Our StreamersHyperX Alloy Origins 65 – Keyboard Review

Μικρό μόνο στο μάτι

Σήμερα θα μιλήσουμε για το νέο μου πληκτρολόγιο, το HyperX Alloy Origins 65 που το χρησιμοποιώ μία εβδομάδα τώρα για gaming αλλά και δουλειές γραφείου, όπως αυτές τις γραμμές που σας γράφω τώρα με αυτό.

Αρχικά ας αναφέρουμε κάποια τεχνικά του χαρακτηριστικά για να το γνωρίσετε καλύτερα. Μιλάμε για ένα ενσύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο με κόκκινους cherry διακόπτες (όχι ιδιαίτερα θορυβώδεις) που ανήκει σε μια αρκετά σπάνια κατηγορία, αυτή των πληκτρολογίων 65%.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο μεγέθους 60%, με τον έξτρα 5% χώρο να καλύπτεται από κάποια πλήκτρα στα δεξιά όπως το Home, το Delete κλπ. Φυσικά ανήκει στην γενική κατηγορία των tenkeyless πληκτρολογίων, δηλαδή αυτών που απουσιάζει το numpad. Η σύνδεση του με την συσκευή που θέλουμε (μπορεί να συνδεθεί σε PC, PS5/PS4, XBOX Series X/S και XBOX One) γίνεται μέσω κανονικού USB που καταλήγει στο πληκτρολόγιο σε type-C και το καλώδιο είναι υφασμάτινο. Έχει οπίσθιο φωτισμό full RGB που μπορεί να ρυθμιστεί είτε απευθείας από το πληκτρολόγιο, είτε από το πρόγραμμα της HyperX, το NGENUITY, το οποίο και προτείνω ανεπιφύλακτα.

Επίσης έχει τρία στάδια ύψους για να βολέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σχετικά με την εργονομία. Η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο, είναι πολύ στιβαρό και τα πλήκτρα του φυσικά είναι από πλαστικό, ενώ περιέχονται και δύο ακόμα πλήκτρα στην συσκευασία (ένα space και ένα escape με κόκκινα σχέδια πάνω τους), όπως επίσης και το εργαλείο αφαίρεσης των πλήκτρων για να καθαριστούν ή να αλλαχτούν.

Ας συνεχίσουμε με τις πρώτες εμπειρίες ενός ανθρώπου που γενικά είχε μεγάλα και ογκώδη πληκτρολόγια και αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε καθημερινή επαφή με ένα tenkeyless πληκτρολόγιο και μάλιστα 65% μεγέθους.

Τις πρώτες μέρες λοιπόν μου φάνηκε αρκετά περίεργο το πόσο κοντά είναι τα πλήκτρα μεταξύ τους αλλά παίζοντας και γράφοντας άρχιζα να το συνηθίζω αρκετά. Ειδικά η αίσθηση των κόκκινων cherry διακοπτών είναι αρκετά ικανοποιητική και στη πληκτρολόγηση και στο gaming. Πολλά πράγματα που «φαίνεται» να λείπουν μπορούν να γίνουν με την χρήση του FN πλήκτρου και ουσιαστικά στο μόνο που ξεχωρίζει από ένα full size πληκτρολόγιο είναι η απουσία του numpad. Υπάρχουν «έτοιμες» ειδικές συντομεύσεις για να κλειδώσεις το alt+tab, το πλήκτρο των Windows και το shift+tab. Φυσικά μπορείς να ορίσεις το τι θες να κάνει το κάθε πλήκτρο του μέσα από την εφαρμογή της HyperX, που ανέφερα και νωρίτερα, είτε σε κανονική λειτουργία είτε πατώντας το FN.

Επίσης έμεινα αρκετά εντυπωσιασμένος από το πόσο δυνατό οπίσθιο φωτισμό έχει, σε σημείο να φωτίζει μέχρι και ο τοίχος πίσω από τις οθόνες μου. Το μικρό του μέγεθος σίγουρα σε βάζει σε πειρασμό να το πάρεις μαζί σου σε κάποιο LAN party που θα κανονίσεις σε σπίτι φίλου ή ακόμα και στο internet café αν θες να παίζεις με το δικό σου πληκτρολόγιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιο αρνητικό εκτός του ότι θα μπορούσε η HyperX να το κάνει και ασύρματο αν ήθελε και μπορούσε, μιας και μιλάμε για ένα πληκτρολόγιο που «βολεύει» λόγω του μικρού του μεγέθους και φυσικά λόγω της τιμής του, που είναι λίγο τσουχτερή (αυτή την στιγμή που γράφεται το review παίζει γύρω στα 120€). Πιστεύω αν είχε και αυτό θα μιλάγαμε για το απόλυτο gaming αξεσουάρ σε αυτή την τιμή.

Συνολικά είναι μια αρκετά premium επιλογή και από τα υλικά κατασκευής της αλλά και από τα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν και αυτά που μπορεί να δώσει στον χρήστη της. Αν είσαι οπαδός των μικρών πληκτρολογίων στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν τώρα σου αρέσουν τα πιο ογκώδη πληκτρολόγια, ακόμα και με wrist rest μπροστά τους και ο χώρος στο setup σου είναι αρκετός μπορείς να κοιτάξεις κάποια άλλη από τις κορυφαίες επιλογές που διαθέτει σε πληκτρολόγια, όπως και άλλα gaming περιφερειακά, η HyperX.

Βαθμολογία: 9/10

Διαβάστε ακόμη:

HyperX Quadcast S – Microphone Review

Hyper X Cloud Alpha Wireless – Headset Review

Σχόλια

About alexmorak

Είμαι ο AlexMorak και όσον αφορά τα games παίζω “μπαλίτσα” από σχετικά μικρή ηλικία… Διακαής πόθος ακαδημιών μεγάλων ομάδων, όπως της Real και της Arsenal, αλλά τελικά με κέρδισε…… το Football Manager. Τις λίγες ώρες που δεν κάνω υπερατλαντικά ταξίδια για να βρω το νέο wonderkid στο Γ’ τοπικό Βενεζουέλας, ακούω μουσική βλέπω ταινίες και γενικά οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί geek... Μίλα μου για τον Batman και θα σε αγαπήσω αμέσως!

Check Also

Evil West – PC Review

Γενικότερα με έχετε ακούσει πολλές φορές να λέω ποσό πολύ αγαπάω τα FPS παιχνίδια και …