Our Streamers


Guilty Gear Strive

Η επιστροφή των Ιαπώνων – Guilty Gear Strive Review

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχουμε να δούμε Ιαπωνικό anime fighting game εδώ και καιρό. Η Arc System Works θέλοντας να σπάσει αυτή την έλλειψη, κυκλοφόρησε το Guilty Gear Strive, το οποίο ήρθε να αποδείξει πως η Arc System Works το έχει ακόμα.

Ξεκινώντας από ένα αρνητικό για εμένα, το παιχνίδι δεν έχει campaign. Δεν έχει campaign με την έννοια που έχει το Mortal Kombat, δηλαδή μάχη, cutscenes, μάχη κλπ. Αντίθετα, έχει μια animation ταινία των 5-6 ωρών, η οποία δίνει βάση στην ιστορία και θέλει να βάλει τον νέο παίχτη στο κλίμα.

Προσωπικά δεν ένιωσα ότι το πέτυχε, είχα πολλές ερωτήσεις για το ποιος είναι ποιος, γιατί ο ένας δεν συμπαθεί τον άλλον κ.ο.κ. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην παραδεχθώ τα πανέμορφα 3D γραφικά των 15 διαθέσιμων χαρακτήρων και των γύρω χώρων, τα οποία παίρνουν ζωή μέσα στην Unreal Engine 4.

Guilty Gear Strive

Πάμε τώρα στα καλά του παιχνιδιού τα οποία είναι πολλά. Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ εύκολο να το μάθεις. Το παιχνίδι έχει ένα Map Mission System, το οποίο σε μαθαίνει βήμα, βήμα τους μηχανισμούς του, κάνοντας σε καλύτερο παίχτη σε όλους τους τομείς, ειδικά αν δεν έχεις ξαναπαίξει κανένα παιχνίδι της συγκεκριμένης σειράς, οπότε αυτό είναι ένα τεράστιο θετικό για αυτούς που θέλουν να παίξουν ένα fighting game αλλά φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν να μάθουν όλους αυτούς τους μηχανισμούς και τα combo, που βλέπουμε στα διάφορα βίντεο και μένουμε με ανοιχτό το στόμα.

Για τα animations και το art, δεν έχω λόγια. Όπως είπα όλα είναι πανέμορφα. Προσωπικά έπαιζα σε PC, σε 1440p 144Hz οθόνη και το παιχνίδι έδειξε δόντια και στα animations των κινήσεων των χαρακτήρων και σε γραφικά. Πραγματικά έδειξε δόντια. Μαζί με τα γραφικά βέβαια, δεν θα μπορούσα να αφήσω την μουσική, η οποία νομίζω είναι η καταλληλότερη για την περίσταση. Το heavy rock στοιχείο ταιριάζει γάντι, ενώ αν αγαπάτε τραγούδια από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, μπορείτε να αγοράσετε κάποια, με in-game currency.

Από μεριάς multiplayer, το net coding του παιχνιδιού είναι καλό, δεν είχα κάπου θέματα με lag. Από την άλλη, το lobby δεν είναι τόσο καλά υλοποιημένο. Είναι όμορφη η 8-bit αισθητική και τα unlockables, είτε αυτά είναι emotes, είτε ρούχα για το avatar.

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως αν και το παιχνίδι δεν έχει campaign είναι αρκετά ευχάριστο, με όμορφα γραφικά, δυνατή μουσική και επιβραβεύει τον παίχτη, αν επενδύσει ώρες σε αυτό. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε PS4, PS5 και PC (Steam), με την τιμή να αγγίζει τα 60€. Αν ρωτάτε εμένα, θα έκανα λίγο υπομονή και θα το έπαιρνα σε κάποια έκπτωση, αλλά η επιλογή είναι δική σας.

Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Σχετικά Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου

"Your friendly neighborhood" όπως θα έλεγε και ο Spidey. Συλλέγω comics (ειδικά αν πρόκειται για Spider-Man και Batman). Μέγας κονσολακιας αν και μπήκα στα σκοτεινά μονοπάτια του PC gaming λόγο δουλειάς. Επίσης λατρεύω τα card games με πρώτο και καλύτερο το Yu-Gi-Oh!

Δες επίσης

AOC GK500 & AOC GM200 για να εργάζεστε και να παίζετε με στυλ AOC

«Φιλικά προς το πορτοφόλι σας και την ποιότητα» είναι η φράση που συνοδεύει το gaming …