Our Streamers


Mario Rabbids Sparks of Hope Thumb

Mario + Rabbids Sparks of Hope – Nintendo Switch Preview

Από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι και να παρακολουθώ το gaming industry λίγο πιο συστηματικά, ήθελα πάντα να είμαι από αυτούς που δοκιμάζουν ένα παιχνίδι πολύ πριν την κυκλοφορία του. Να ξέρω ότι είμαι από τους πρώτους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή μου την επιθυμία πραγματοποίησε η Ubisoft και η CD Media, εννοείται μέσω του GameLab, δίνοντάς μου την ευκαιρία να είμαι από τους πρώτους, παγκοσμίως, που έπιασαν το χειριστήριο του Nintendo Switch και δοκίμασαν το καινούριο Mario + Rabbids Sparks of Hope! Έναν turn based rpg τίτλο που έρχεται στις 20/10/2022 από την Ubisoft για το Nintendo Switch.

Που λέτε, έπαιξα το παιχνίδι για περίπου μια ώρα, όποτε αυτό δεν είναι ένα κανονικό review, αλλά πιο πολύ ένα κείμενο με τις πρώτες εντυπώσεις που είχα από το παιχνίδι.

Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι σαν gamer δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία με παιχνίδια της Nintendo μιας και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα στην κατοχή μου μια από τις κονσόλες της. Παρ όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια εταιρία που έχει προσφέρει πολλά στο gaming industry μέσα από τα παιχνίδια της γι’ αυτό και σε κάθε της νέα ανακοίνωση, είτε είσαι φαν της είτε όχι, είμαστε όλοι κρεμασμένοι να δούμε τι νέο θα φέρει στο industry. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ είμαι ένας πιστός ακόλουθος της Ubisoft, η οποία σαν εταιρία έχει αποδείξει ότι έχει ιδέες και ότι αγαπάει τα παιχνίδια της και τα στηρίζει και με το παραπάνω.

Αυτά για να δώσω ένα υπόβαθρο για μένα και για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Story

Στο Sparks of Hope ο Luma από το Super Mario Galaxy και τα Rabbids αρχίζουν να κάνουν διάφορες ενώσεις για να δημιουργήσουν τα Sparks τα οποία έχουν διάφορες ικανότητες. Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον του Cursa, ενός κακοποιού που έχει βάλει σκοπό να καταναλώσει όσα περισσότερα Sparks μπορεί, με σκοπό να δυναμώσει τόσο ώστε να μπορέσει να κατακτήσει στο σύμπαν.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

O Super Mario και η παρέα του, με συμμάχους πάντα τα Rabbids, έρχονται αντιμέτωποι μαζί του για να τον εμποδίσουν αλλά και να ελευθερώσουν τα Sparks!

Το Sparks of Hope κρύβει πολλά easter eggs από άλλα παιχνίδια της Nintendo, κάτι που το δείχνει από την αρχή. Tο σενάριο του και οι χαρακτήρες έχουν ένα παιδικό χιούμορ (με την καλή έννοια). Ήταν αρκετές οι φορές που χαμογέλασα με αυτό που έβλεπα στην οθόνη μου και υπήρχαν και η στιγμές που έβαλα το χέρι στο πρόσωπο μου για να μην ενοχλήσω τους γύρω μου με το γέλιο μου.

Gameplay

Το gameplay του είναι αρκετά φιλικό και family friendly, χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στο να το κατανοήσεις. Εκτός μάχης, έχεις την ελευθερία να περιηγηθείς στο εκάστοτε stage που βρίσκεσαι και να ολοκληρώσεις side quest αλλά και διάφορα challenges που υπάρχουν σκόρπια μέσα στον χάρτη, με σκοπό να μαζέψεις coins αλλά και διάφορα άλλα rewards που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις τους χαρακτήρες σου.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

Σε αυτό το exploration βέβαια, μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με διάφορους εχθρούς, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Όσο είσαι σε free roaming, αλλά και πριν από κάθε μάχη, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις το δικό σου line up, μέσα από ένα pool διαφόρων χαρακτήρων, που ο καθένας έχει και το δικό του στιλ μάχης. Από support και healers μέχρι τανκ αλλά και damage dealers, με μερικούς να ειδικεύονται στη μάχη από απόσταση και άλλους που θα πρέπει να πάνε σε melee απόσταση για να βγάλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Το παιχνίδι μόνο από αυτό το χαρακτηριστικό σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις το τρόπο που θες να προσεγγίσεις την κάθε μάχη με το δικό σου τρόπο, αλλά και να πειραματιστείς με διαφορετικά combo χαρακτήρων.

Στην αρχή ξεκινάς με έναν συνδυασμό 2 χαρακτήρων, αλλά όσο προχωράει το παιχνίδι προστίθενται και άλλοι στις μάχες μιας και γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες αλλά και περίπλοκες λόγω του τερέν.

Στις μάχες βρίσκουμε ένα turn based παιχνίδι, με τον παίκτη να πρέπει να παίξει έξυπνα με το έδαφος, να βρει την κατάλληλη κάλυψη για την αποφυγή επιθέσεων και στην σωστή στιγμή να κάνει την κίνηση του, επιλέγοντας ανάμεσα από επιθέσεις αλλά και abilities, είτε επιθετικά, είτε για να βοηθήσει τους χαρακτήρες του, είτε με κάποιο boost ή με κάποιο heal.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

Σε αυτό το σύστημα μάχης έρχονται να προστεθούν και τα Sparks. Μικρά χαριτωμένα πλασματάκια, συνδυασμού Luma και Rabbids, που το καθένα δίνει την δική του essence στην κάθε μάχη. Για παράδειγμα, μπορεί ένα sparks να δίνει την ικανότητα να ρίχνεις επιθέσεις φωτιάς με σκοπό να βλάψεις περισσότερο εχθρούς που έχουν ευαισθησία στην φωτιά. Κάθε χαρακτήρας έχει για αρχή ένα slot για κάποιο spark και όσο ανεβαίνει level μπορεί να βάλει και δεύτερο. Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για άπειρους συνδυασμούς και σαν συνολικό gameplay αλλά και σε κάθε ήρωα ξεχωριστά μιας και πρέπει να συνδυάζεις τα abilities των Sparks με αυτά των χαρακτήρων.

Και μιας και μίλησα για level. Μετά από κάθε μάχη υπάρχει και το ανάλογο XP, μέσω του οποίου ανεβαίνουν και level οι χαρακτήρες. Το καλό στο παιχνίδι είναι ότι XP δεν παίρνουν μόνο οι χαρακτήρες που έχεις επιλέξει για το fight, αλλά ακόμα και αυτοί που έχεις στο Library, με αποτέλεσμα να μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις το combo σου χωρίς να χρειάζεται να φαρμάρεις κάποιον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Με κάθε level παίρνεις και πόντους που τους χαλάς για να εξελίξεις κάποιον χαρακτήρα μέσα από το skill tree του. Ένα skill tree που, με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται μεγάλο αλλά αν σκεφτείς ότι κάθε επιλογή του έχει έως και 3 διαφορετικά επίπεδα, είναι αρκετό για να σου φάει αρκετές ώρες φαρμαρίσματος!

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

Σε αυτό το level-αρισμα δεν γίνεται να λείπουν τα Sparks, τα οποία τα αναβαθμίζεις ξοδεύοντας coins που μαζεύεις από το roaming, αλλά και από τα fights που κάνεις δυναμώνοντας έτσι τα ποσοστά που δίνουν αλλά και τις ικανότητες τους.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Mario + Rabbids δεν ξεφεύγει εικαστικά από τα παιχνίδια Mario που έχουμε δει και παίξει από την Nintendo, και καλύτερα κατά την γνώμη μου, μιας και έχει αποκτήσει μια ταυτότητα πλέον. Αρκετά καθαρή εικόνα, ειδικά κατά την διάρκεια του gameplay μιας και στα cinematic αντιλήφθηκα σε μερικές φορές κάποια frame drops, όμως ήταν ελάχιστα κι όχι σε ενοχλητικό επίπεδο. Το δικαιολογώ βέβαια, γιατί έπαιξα το παιχνίδι αρκετά πριν την κυκλοφορία του οπότε στο release του το πιο πιθανό είναι να έχουν διορθωθεί, τουλάχιστον, τα περισσότερα από αυτά.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ο ήχος. Τα sound effects ταίριαζαν απόλυτα με αυτό που έβλεπα, αλλά την προσοχή μου τράβηξε η μουσική. Είχε μια επικούρα λες και έβλεπα κάποια σκηνή από super hero movie και αν και η εικόνα είχε μια χαριτωμένη αίσθηση με όμορφα και καθαρά χρώματα η μουσική μου καθόταν τόσο σωστά στο μυαλό μου που με ενθουσίασε.

Επίλογος

Οι πρώτες εντυπώσεις από το παιχνίδι είναι αρκετά ωραίες και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω. Ειδικά μετά το πρώτο main boss, που οριακά έχασα, τσίτωσα και ήθελα να γίνω υπερτούμπανο. Να δω combo μεταξύ χαρακτήρων και να φαρμάρω για να αναβαθμίσω τα πάντα! Με απορρόφησε το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ βασικό για ένα παιχνίδι ειδικά στην πρώτη του ώρα. Ωραίο οπτικά και ακουστικά, με ένα ανάλαφρο, με βάθος όμως, gameplay.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Screenshot

Να ξαναπώ ένα ευχαριστώ στην Ubisoft και την CD Media για την ευκαιρία να είμαι από τους πρώτους σε παγκόσμιο επίπεδο που δοκίμασαν το Mario + Rabbids Sparks of Hope και ελπίζω να έχω την τιμή να παίξω κι άλλα παιχνίδια από μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η Ubisoft. Τώρα δεν έχουμε από το να περιμένουμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού για να βοηθήσουμε τον Μάριο και την παρέα του να σώσουν, όχι απλά την πριγκίπισσα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο!

Επιμέλεια κειμένου: Τάσος “GamingAsylum” Καραλιάς

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

RoboCop: Rogue City – PC Review

Όπως όλοι γνωρίζετε, μέσα από τα πολλά review μου που έχετε διαβάσει, είμαι μεγάλος fan …