Our StreamersJuicy σκάνδαλα στον κόσμο των esports

Η ομάδα BostonUprising που συμμετέχει στον διαγωνισμό Overwatch League “απελευθέρωσε” σχετικά πρόσφατα τον DreamKazper λόγο ενός γράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα η δεκατετράχρονη Lily. Το γράμμα περιγράφει την ερωτική σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ αυτής και του πρώην πρωταθλητή DreamKazper (21 ετών). Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί για εκμετάλλευση της θέσης του ως πρωταθλητής, ενώ δηλώνει επίσης, ότι λόγω της ηλικίας της στάθηκε ευάλωτη απέναντί του με αποτέλεσμα να του προσφέρει εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου

Όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα υπάρχουν στοιχήματα που αφορούν στην έκβαση των τουρνουά έτσι συμβαίνει και στα esports. Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που έχουν προσπαθήσει να βγάλουν λίγα παραπάνω σίγουρα λεφτά στήνοντας το αποτέλεσμα των αγώνων τους. Το 2015 εννέα νοτιο-Κορεάτες συνελήφθησαν για ακριβώς αυτό το λόγο, μεταξύ τους οι Park “Gerrard” Oi Shik και ο Choi “YoDa” Byung Hyun.

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες οι παίκτες της iBUYPOWER στο Counter-Strike δεν προσπάθησαν καθόλου να κρύψουν την συμμετοχή τους σε σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών αφού γελώντας έφεραν στην ομάδα τους την ήττα με το τραγικό 16-4.

Χειρότερη περίπτωση και από τους προηγούμενους αποτελούν οι παίκτες της Redemption για τη Dota 2 που το 2015 στοιχημάτισαν εναντίων της ομάδας τους και στη συνέχεια φυσικά έχασαν τον αγώνα.

Η διοργάνωση ενός τουρνουά με όνομα Gaming Paradise είχε υποσχεθεί σε διάφορους παίκτες έπαθλα αξίας 60.000 δολαρίων, αλλά όταν οι αθλητές έφτασαν στη Σλοβενία όπου και θα λάμβανε χώρα το τουρνουά, ανακάλυψαν ότι τα λεφτά αυτά δεν θα δίνονταν ποτέ αλλά και το ξενοδοχείο και η μεταφορά που πίστευαν ότι θα ήταν πληρωμένα δεν ήταν. Το τουρνουά ακυρώθηκε και οι παίκτες βρέθηκαν να χρωστούν χρήματα, μέχρι να καταφέρουν να ξεχρεώσουν, το σλοβενικό κράτος απομάκρυνε τα διαβατήρια τους και τους απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

Το Counter-Strike διαθέτει μια τεράστια λίστα από skins για τα όπλα μέσα στο παιχνίδι, κάποια από τα οποία αξίζουν χιλιάδες δολάρια. Οι youtuber Trevor Martin “TmarTn” και Tom Cassell “Syndicate Project” δημιούργησαν ένα site με όνομα CSGO lotto μέσα από το οποίο, δίνοντας προφανώς λεφτά, μπορούσες να κερδίσεις skins για το CS. Στη συνέχεια ανέβασαν μια σειρά από βίντεο στα οποία έπαιζαν στο εν λόγω site και φυσικά κέρδιζαν με σκοπό να δείξουν ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες νίκης. Όταν αποκαλύφθηκε, ότι το site που τόσες φορές είχαν συμπεριλάβει στα βίντεο τους και το οποίο τους είχε προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό από νίκες, τους άνηκε, οι δύο gamers δήλωσαν ότι δεν προσπάθησαν ποτέ να κρύψουν ότι ήταν οι ιδιοκτήτες του.

Αν πρέπει να κρατήσετε κάτι απ’ το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι το 2015 δεν ήταν καλή χρονιά για τα esports..

 

Σχόλια

About Grumpykota

Όταν δεν κοιμάται βλέπει netflix, και όταν δε βλέπει netflix, προσπαθεί να φτάσει legend στο hearthstone. Στον ελεύθερό της χρόνο σπουδάζει πληροφορική. Γνωστή και ως “κότα”.

Check Also

Pathfinder: Gallowspire Survivors – PC Review

Τα Roguelite παιχνίδια έχουν κατακλίσει την gaming αγορά τον τελευταίο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ανά …