Our StreamersΗ “πένα” του Βασίλη / Age Of Empires 3 Definitive Edition

Αρχικά να ενημερώσω πως τα επίπεδα νοσταλγίας μου, παίζοντας ξανά το Age Of Empires 3, έχουν φτάσει στην κορυφή και κάθε λεπτό που ξαναπέρναγα μέσα στο παιχνίδι, μου έφερε μνήμες της παιδικής μου ηλικίας.

Πρόκειται για το 3ο μέρος της σειράς παιχνιδιών που με μεγάλωσε. Όταν απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή, το 2002, το Age Of Empires ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπεσε στα χέρια μου και με συνόδευσε για πολλά χρόνια. Ανήκω λοιπόν στους ανθρώπους που κουβαλάγαμε υπολογιστές και οθόνες σε σπίτια φίλων για να παίξουμε LAN το παιχνίδι (ναι κάποτε έτσι παίζαμε με φίλους).

Το παιχνίδι που βγήκε στην αγορά το 2005, αποτελεί ένα από τα πιο old-school Real Time Strategies παιχνίδια που έχουν εκδοθεί και θεωρώ πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Το Age Of Empires 3 Definitive Edition, αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση του κλασικού Age Of Empires 3 και των 2 expansions του (The WarChiefs και The Asian Dynasties).

Τα γραφικά έχουν δεχτεί σημαντικό update, προκειμένου να προσαρμοστεί στην σημερινή εποχή, με όλα τα διαθέσιμα campaigns του παιχνιδιού να βρίσκονται στην αρχική οθόνη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις αλλαγές που υπάρχουν σε αυτά τα campaigns.

Με μεγάλη ευχαρίστηση παρατήρησα αλλαγές στο παιχνίδι, προκειμένου να διορθωθούν ορισμένες ιστορικές ανακρίβειες και λανθασμένες ονομασίες σε διάφορους πολιτισμούς που μπορούμε να επιλέξουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι μουσικές του παιχνιδιού παραμένουν και πλέον, με ανανεωμένη ανάλυση και ήχο, κάνουν την εμπειρία ακόμη καλύτερη.

Η νέα έκδοση όμως, πέρα από το περιεχόμενο που κληρονόμησε από τον προκάτοχο του, έχει και σημαντικές προσθήκες.

Το πρώτο καινούργιο mode του παιχνιδιού είναι τα Historical Battles. Όπως λοιπόν καταλάβατε πρόκειται για την αναβίωση σημαντικών ιστορικών μαχών. Οι δημιουργοί προσπαθούν να αναπαραστήσουν τις μάχες αυτές χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα mechanics αλλά και ιδιαίτερες συνθήκες μάχες, οι οποίες δεν σας κρύβω, πως ήταν αρκετά challenging.

Τα War Challenges αποτελούν το δεύτερο νέο mode, και ουσιαστικά πρόκειται για ένα προηγμένο tutorial για τους καινούργιους παίχτες, αλλά και ένα extra εργαλείο στα χέρια των έμπειρων παικτών, προκειμένου να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητες τους.

Επιπρόσθετα, 2 νέοι πολιτισμοί κάνουν την εμφάνιση τους, οι Incas και οι Sweden. Οι 2 αυτές προσθήκες προσθέτουν ακόμα περισσότερα, ακόμα και σε παίκτες που έχουν κυριολεκτικά λιώσει τον κλασσικό τίτλο. Νέες στρατηγικές μάχης, ανάπτυξης και τεχνολογιών είναι πάντα ευπρόσδεκτες καθώς και νέα units στην φαρέτρα των παικτών.

Στους Sweden λοιπόν, το παιχνίδι δίνει την ιδιαιτερότητα να παίρνουν φθηνούς μισθοφόρους και να χρησιμοποιούν τα Torps προκειμένου να συγκεντρώνουν τους πόρους τους. Στους Incas από την άλλη πλευρά, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολλά από τα κτήρια τους ως πολεμίστρες, προκειμένου να βάλουν μέσα αυτά units για να αμυνθούν στις επιθέσεις των αντιπάλων τους, όπως επίσης και τις priestesses, προκειμένου να τραβήξουν τους εχθρούς τους προς αυτά τα κτήρια, οδηγώντας τους σε παγίδα.

Όσον αφορά τώρα την εξέλιξη του παιχνιδιού με τις καινούργιες προσθήκες, προσωπικά παρατήρησα ότι δένουν αρμονικά και εμπλουτίζουν τον κλασικό τίτλο σε σημαντικό βαθμό. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ένοιωσα σαν να παίζω ένα ξεκάθαρα καινούργιο τίτλο, βαθύτατα επηρεασμένο από την σειρά Age Of Empires. Πρόκειται για το ένα βήμα παρακάτω που έψαχναν τόσα χρόνια οι παίκτες.

Τέλος, το Age Of Empires 3 Definitive Edition καταφέρνει να χτυπήσει την νοσταλγία καθώς και να φέρει στο προσκήνιο ένα παιχνίδι για νεότερους παίχτες που πιθανότατα δεν έχουν ζήσει την εποχή που τα Real Time Strategies ήταν, ας πούμε, της “μόδας”. Τα power balances, οι νέοι πολιτισμοί και τα νέα modes δίνουν τεράστια δυναμική στον γιγαντιαίο αυτό τίτλο και αφήνουν παρακαταθήκη στις γενιές που δεν έζησαν την πρώτη εποχή της σειράς.

Βαθμολογία: 9,5/10

Σχόλια

Σχετικά Βασίλης Αλεξόπουλος

RedDeath ή αλλιώς Βασίλης. Αν και ουδεμία σχέση έχω με τον θάνατο, άσχετα αν μοιάζω σαν Viking που ξέφυγε από την Valhalla και ταξίδεψε στο χρόνο. Εθισμένος με την μουσική, τον κόσμο του Tolkien και οτιδήποτε μυθολογικό. Στον χώρο των games από το 2003 και προφανώς PC MASTER RACE. Αγαπημένα είδη RPG, Card Games και Real Time Strategy.(όποια ομοιότητα με τον Dragonborn είναι εντελώς τυχαία). Όταν δεν παίζω θα με πετύχετε να διαβάζω comics,να βλέπω σειρές ή να καταναλώνω ρούμι…

Δες επίσης

Άσχημα αποτελέσματα αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα

Χτες το βράδυ, η VPG Greece έπαιξε τα παιχνίδια για τον 3ο γύρο της προκριματικής …