Our StreamersΜια πρώτη ματιά στο Year 7 Season 2 του Rainbow Six: Siege

Πριν λίγο καιρό, είχαμε ένα teaser για το νέο Season στο Tom Clancy’s Rainbow Six και το μόνο που ξέραμε μέχρι τότε για το Season 2 του Year 7, του competitive FPS της Ubisoft, ήταν το όνομα του νέου Operation, Vector Glare, συν ό,τι είχαμε μαζέψει δεξιά κι αριστερά από leaks, όπως την χωρά του νέου Operator που ήταν το Βέλγιο και ότι ο νέος Operator θα είναι από την μεριά των attackers. Όλα αυτά μέχρι προχθές, που έγινε και το επίσημο reveal από την Ubisoft για το νέο Season και αφού είδα και ξανά είδα το βίντεο αρκετές φορές, νιώθω έτοιμος πλέον να σας κάνω μια πλήρη ανάλυση ή καλυτέρα ένα μίνι review των όσων είδαμε στο live.

Λοιπόν όπως είπαμε και πιο πάνω, το όνομα του operation του Season 2 του Year 7 θα ονομάζεται Vector Glare και θα φέρει διάφορες προσθήκες, με την σημαντικότερη φυσικά να είναι η προσθήκη ενός νέου Operator από την μεριά των Attackers, οπότε θα δούμε ξεχωριστά τις αλλαγές.

Ας ξεκινήσουμε με τον νέο Operator. Ο Sens λοιπόν, ο οποίος θα κατάγεται από το Βέλγιο, θα είναι ένας 3 health, 1 speed operator, που θα έχει, ας το χαρακτηρίσουμε, support ρολό στο παιχνίδι, καθώς στο kit του έχει ένα τελείως διαφορετικό gadget, που πρώτη φορά θα συναντήσουμε στο R6, και, κάποιος πιο κακοπροαίρετος από εμένα, θα έλεγε πως η Ubisoft αντιγράφει Valorant και συγκεκριμένα το wall της Viper, καθώς το ROU είναι ένα projector system που κάνει ακριβώς την ιδιά δουλειά με το wall τις Viper από το Valorant. Δηλαδή, δεν μας βλέπουν οι αντίπαλοι αλλά δεν είναι bulletproof. Πρώτου δούμε όμως τα counter και τα synergies του ROU, ας δούμε τι άλλο έχει ο Sens στο οπλοστάσιο του.

Ο Sens θα έχει σαν primary weapon το POF-9, το οποίο θα είναι και νέα προσθήκη όπλου στο παιχνίδι ως mid damage, mid destruction, high capacity AR και το 417 ως secondary, ενώ θα έχει SDP 9MM και GONNE-6 και σαν secondary gadget claymores και breach charge.

Για να μην μακρηγορώ όμως με το ποια θα είναι και πώς θα συμπεριφέρονται τα counters του ROU αλλά και τα synergies σας έχω link με το βίντεο.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή που θα φέρει το season 2 είναι η προσθήκη και άλλων επίλογων στα secondary weapons κάποιων operator και έχω την εντύπωση πως θα είναι σε αυτούς που είχε αντικατασταθεί ένα από τα secondary με το GONNE-6, αλλά αυτό σας το λέω με μια μικρή επιφύλαξη.

Η επόμενη προσθήκη στο νέο Season είναι ένα νέο map, καθαρά σχεδιασμένο για το TDM, με το όνομα Close Quarter και τοποθεσία την Ελλάδα, όπως είχαμε δει και στο teaser πριν κάτι μέρες. Επίσης, καθώς μιλάμε για map έχουμε και την προσθήκη ενός νέου mode στο παιχνίδι, το Shooting Range, οπού εκεί θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τα όπλα με όλα τα attachments για να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και φυσικά μπορούμε να δοκιμάζουμε operators που δεν έχουμε στην κατοχή μας.

Ακόμα θα έχουμε και την προσθήκη των Operator Guide οπού θα μας δίνει πληροφορίες για το τι κάνουν οι operators και το τι κάνουν τα gadget τους.

Αλλαγές επίσης θα έχουμε και στο reputation system οπού θα υπάρχουν ποινές για όσους κάνουν συνέχεια down με friendly fire teammates.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Squad Up Reactivation Program, οπού οι τρέχοντες παίκτες που έχουν παίξει έστω και ένα game στο Year 7 μπορούν να προσκαλέσουν έως και τέσσερις παίκτες που δεν έχουν παίξει καθόλου κατά τη διάρκεια του Year και αφού παίξουν μαζί πέντε αγώνες PvP ο καθένας θα κερδίσει ανταμοιβές. Αυτός που έστειλε την πρόσκληση θα κερδίσει ένα Year 6 Operator, exotic skin ή κάποιο άλλο reward, ενώ ο προσκεκλημένος θα ξεκλειδώσει έναν Year 4 ή Year 5 Operator ή κάποιο άλλο reward. Στην περίπτωση που κάποιος παίχτης έχει όλους τους Operators του Year θα πάρει renown.

Το Rainbow Six Siege αποκτά επίσης ένα πολύ απροσδόκητο crossover. Η Ubisoft συνεργάστηκε με τη SEGA για να προσφέρει ένα πακέτο βασισμένο στο franchise Yakuza. Σε αυτό το πακέτο, ο Echo γίνεται ο  πρωταγωνιστής της Yakuza, Kiryu Kazama και η Hibana παίρνει τον ρολό της Kaoru Sayama, επίσης ένα νέο elite bundle  θα κυκλοφορήσει για τον Echo βασισμένο στον Goro Majima.

Τέλος, όσον αφορά το teaser για την διάσπαση της ομάδας του Rainbow Six από τον Harry, την δημιουργία των Wolfguard και την αποχώρηση των Nighthaven, θα είναι καθαρά για την δημιουργία νέου storyline στο παιχνίδι και δεν θα επηρεάσει καθόλου το gameplay μας.

Το νέο Season θα είναι διαθέσιμο από σήμερα στον Test Server ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 7 Ιουνίου.

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Mario Rabbids Sparks of Hope Thumb

Mario + Rabbids Sparks of Hope – Nintendo Switch Preview

Από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι και να παρακολουθώ το gaming industry λίγο πιο συστηματικά, ήθελα …