα Sega Mega Drive και παιχνίδια όπως Contra, Virtua Fighter, Splatterhouse και Mortal Kombat. Έκτοτε, έχουν περάσει από τα χέρια μου χειριστήρια τόσο του Xbox όσο και του PlayStation, όμως η μεγάλη μου αγάπη πλέον είναι το PC Gaming. Τα βιντεοπαιχνίδια για εμένα είναι η τελειοποιημένη μορφή της ψυχαγωγίας, αλλά και ένα είδος τέχνης. Θεωρώ την τριλογία Dark Souls ως αγαπημένα μου παιχνίδια γιατί μου αρέσει να βασανίζομαι, αλλά και να ανταμείβομαι στο τέλος. Α, και είμαι και χημικός στον ελεύθερο μου χρόνο.

Check Also

Evil West – PC Review

Γενικότερα με έχετε ακούσει πολλές φορές να λέω ποσό πολύ αγαπάω τα FPS παιχνίδια και …