Our Streamers



HyperX Quadcast S – Microphone Review

Ας υποθέσουμε ότι πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις το streaming, είτε για χόμπι, είτε για να προσπαθήσεις να το κάνεις δουλειά και ως gamer υποθέτουμε επίσης ότι έχεις και ένα ‘’τερατακι’’ για PC. Άρα τι μας μένει για να ολοκληρωθεί το set up; Να βρεις τον κατάλληλο ήχο ώστε να σε ακούνε οι viewers σου σαν να είσαι διπλά τους και τελειά εικόνα ώστε να φαίνεσαι πεντακάθαρα.

Σήμερα λοιπόν εγώ θα σας μιλήσω για τον ήχο, αν και δεν είμαι και ειδικός στο κομμάτι αυτό, ως part time streamer έχω ασχοληθεί λίγο πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Εδώ και μια εβδομάδα έχω στα χεριά μου το HyperX QuadCast S και μπορώ να πω ότι ίσως να είναι και ένα από τα καλυτέρα μικρόφωνα σε αυτή την τιμή. Αλλά πρώτου σας μεταφέρω την εμπειρία μου πάμε να δούμε τι κάνει το QuadCast S καλό.

Αρχικά το HyperX QuadCast S έρχεται με μια στιβαρή βάση γραφείου, έναν ανάκτορα για να μπορέσεις να το συνδέσεις με boom arm και ένα πολύ ποιοτικό Braided καλώδιο.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μικροφώνου, έχουμε τα εξής, το HyperX QuadCast S διαθέτει 4 Directional Patterns: Cardioid, Omnidirectional, bi-directional και Stereo, πάνω στο μικρόφωνο θα βρούμε το Volume Control, το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορώ να πω πως εκτίμησα ιδιαίτερα και βρίσκεται στην πάνω μεριά του μικροφώνου. Τέλος έχουμε και το Quick Mute, το οποίο βρίσκεται στην κάτω μεριά του μικροφώνου. Το HyperX QuadCast S έχει Recording Sample Rate στα 48kHz και το Bit Depth είναι στα 16-bit, ενώ το μικρόφωνο ζυγίζει 710 γραμμάρια. Επίσης, το HyperX QuadCast S διαθέτει RGB (που όπως όλοι ξέρουμε δίνουν περισσότερα FPS) το οποίο θα το αναλύσουμε περισσότερο παρακάτω.

Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμένατε, η στιγμή που σαν ειδικός (παύση για γέλιο) θα σας πω την γνώμη μου για το HyperX QuadCast S.

Αρχικά πάμε στο αισθητικό κομμάτι. Έχουμε ένα πανέμορφο οπτικά μικρόφωνο, το οποίο γίνεται ακόμα πιο όμορφο με το RGB (δεν ξέρω αν σας το έχω πει αλλά ό,τι έχει RGB, γίνεται αυτόματα πιο όμορφο) και ειδικά στο HyperX QuadCast S οπού μπορείς να αλλάξεις και το χρώμα του RGB, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το HyperX QuadCast, που είχε μόνο κόκκινο, μέσω ΝGENUITY (το software της HyperX).

Δεύτερο, μιας και το ανάφερα, έρχεται το κομμάτι του Software. Το ΝGENUITY δεν θα μας προσφέρει πάρα πολλά, πέρα από το να αλλάζουμε τα patterns και τα χρώματα των RGB, να προσαρμόσουμε το επίπεδο του μικροφώνου και να λάβουμε μια περιγραφή για κάθε polar pattern. Βέβαια όσο και να θέλουμε να μπορούμε να τα κάνουμε όλα από ένα software, να βάζουμε φίλτρα κλπ κλπ, η απλότητα κάποιες φορές είναι αρκετά σημαντική και ειδικότερα για άτομα που δεν έχουν και ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Σειρά έχει η ποιότητα κατασκευής που πραγματικά εδώ δεν έχω να πω πολλά. Το μικρόφωνο είναι άψογο από όλες τις απόψεις. Όσο για την λειτουργικότητα των κουμπιών, όπως είπα και πιο πάνω, έχω λατρέψει το “tap to mute” (πολύ βολική λειτουργία να μπορείς να κάνεις εύκολα mute τον εαυτό σου ενώ κάνεις stream η recording με απλά ένα άγγιγμα) και φυσικά την build in ένταση του μικροφώνου που είναι πάρα, μα πάρα, πολύ βολικό.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως του Quadcast S είναι ότι έρχεται φορτωμένο με ενσωματωμένες λειτουργίες που συνήθως σε αλλά μικρόφωνα αναγκαστικά θα πρέπει να τα αγοράσουμε ως add-ons, όπως για παράδειγμα το built-in shock mount που αποτρέπει το μικρόφωνο να pick-αρει με ανεπιθύμητους ήχους και το ενσωματωμένο pop-filter το οποίο σε αλλά μικρόφωνα ίσως χρειαστεί να το πληρώσουμε ακριβά μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει.

Αξίζει τελικά το HyperX QuadCast S;

Εάν είστε creator, είτε κάνετε stream, είτε κάνετε βίντεο, ναι είναι ίσως το καλύτερο USB μικρόφωνο που θα μπορούσατε να πάρετε, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και από άποψη τιμής, καθώς θεωρώ πολύ “καλά” τα 149€ για τα όσα μπορεί να σας προσφέρει.

Εάν όμως είστε ένας απλός χρήστης που απλά θέλει να έχει λίγο καλύτερο ήχο ενώ παίζει με τους φίλους του, υπάρχουν πολύ φθηνότερες επιλογές και δεν θα σας πρότεινα το συγκεκριμένο μικρόφωνο, αλλά θα μπορούσατε να δείτε το μικρότερο αδερφάκι του, το HyperX SoloCast.

Βαθμολογία: 9/10

Διαβάστε ακόμη:

Hyper X Cloud Alpha Wireless – Headset Review

HyperX SoloCast – Microphone Review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

RoboCop: Rogue City – PC Review

Όπως όλοι γνωρίζετε, μέσα από τα πολλά review μου που έχετε διαβάσει, είμαι μεγάλος fan …