Our Streamers


Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Infamous

Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Infamous

Τι είναι πια αυτό το Infamous για το οποίο όλοι μιλάνε;

Δεν μπορούσατε να μην το δείτε να έρχεται. Παιχνίδι με τον ήρωα να έχει περίεργες δυνάμεις και να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο σωστό και το λάθος. Φυσικά και θα μιλούσα για αυτό. Στο Infamous θα αναφερθώ, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο. Ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησα ανάποδα, αφού πρώτα ασχολήθηκα με το δεύτερο μέρος του.  Κατατάσσεται στην κατηγορία περιπέτεια – δράση και έχει δημοσιοποιηθεί από την Sony.

Η ιστορία αυτή έχει τρία μέρη, οπότε και τρία παιχνίδια. Το ορίτζιναλ Infamous (2009), το Infamous 2 (2011) και το Infamous Second Son (2014). Για να χαθείτε στον κόσμο του, θα πρέπει να διαθέτετε Playstation 3 ή 4, καθώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ για υπολογιστή. Υπάρχει και ένα κόμικ το οποίο δημιούργησε η DC Comics σε συνεργασία με την Sucker Punch. Σε αυτό ουσιαστικά μας παρουσιάζουν, τι συνέβη στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του μειώνεται ανά παιχνίδι, ενώ το μεγαλύτερο σε χρόνο είναι το πρώτο, με 30 ώρες σχεδόν παιχνιδιού.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Η σειρά των παιχνιδιών ξεκινά με την ιστορία του Cole MacGrath, ενός τυπάκου που έκανε διανομές με το ποδήλατο του. Ο συγκεκριμένος είχε την «τύχη» να αποκτήσει κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις, που έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό συνέβη όταν, ένα από τα πακέτα που κουβαλούσε εξερράγη. Αυτό το πακέτο περιείχε ένα αντικείμενο εν ονόματι Ray Sphere. Η ιδιότητα του είναι να απορροφά τις δυνάμεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του και να τις μεταφέρει στον χρήστη του. Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την υπόθεση, γιατί αν δεν σας τραβάει το όλο σκηνικό με τις δυνάμεις, τότε μην το δοκιμάσετε καν.

Το δεύτερο παιχνίδι διαδραματίζεται ένα μήνα μετά τα γεγονότα του πρώτου, ενώ το τρίτο και τελευταίο, επτά χρόνια μετά το τέλος του δεύτερου μέρους. Επίσης στο τελευταίο υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής σε σχέση με τα άλλα δυο. Μέσα και από τα τρία, μπορείς να δοκιμάσεις τα εικονικά σκιλς σου στο παρκουρ και τον χειρισμό εξωπραγματικών δυνάμεων. Θα μπορούσες να πεις πως είναι ένας Spiderman, μόνο που αντί για ιστό, εκτοξεύει ηλεκτρικό ρεύμα.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να περάσεις την ώρα σου, μα δεν νομίζω ότι μπορείς να χαθείς πραγματικά μέσα σε αυτό. Από θέμα γραφικών είναι ικανοποιητικό, μιλώντας κυρίως για το τελευταίο. Το πρώτο δεν μπορώ να πω πως είναι τόσο του δικού μου γούστου. Μου αρέσει η όλη ιδέα αυτής της δύναμης, αλλά και της χρήσης της, μα σε αρκετά σημεία μου φαινόταν, πως είχε μπει λίγο περισσότερη δυσκολία απ’ ότι θα έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά θα το πρότεινα, για την ιδέα του στόρι του.

Koukou-βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Horror παιχνίδια που μας έκοψαν την ανάσα

Οι περισσότεροι από εμάς, το παίζουμε ατρόμητοι όταν πρόκειται για scary moves ή games, είμαστε …