Our Streamers


Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Koukouvaoul – Horizon Zero Dawn

Με τα μάτια της Koukouvaoul – Horizon Zero Dawn

Τι είναι πια αυτό το Horizon Zero Dawn για το οποίο όλοι μιλάνε;

 Μετά από τον μεγάλο μου εθισμό με Uncharted και Detroit Become Human, ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για ένα ακόμη διαμαντάκι που λατρεύω, και αυτό είναι το Horizon Zero Dawn. Τι είναι λοιπόν αυτό; Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι για τις περιπέτειες της μικρής Alloy στον κόσμο των μηχανών. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης, τρίτου προσώπου και single player, αποκλειστικά για Playstation 4. Βγήκε στη δημοσιότητα το 2017 από την Sony, έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τώρα και ανήκει στα Best Selling Playstation 4 Games (και όχι άδικα). Έχει πάρει πολλά βραβεία και έχει διακριθεί για τα visual, την ιστορία του και το open world του που είναι κατά την γνώμη μου φανταστικό.  Οι δημιουργοί του μας έδωσαν και ένα expansion με το όνομα Frozen Wilds αλλά περιμένουμε και το δεύτερο μέρος που μας υποσχέθηκαν σύντομα.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;                 

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στον 31ο αιώνα, σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε φυλές και δεν έχουν καμία πρόσβαση στην τεχνολογία. Η άμυνα τους είναι βέλη, τόξα, δόρατα και σπαθιά, απέναντι σε άλλους ανθρώπους ή πλάσματα. Και με το πλάσματα εννοώ κάποιες μηχανές οι οποίες κυβερνούν πλέον την γη. Αν τους ρίξεις μια καλύτερη ματιά θα έλεγες πως θυμίζουν τεχνολογικούς – ρομποτικούς δεινόσαυρους. Η πρωταγωνίστρια μας λοιπόν εδώ είναι η Alloy, ένα κορίτσι το οποίο έχει εξοριστεί από την φυλή του σχεδόν από την γέννηση του και το σώζει ένας outcast, o Rost. Εκείνος την αναθρέφει έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να πάρει μέρος και να κερδίσει το proving της πρώην φυλής της, μια σειρά από δοκιμασίες αντοχής και δύναμης ουσιαστικά, έτσι ώστε να την δεχτούν και πάλι πίσω. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση αλλά και τις μετέπειτα περιπέτειες της, ανακαλύπτει πράγματα για το παρελθόν της και για την μητέρα της.

Όταν η Alloy ήταν ακόμη παιδί και μόλις ξεκινούσε την εκπαίδευση της από τον Rost, βρέθηκε χαμένη σε μία τρύπα στο έδαφος στο δάσος. Εκεί συνάντησε πολλά θαυμαστά πράγματα από την εποχή πριν την καταστροφή του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Θα το έλεγε και κανείς… Alloy στην χώρα των θαυμάτων. Όχι; Εντάξει…  Πέρα από όλα τα τεχνολογικά απομεινάρια της εποχής, ανακάλυψε και ένα γκατζετάκι εν ονόματι Focus. Τι είναι λοιπόν αυτό; Είναι ένα μικρό τριγωνάκι σαν ακουστικό Bluetooth, το οποίο της αναλύει τα πράγματα που βλέπει μπροστά της. Σκεφτείτε το κάπως σαν τη στολή του Iron Man.  Αυτή είμαι εγώ που προσπαθώ να σας εξηγήσω κάτι τεχνολογικό χωρίς να βάζω φωτογραφίες (θα την βάλω παρακάτω). Το Focus θα την βοηθήσει αργότερα στα πάντα, την εκπαίδευση της, το proving αλλά και στη γενικότερη επιβίωση της στον τρελό αυτό κόσμο. Το main story του παιχνιδιού κρατά ουσιαστικά 22 ½  ώρες, ενώ αν θες να το ξεκοκαλίσεις και να δεις τα πάντα όπως εγώ θα σου πάρει σχεδόν 60 ώρες.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, λίγο δύσκολο κάποιες στιγμές, κυρίως όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τις μηχανές. Πρέπει να ακολουθήσεις έξυπνες τακτικές και να μείνεις ουσιαστικά αόρατος στα «μάτια και αυτιά» τους. Από θέμα γραφικών νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό, ενώ η ιστορία είναι φανταστική. Αν έχετε παρακολουθήσει τη σειρά The 100 τότε σίγουρα θα σας αρέσει και η πλοκή αυτού του παιχνιδιού αφού οι κόσμοι τους είναι παραπλήσιοι. Θα μπορούσα να πω πως όταν παίζεις αυτό το παιχνίδι έχεις την αίσθηση πως διαβάζεις ένα πολύ καλό βιβλίο , ειδικά όταν ακούς από τους ανθρώπους γύρω σου τις ιστορίες και τις πληροφορίες που έχουν να σου δώσουν. Θα το συνιστούσα σίγουρα σε όλους, έστω μια φορά στη ζωή τους, να χαθούν μέσα σε αυτό. Παρόλο που το μυαλό μου διαλύεται κάθε φορά που πρέπει να σκεφτώ να κάνω πολλά ταυτόχρονα πράγματα για να μην πεθάνω από τα ρομπότ δεινόσαυρους.

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Πως το digital download βοήθησε στην άνοδο των Indie παιχνιδιών

Τα Indie παιχνίδια έχουν αυξήσει κατά πολύ τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και δεν …