Our Streamers


Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Cities Skylines

Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Cities Skylines

Τι είναι πια αυτό το Cities Skylines για το οποίο όλοι μιλάνε;

Αυτή τη φορά αποφάσισα να σας πάω σε διαφορετικά νερά. Με αυτό εννοώ να ξεφύγουμε από τα κλασικά παιχνίδια, για τα οποία σας μιλώ κάθε φορά. Εκείνα με τις ιδιαίτερες ιστορίες και τα πολύ καλά γραφικά, που με κάνουν να χάνομαι σε αυτά. Υπάρχει άλλη μια κατηγορία που το κάνει αυτό και είναι τα παιχνίδια «δημιουργικής απασχόλησης», όπως τα χαρακτηρίζω. Ή αλλιώς, τα παιχνίδια «Τώρα μπορείς και εσύ να γίνεις εργολάβος!».

Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για το Cities Skylines, ένα παιχνίδι προσομοίωσης όπου οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους πόλη. Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρισε, από τη Paradox Interactive, το 2015 σε Windows, Mac και Linux, ενώ ακολούθησε και για Xbox One, Playstation 4 και Nintendo Switch. Προφανώς, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δε θα υπήρχε η επιλογή multiplayer, έτσι θα «καίγεσαι» μόνος σου με αυτό, ή και με παρέα αν έχεις κάποιο φίλο δίπλα σου. Το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει κάπου στις 104 ώρες, αν κάνεις πραγματικά τα πάντα, αλλιώς αρκούν οι 52 ώρες.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Όπως είπα και πιο πάνω, πρόκειται για ένα παιχνίδι που δημιουργείς μια πόλη. Πώς γίνεται αυτό; Το παιχνίδι σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις, ανάμεσα σε κάποιες τοποθεσίες που μπορείς να ξεκινήσεις, μεγέθους 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αρχίζεις από ένα μικρό χωριό, ενώ σιγά σιγά μπορείς να το επεκτείνεις σε μια πραγματικά μεγάλη πόλη. Μέσα σε αυτή μπορείς να συμπεριλάβεις πολλά είδη δρόμων και γεφυρών, διαφορετικά είδη σπιτιών, μαγαζιά, εργοστάσια. Καθώς προχωράς μπορείς να επενδύσεις και σε άλλα πράγματα, όπως τα Μ.Μ.Μ.

Το να επεκτείνεις την πόλη σου δεν είναι βέβαια τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Στην πορεία αυτής της αποστολής θα πρέπει κρατάς ευχαριστημένους τους κατοίκους της. Αυτό θα γίνει αν τους παρέχεις αρκετό νερό, ρεύμα, διασκέδαση, γενικές διευκολύνσεις και άλλα πολλά. Ακόμη θα έχεις τη δυνατότητα να θέσεις κάποιους φόρους που θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις τα έσοδα σου, αφού πάντοτε θα έχεις ένα μπάτζετ να στηρίζεσαι. Επιπλέον, το παιχνίδι σου δίνει εναλλακτικούς τρόπους παροχής ρεύματος και άλλων παροχών, που είναι πιο φιλικοί στο περιβάλλον.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Αν έχει τύχει να περάσεις ώρες μπροστά στην οθόνη σου, σαν εμένα, χτίζοντας σπίτια, τότε θα βρεις το συγκεκριμένο παιχνίδι περισσότερο από ικανοποιητικό. Μπορεί να σου χαρίσει πολλές στιγμές διασκέδασης και θα σου καλύψει την ανάγκη που δεν ήξερες ότι είχες, να γίνεις ένας τρανός ηγέτης μιας πόλης. Της δικής σου πόλης. Δε θα έχεις βέβαια τα προνόμια ενός πραγματικού leader, σκάφη, ακριβά αμάξια και λοιπά. Αλλά που ξέρεις, ίσως να είναι και αυτό ένα προσόν που θα προσθέσεις στο φανταχτερό βιογραφικό σου μεθαύριο, στον δρόμο προς τη δόξα του φανταστικού (εκ της φαντασίας) εργολάβου ή αρχιτέκτονα. Εγώ πάντως έκαιγα, στο νερό, ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μου με αυτό.

Koukou-βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Γεια σου ρε Blizzard με τα nerf σου!

Ω Θεοί, κανείς μας δεν περίμενε κι άλλα “balance updates” για το Hearthstone, όμως η …