Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Koukouvaoul – Spider-man

Με τα μάτια της Koukouvaoul – Spider-man

Τι είναι πια αυτό το Marvel’s Spider-man για το οποίο όλοι μιλάνε;

Αρχικά, αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Spider-man, κάτω από ποια πέτρα ζούσες; Παρόλα αυτά θα κάνω μια μικρή εισαγωγή για τους τυχόν αναγνώστες που δεν έχουν ιδέα. Ο Spider-man είναι ο ήρωας σε κόμικ της marvel που έχει αποκτήσει τις ιδιότητες μιας αράχνης μετά από ένα τσίμπημα της. Αν θες περισσότερα πάνω σε αυτό τρέξε σε καμία Βικιπαίδεια, αν θες να μάθεις περισσότερα για το παιχνίδι τότε είσαι στο σωστό σημείο.

Το παιχνίδι ήρθε στα χέρια μας αρχές του Σεπτέμβρη του 2018 και φάνηκε πως είχαν πολλοί την επιθυμία να λιώσουν με αυτό. Είναι διαθέσιμο μόνο σε Ps4 και η αλήθεια είναι πως δεν μου φαίνεται παράξενο, αφού για να επιβιώσεις στις μάχες πρέπει να πατήσεις κυριολεκτικά όλα τα κουμπιά του χειριστηρίου υπερβολικά γρήγορα. Φαντάζεστε όλο αυτό σε πληκτρολόγιο; Το λυπήθηκε ήδη η ψυχή μου. Μιλάμε για ένα πολυζητημένο παιχνίδι περιπέτειας-δράσης σε τρίτο πρόσωπο που λαμβάνει τόπο στη Νέα Υόρκη. Για να συνειδητοποιήσετε πόσο πετυχημένο είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, τις πρώτες τρεις μέρες της κυκλοφορίας του πουλήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Στον κόσμο του Spider-man λοιπόν, ο Peter Parker ως ένας πλέον έμπειρος σούπερ ήρωας, προσπαθεί να ισορροπήσει την συνηθισμένη του ζωή με εκείνη του ήρωα. Τρέχει να σώσει την πόλη της Νέας Υόρκης από κάθε κίνδυνο αλλά και να βοηθήσει τον καθηγητή Octavius που το παίζει λίγο τρελός επιστήμονας.  Μπορείς να χειριστείς τον Peter κάνοντας ελιγμούς με τον ιστό, πετώντας σε όλη την πόλη, αλλά και πολεμώντας τους κακοποιούς, στον ρόλο του Spider-man. Μπορείς όμως να τον ακολουθήσεις και στην “ήρεμη” ζωή του κάνοντας τον βοηθό του καθηγητή. Ακόμη σου δίνεται η δυνατότητα να χειριστείς για λίγο άλλους δύο χαρακτήρες, την Mary-Jane Watson και τον Miles Morales.

Το παιχνίδι σε βάζει σχεδόν αμέσως στην δράση, ενώ σε πετάει μέσα στην πρώτη μάχη, δείχνοντας σου όμως κατευθείαν τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις και πως θα πρέπει να κινείσαι κατά τη διάρκεια τους. Αργότερα βέβαια, με κάποιους πόντους ξεκλειδώνεις special skills που κάνουν τον χαρακτήρα πιο αποδοτικό κατά της διάρκεια της μάχης, καθώς αποκτάς και διαφορετικές στολές.

Όσον αφορά τις αποστολές του παιχνιδιού, πέρα από την κύρια υπάρχουν και οι δευτερεύουσες αλλά και κάποιες ασήμαντες στο μάτι μα κερδοφόρες. Τα γραφικά του είναι πολύ καλά και smooth και έχει μια ωραία πινελιά για μένα. Αυτή είναι το Twitter του Spider-man στο μενού του παιχνιδιού (εκεί που είναι ο χάρτης δηλαδή), ειδικά σε συνδυασμό με την ελληνική μετάφραση. Κάτι ακόμη που με έκανε να γελάσω είναι τα random στιγμιότυπα από μια ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία ο παρουσιαστής ουσιαστικά κράζει τον Spider-man και προσπαθεί να πείσει ακόμα και αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο για να πουν καλά λόγια για εκείνον, ότι ο ήρωας μας φταίει λίγο πολύ για τα πάντα.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Ναι, ναι και πάλι ναι. Παρόλο που δεν είμαι κορίτσι Spider-man το παιχνίδι αυτό με έκανε να τον αγαπήσω. Τα γραφικά του είναι πολύ καλά και έχει ωραίες και πετυχημένες ατάκες. Τα σχόλια του Peter κατά την διάρκεια της μάχης, ακόμη και της αιώρησης σε βάζουν περισσότερο στο κλίμα της ιστορίας. Για να τα βγάλεις πέρα στη μάχη δεν πρέπει απλά να πατάς κουμπιά αλλά πραγματικά να σκέφτεσαι την κάθε κίνηση που κάνεις, οπότε θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος μόνο σε αυτό (τσεκαρισμένο από άτομο που παίζει και βλέπει και βιντεάκια κάποιες φορές…). Αν θέλεις να ολοκληρώσεις όλες τις side missions θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να τερματίσεις το παιχνίδι (no shit Sherlock). Όπως και να έχει θα περάσεις υπέροχα πετώντας σε όλη τη Νέα Υόρκη και θα πωρωθείς με τις σκηνές μάχης. Με λίγα λόγια, καείτε μαζί του, αξίζει!

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Nerfs στο Hearthstone

Για άλλη μια φορά η «μαμά» Blizzard αποφάσισε ότι το game είναι unbalanced και προκειμένου …