Our Streamers


logitech g535 wireless gaming review

Logitech G535 Lightspeed Wireless – Review

Τα ακουστικά έχουν γίνει μέρος της ζωής όλων, είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα. Oι περισσότεροι έχουν ένα ζευγάρι, είτε για να μιλήσουν, είτε για να ακούσουν μουσική. Η Logitech μου έστειλε λοιπόν τα Logitech G535, ένα wireless headset, το οποίο δεν συνδέεται με απλό Bluetooth αλλά με την τεχνολογία Lightspeed της Logitech.

Όταν κάποιος ανοίξει το κουτί, η πρώτη εικόνα είναι τα ακουστικά, το USB με το οποίο γίνεται η ασύρματη σύνδεση, ένα USB-A σε USB-C καλώδιο φόρτισης, ένα αυτοκόλλητο Logitech και οδηγίες για τον χρήστη. Να αναφέρω πως υποστηρίζεται από κονσόλες και PC, οπότε υπάρχει ποικιλία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Logitech G535 in the box

Περνώντας στα ακουστικά, η εμφάνιση είναι πολύ κοντά στα προηγούμενα ακουστικά της σειράς, με ορθογώνια ear cups και μαύρο πλαστικό περίγραμμα. Υπάρχει στο πάνω μέρος τους ένα υφασμάτινο band, το οποίο στην αρχή πίστευα θα με ενοχλούσε αλλά ήταν πραγματικά πολύ άνετο, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει.

Μιας και ανέφερα το πόσο άνετο είναι το band, τα ακουστικά είναι πάνω του μετρίου ως προς της άνεση, αφού είναι αρκετά ελαφριά, όπως αναφέρω και παραπάνω, το band σχεδόν δεν το νιώθεις και τα ακουστικά δεν κολλάνε βίαια στα αυτιά σου. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα ear cups έχουν περιορισμένη εμβέλεια κινήσεων και τα ακουστικά είναι μεγάλα, οπότε ίσως να μην βολέψουν κάποιον με μικρό κεφάλι. Ως προς το band, υπάρχουν δυο επίπεδα ρύθμισης ύψους, έτσι ώστε να βρείτε αυτό που σας βολεύει, αν σας βολεύει.

Logitech G535 Lightspeed Wireless

Τα controls του headset είναι απλά και εύχρηστα. Το mute μπαίνει απλά μετακινώντας προς τα πάνω το μικρόφωνο, ενώ υπάρχει ροδέλα για αυξομείωση του ήχου. Αν μπορούσα να βρω κάποιο αρνητικό, είναι πως δεν υπάρχει κάποιο play και pause κουμπί για μουσική πχ. Σε γενικά πλαίσια είναι μια χαρά τα controls.

Το ζητούμενο φυσικά, είναι ο ήχος. Για να πω την αλήθεια, είμαι μπερδεμένος. Όλα ακούγονται καθαρά, αλλά ακόμα και τέρμα να βάλω τον ήχο, δεν μου φαίνεται ότι είναι τέρμα. Είναι αρκετά χαμηλός ακόμα και σε max ένταση. Επειδή το έψαξα, υπήρχαν κάποια reports τα οποία αναφέρουν πως κάποιες φορές τα ακουστικά δεν φτάνουν καν τα 100dB.

Logitech G535 Lightspeed Wireless Certified Discord

Τα μπάσα ήταν μια χαρά και δεν καπακώνουν τους υπόλοιπους ήχους. Κάτι που δεν υπάρχει καθόλου, είναι απομόνωση ήχου. Ακούς εύκολα το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί γύρω σου και είναι εκνευριστικό. Ακόμα και το «Noise Removal» να ενεργοποιήσεις μέσα στην εφαρμογή, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

Η μπαταρία λάμπει στο συγκεκριμένο headset αφού διαρκεί 35 ώρες, έχει auto-off timer για να κλείνουν αν δεν χρησιμοποιούνται και φορτίζουν μέσα σε 1.4 ώρες. Άφησα για το τέλος το μικρόφωνο, γιατί ήταν το μόνο που με απογοήτευσε τελείως. Μιλούσα στο Discord με παρέα και μου έλεγαν ότι είτε ακούγομαι από βάθος, είτε με echo.

Σαν γενική εικόνα, θεωρώ ότι τα ακουστικά είναι μέτρια και στα 100€, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

About Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου

"Your friendly neighborhood" όπως θα έλεγε και ο Spidey. Συλλέγω comics (ειδικά αν πρόκειται για Spider-Man και Batman). Μέγας κονσολακιας αν και μπήκα στα σκοτεινά μονοπάτια του PC gaming λόγω δουλειάς. Επίσης λατρεύω τα card games με πρώτο και καλύτερο το Yu-Gi-Oh!

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …