Our StreamersΜε τα μάτια της Koukouvaoul – Neighbours From Hell

Τι είναι πια αυτό το Neighbours From Hell για το οποίο όλοι μιλάνε;

Ας μιλήσουμε αυτή τη φορά για ένα χαλαρό διασκεδαστικό παιχνιδάκι. Ο λόγος για το Neighbours From Hell. Κυκλοφόρησε το 2003 από την Handy Games, αλλά έγινε remastered τον Οκτώβριο του 2020. Στις αρχές της καριέρας του, μπορούσες να το βρεις σε Xbox, GameCube και PC, ενώ με την καινούρια έκδοση, μπορείς να το απολαύσεις σε Nintendo Switch, PlayStation 4 και Xbox One. Ανήκει στην κατηγορία puzzle και strategy. Αν πάλι δεν διαθέτεις ούτε κονσόλα, ούτε υπολογιστή, μπορείς να το βρεις και σε Android και iOS για μια πιο χαλαρή εκδοχή του. Διαθέτει τη λειτουργία του single player μόνο και είναι σε μορφή 3D, ενώ η πλατφόρμα του είναι σε 2D.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Η υπόθεση δεν είναι και πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα. Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιον περίεργο γείτονα. Εδώ λοιπόν εμείς είμαστε αυτός. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ζωή του γείτονα μας μια ζωντανή κόλαση. Αυτό θα το καταφέρουμε με κάποια κόλπα ή αστεία. Το παιχνίδι μπορεί στην αρχή να στα δίνει όλα στο πιάτο και να καταφέρνεις να κάνεις όλες τις σκανταλιές. Στην πορεία όμως θα δεις, πως υπάρχουν και κάποιες κρυμμένες, που θα πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψεις για να τις βρεις. Ακόμη ίσως χρειαστεί, για να πραγματοποιήσεις μια «πλάκα», να πρέπει να κάνεις πρώτα κάποια άλλη, ή να χρονομετρήσεις το πόσο κάνει ο γείτονας να μεταφερθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Το καλό με το παιχνίδι είναι, πως ο γείτονας αυτός ακολουθεί μια λούπα στις κινήσεις του. Έτσι είναι σχετικά εύκολο να κάνεις τις σκανταλιές σου, αν φυσικά καταφέρεις να τις ανακαλύψεις όλες. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι, γιατί δεν θα μπορείς, κάνοντας μόνο μια, να περάσεις στο επόμενο στάδιο, αφού το παιχνίδι δίνει κάποιο κατώτατο όριο. Ακόμη ένα καλό, είναι το γεγονός ότι παρακολουθούμε όλες τις κινήσεις του, βλέποντας συνεχώς όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μιας και είναι σε 2D μορφή. Μπορείς να μαζέψεις και κάποια αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τις φάρσες σου, όπως καρφιά, μαρκαδόροι και άλλα πολλά. Υπάρχει όμως και μια δυσκολία και αυτή είναι τα δυο κατοικίδια που ζουν μαζί του, ένας σκύλος και ένας παπαγάλος, οι οποίοι είναι πραγματικά πολύ καλοί φρουροί. Τελικός σου στόχος είναι να εξοργίσεις τον γείτονα σου, κάνοντας τον μετρητή θυμού να χτυπήσει κόκκινο, αλλά και να το διατηρήσεις εκεί.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Σαν μια πρώτη ματιά, ίσως σου φανεί ένα χαζό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε για κάτι το ιδιαίτερο. Αν όμως θέλεις να περάσεις την ώρα σου με κάτι ανάλαφρο, είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Ίσως υπάρξουν και στιγμές που θα σε αγχώσουν, μέχρι να κάνεις τη σωστή επιλογή. Αν καταφέρει να το κάνει αυτό τότε θα σε έχει κερδίσει. Εγώ το βρήκα αρκετά διασκεδαστικό και σίγουρα θα ασχοληθώ μαζί του όσο περισσότερο αντέξω.

Koukou-βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Creative Outlier Air V3 Review – Όταν το «Value for Money» χτυπάει ταβάνι!

Πρέπει να το παραδεχτώ, πάντα ήθελα να αγοράσω ασύρματα ακουστικά και αν εξαιρέσουμε τις θεωρίες …