Αρχική / Άρθρα / Nerfs στο Hearthstone

Nerfs στο Hearthstone

Για άλλη μια φορά η «μαμά» Blizzard αποφάσισε ότι το game είναι unbalanced και προκειμένου να μην καταστραφεί το παιχνίδι διέταξε να γίνουν αλλαγές σε κάρτες που είναι πολύ δημοφιλείς στα meta decks αυτή της περιόδου.

Οι οποίες κάθε άλλο παρά το meta δεν κατέστρεφαν.

Όταν όμως λαμβάνεις υπόψιν κάθε rank50 σχόλιο που δέχεσαι, αυτά συμβαίνουν. Προκειμένου λοιπόν να μην αυξηθούν εκθετικά ανά γραμμή τα γνωστά «κολακευτικά» σχόλια μου και θεωρηθεί το άρθρο ακατάλληλο, ας μην επεκταθώ άλλο.

Πάμε λοιπόν στις αλλαγές:

EVIL Miscreant:

O EVIL Miscreant μια κάρτα που χρησιμοποιείται σε όλα τα meta decks της αγαπημένης μου Rogue και προσφέρει με το Combo της δυο τυχαία Lackeys που βοηθάνε στο ομαλό tempo play, τρώει nerf στο HP του. Μικρή αλλαγή και αχρείαστη κατά την γνώμη μου. Δεν νομίζω να επηρεάσει καθόλου το ποσοστό επιλογής και χρήσης της κάρτα στα Decks.

Preparation:

Πάμε εισπνοή – εκπνοή εισπνοή – εκπνοή. Τώρα που ηρέμησα υποτίθεται πάμε να μιλήσουμε για κάρτα από το Classic Set της Rogue. Preparation aka Πρέπα για το ελληνικό community είναι η κάρτα που ποτέ σε καμία season σε κανένα meta δεν έλειπε από τις λίστες της Rogue. Μια κάρτα που μείωνε κατά 3 mana το επόμενο spell πλέον θα μειώνει για 2. Το πόσα spells θα πληγωθούν από αυτό το nerf δεν θέλω καν να το αναφέρω. Μειώνοντας τόσο πολύ την δυναμική της Rogue θα δούμε να λάμπουν ακόμα περισσότερο στο ladder,decks όπως το Control και το Bomb Warrior. Βεβαία για εσένα που δεν παίζεις rogue και χαίρεσαι τώρα πίσω από την οθόνη σου το μόνο που κάνει η Blizzard είναι να σε χαροποιεί με το nerf, για εμάς τους υπόλοιπους είναι λόγος να ξεκινήσουμε τα Xanax.

Raiding Party:

Στην απόπειρα της Blizzard να αποδυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ένα από τα καλύτερα meta decks (Tempo Rogue) η μπάλα πήρε και το Raiding Party. Μια κάρτα που αυξάνεται κατά 1 το mana cost της και σε συνδυασμό με το nerf του Preparation γίνεται unplayable. Το Raiding Party σε combo με την προαναφερθείσα κάρτα έδινε draw και weapon στην Rogue για 0 mana. Αν αυτό σου ακούγεται τρελό και ultra-broken να σε δω τώρα να νικάς Control decks χωρίς αυτό. Καλά mirror match τώρα Warrior vs Warrior και καλή υπομονή στα 40λεπτα games…

Archivist Elysiana:

Ίσως το πιο λογικό nerf σε κάρτα αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια δυναμική που έδινε στα decks που την χρησιμοποιούν. Ειδικότερα σε συνδυασμό με κάρτες όπως ο Youthful Brewmaster (combo στα 10 mana) η δύναμη της και η επιρροή στην κατάληξη του παιχνιδιού ήταν καταληκτική. To combo πλέον δεν γίνεται στα 10 mana οπότε οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκουν τρόπο να την κάνουν να επιβιώνει για ένα γύρο προκειμένου την επιστρέψουν στο χέρι τους. Σωστό nerf και άκρως λογικό.

Συνοψίζοντας η Blizzard στρώνει κόκκινο χαλάκι και ωθεί όλους τους παίκτες σε Control decks. Κλασσική περίπτωση rank50 nerf όπως ανέφερα και στην αρχή. Όπως και σε κάθε nerf οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν disenchant στις κάρτες αυτές με full dust refund για τις επόμενες 2 εβδομάδες μετά τα nerfs.

Καλή υπομονή τώρα στο ladder και καλά control mirror match.

Επιμέλεια: Βασίλης “RedDeath” Αλεξόπουλος

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Untitled Goose Game

Τι είναι πια αυτό το Untitled Goose Game για το οποίο όλοι μιλάνε; Όσο τεράστιο και …