Our StreamersΟι πύλες της Valhalla άνοιξαν και μας περιμένουν

Όσοι έχετε διαβάσει κάποιο review μου και scroll-άρατε μέχρι το τέλος της σελίδας για να δείτε ποιος έχει γράψει αυτό το καταπληκτικό κείμενο (ναι για εμένα λέω), εκτός ότι σας αγαπάω λίγο περισσότερο, από εσάς που απλά  διαβάζετε το άρθρο, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχω μια ιδιαίτερη λατρεία για τους Viking και την Σκανδιναβική μυθολογία. Άρα λοιπόν καταλαβαίνετε πως από την στιγμή που βγήκαν οι φήμες, ότι το νέο AC θα είναι στην Νορβηγία και θα ασχολείται με Vikings, ήθελα να το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

Το Assassin’s Creed Valhalla λοιπόν, είναι το τρίτο μέρος, μιας άτυπης τριλογίας (AC Origins, AC Odyssey), φυσικά με δημιουργό την Ubisoft Montreal και εκδότη την Ubisoft, που μας εξηγεί την ιστορία της δημιουργίας της αδελφότητας των ασσασσίνων και το ταξίδι τους προς τις χώρες της Ευρώπης.

Σε αυτό το κομμάτι, η αδελφότητα ταξίδεψε αρκετά πιο βόρεια, έως την Νορβηγία, για να υπηρετήσει τον σκοπό της.

Ξεκινώντας την ιστορία, συναντάμε τον μικρό Eivor (τον πρωταγωνιστή μας) σε μια γιορτή στο χωριό του. Και ενώ όλοι χορεύουν, πίνουν και τρώνε, ένα raid από τον Kjotve έρχεται για να χαλάσει το χαρούμενο περιβάλλον και να στιγματίσει για πάντα την μοίρα του Eivor, σκοτώνοντας τους γονείς του. Η ιστορία συνεχίζεται, βλέποντας τον Sigurd Styrbjornson, γιο του βασιλιά Styrbjorn, να σώζει τον μικρό Eivor.

Με ένα μικρό fast-forward, βλέπουμε πλέον έναν ενήλικο Eivor να ζητάει εκδίκηση από τον Kjotve, για τον ατιμωτικό θάνατο που ‘’χάρισε’’ στον πατερά του και την καταστροφή του χωριό του.

Χρονικά, πλέον βρισκόμαστε μετά τον θάνατο του βασιλιά Ragnar Lothbrok και της μεγάλης εκστρατείας του στην Αγγλία (όσοι έχουν δει τη σειρά Vikings θα καταλάβουν), οπότε οι Vikings έχουν αποικήσει πλέον στην Αγγλία και οι γιοι του Ragnar, όπως μας λέει το παιχνίδι, βρίσκονται εκεί.

Αρκετά όμως με την ιστορία του παιχνιδιού, ας δούμε λίγο το gameplay τώρα.

Όσοι έχετε παίξει τα 2 προηγούμενα AC, θα έχετε δει ότι έχουμε ξεφύγει από το action adventure στοιχείο και πλέον είμαστε σε ένα Action RPG Open World περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το διαφορετικό fighting style, πλέον μπορούμε να ντύσουμε τον χαρακτήρα μας όπως εμείς θέλουμε, από πανοπλίες μέχρι και όπλα, για να ανεβάσουμε το power level του και να τον φέρουμε στο στυλ που προτιμάμε. Προσωπικά εμένα αυτό το είδος μου αρέσει λίγο περισσότερο, έτσι εκτιμώ λίγο παραπάνω τα νέα AC από τα προηγούμενα.

Όσον αφορά τα mechanics, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερή αλλαγή από τα προηγούμενα 2. Βέβαια έχουν προστεθεί πράγματα για να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής των Viking.

Ένα από αυτά, είναι το σύστημα των raid.

Κάνοντας free roam με το Longship μας, μπορούμε να κάνουμε raid σε διαφορά χωριά, με σκοπό να κλέψουμε διάφορες προμήθειες, αλλά φυσικά και γιατί είμαστε Vikings που σέβονται τον εαυτό τους, άρα πρέπει να γίνουν. Οι προμήθειες από την άλλη, θα μας χρειαστούν αργότερα, καθώς όταν θα έρθει η ώρα να φύγουμε από την Νορβηγία, με προορισμό την Αγγλία, θα πρέπει όταν φτάσουμε εκεί, να εγκαταστήσουμε τον καταυλισμό μας, ο οποίος για να λειτουργήσει θα χρειάζεται αρκετές προμήθειες. Και για να το πούμε και με πιο in-game ορολογία, για να ανέβει level το camp σας, χρειάζονται διάφορα resources.

Επίσης αν εξερευνήσουμε τον κόσμο σωστά και καλά, μπορούμε να βρούμε θησαυρούς, όπλα, runes (τα οποία τα βάζουμε στα όπλα για να ανεβάσουμε τα stats τους) και τα book of knowledge (τα οποία μας δίνουν κάποιες extra ικανότητες).

Επιπλέον στο map θα δούμε κάτι μπλε κουκίδες. Αυτά είναι τα Worlds Events ή World Mysteries, όπου είναι κάτι σαν μικρά side quests, με μερικά από αυτά, να δίνουν εκτός από τις ανάλογες ανταμοιβές, και μικρές πληροφορίες για την ιστορία του παιχνιδιού.

Μια ακόμα σημαντική προσθήκη, είναι το charisma, που δίνει μια πιο RPG αίσθηση στο παιχνίδι, που μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας επιτυχημένα Flyting και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια missions, κυρίως στα World Mysteries, για να πάρετε την απάντηση που θέλετε.

Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν “ξενερώσει” με την αλλαγή του είδους, αλλά για να σας καθησυχάσω λίγο, θα σας πω πως το Valhalla σε θέμα movement, αναρριχήσεις και parkour, ταιριάζει περισσότερο με τα αρχικά AC.

Στο Valhalla, όπως και στα προηγούμενα 2 games της τριλογίας, υπάρχει η ιδιά λογική του skill tree, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε να ξοδέψετε τα skill point σας αναμεσά σε range, melee και stealth, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να παίξετε.

Πέρα από τα missions που έχουμε να κάνουμε, υπάρχουν και αρκετά side activities ή minigames, όπως το flyting, το fishing τα drinking competitions  και ένα παιχνίδι με ζαριά.

Ανά πασά στιγμή και οπού και να βρίσκεστε, μπορείτε να καλέσετε το Longship σας ή τους Raven Clan, τον στρατό σας δηλαδή, για να σας βοηθήσουν σε κάποιο raid ή για να διασχίσετε έναν μεγάλο ποταμό.

Γενικά, πέρα από το main story, υπάρχει αρκετό content στο παιχνίδι για εξερεύνηση και αυτή είναι η μαγεία των action RPGs.

Λοιπόν για να αρχίζουμε να φτάνουμε σε κάποια συμπεράσματα, θα αρχίσω σιγά-σιγά να κλείνω το gameplay, λέγοντας πως έχουμε πάλι και αρσενικό και θηλυκό χαρακτήρα, όπως και στο Odyssey, με τον Αλέξιο και την Κασσάνδρα, μόνο που εδώ υπάρχει μια μικρή διαφορά στο Valhalla. Ο χαρακτήρας είναι ένας, ο Eivor, που εσείς μπορείτε να επιλέξετε αν θα παίξετε την αρσενική ή την θηλυκή version του και φυσικά αυτή την αλλαγή μπορείτε να την κάνετε ανά πασά στιγμή, ακόμα και in game, χωρίς να επηρεάσει κάτι στο παιχνίδι .

Και τώρα, ήρθε η ώρα να κρίνουμε το νέο Assassin’s Creed.

Θετικά: Υπέροχα γραφικά και τοπία, δίνοντας μια πολύ ωραία αίσθηση του χώρου αλλά και του κόσμου που μας περιβάλλει. Ο μηχανισμός των Raid είναι αρκετά καλοφτιαγμένος και σε συνδυασμό με τις μάχες, θα σας κάνουν να αισθανθείτε πραγματικός Viking. Επιπλέον, έχουμε και αρκετά ιστορικά δεδομένα, όπως επίσης και αναβαθμισμένα movement styles, για να ταιριάζει περισσότερο στα προηγούμενα  AC.

Αρνητικά: Έχω παίξει το παιχνίδι πάνω από 20 ώρες και δεν κατάφερα να βρω κάτι αρνητικό, θα το χαρακτήριζα άρτιο.

Η γνώμη μου: Όσες ώρες έχω παίξει το παιχνίδι το έχω απολαύσει σε όλη την διάρκεια του, οπότε σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε.

Βαθμολόγια: 9/10

Tested on: PC

Play time: 20 hours +

“We work in the dark to serve the light… we are assassins!!!”

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Άσχημα αποτελέσματα αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα

Χτες το βράδυ, η VPG Greece έπαιξε τα παιχνίδια για τον 3ο γύρο της προκριματικής …