Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Koukouvaoul – Far Cry

Με τα μάτια της Koukouvaoul – Far Cry

Τι είναι πια αυτό το Far Cry για το οποίο όλοι μιλάνε;

Το 2004 η Ubisoft μας χάρισε μια ακόμη σειρά παιχνιδιών, που ακούν στο όνομα Far Cry. Πρόκειται για ένα first person shooter παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε από τα windows. Ίσως και αυτό να εξηγεί τα «υπέροχα» γραφικά του, για τα οποία θα μιλήσω λίγο πιο κάτω. Και ίσως αυτό να ακούστηκε λίγο ρατσιστικό, οπότε συγχωρέστε με αλλά έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις κονσόλες.

Back to the game, μέχρι και σήμερα έχουν δημιουργηθεί πέντε στο σύνολο, το ένα καλύτερο από το άλλο, περνώντας από σχεδόν όλες τις κονσόλες. Αναμένουμε ακόμη ένα τον Φεβρουάριο του 2019. Από το δεύτερο μπήκαν στα εδάφη του open world, ενώ πριν ήταν ένα απλό FPS. Υπάρχουν και κάποια spin-offs και μια ταινία. Προφανώς το original έκανε καλύτερη καριέρα από τους κλώνους του.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί απ’ ότι φαίνεται κάθε παιχνίδι έχει και διαφορετική υπόθεση. Αυτό έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το θετικό είναι το εξερευνάς νέες ιστορίες και τοποθεσίες, ενώ το αρνητικό ότι δεν μπορείς να ανυπομονείς και τόσο για το επόμενο παιχνίδι , για να δεις την συνέχεια της υπόθεσης. Το story είναι ουσιαστικά αυτό που είναι παντού, κάποιος έμπλεξε και κάποιος πρέπει να σωθεί. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κινηθείς έξυπνα για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα , όπως και σε κάθε παιχνίδι τέτοιου είδους εξάλλου.

Και για να εμβαθύνουμε λίγο και στο οφθαλμόλουτρο που κάνουμε όταν βλέπουμε ένα ωραίο παιχνίδι, εδώ δεν θα έλεγα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τα γραφικά του πρώτου είναι άθλια σαν να κοιτάς…το πρώτο παιχνίδι Χάρι Πότερ σε υπολογιστή που πιστέψτε με ήταν απαίσιο. Όσο μου άρεσε η ταινία τόσο σιχαινόμουν το παιχνίδι. Βέβαια για 2004 θα έλεγα πως ήταν δίκαιο να είναι έτσι. Αν ρίξουμε μια ματιά στο δεύτερο, θα καταλάβουμε πως δεν είχε και μεγάλη εξέλιξη. Από το τρίτο όμως, το 2012, άρχισαν να φαίνονται κάποιες διαφορές. Στο πέμπτο παιχνίδι δε, έδωσαν ρεσιτάλ οι γραφίστες, ή όπως ο ονομάζονται αυτοί οι τύποι.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Να σας πω την μαύρη αλήθεια μου εγώ δεν θα το πρότεινα και τόσο, παρά τον όλο ενθουσιασμό που είχε δημιουργηθεί από πολλούς. Πιστεύω πως είναι ακόμη ένα fps παιχνίδι χωρίς πολλά να προσφέρει. Θα το έλεγα μάλιστα αρκετά επιφανειακό, χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία, ίσως με μια μικρή εξαίρεση. Το πέμπτο δείχνει να έχει μία λίγο πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που με πείθει κάπως να θέλω να ασχοληθώ. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως μου είναι αδιάφορο. (Και τώρα όσοι τρελαίνεστε με αυτό μπορείτε να με λιθοβολήσετε).

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Παιδιά να μιλάτε, σώζει ζωές

Με αφορμή την πρόσφατη είδηση του θανάτου ενός διάσημου YouTuber, που όπως όλα δείχνουν έδωσε …