Our StreamersΠολλά υποσχόμενη η Beta του Marvel’s Avengers για το μέλλον του τίτλου

Σαν ένας γνήσιος marvel fanboy, μόλις έμαθα ότι η Square Enix θα βγάλει ένα παιχνίδι με όλους τους Avengers μαζεμένους, δεν θα το κρύψω, τρελάθηκα από την χαρά μου.

Το Marvel’s Avengers λοιπόν είναι ένα Action Adventure RPG, με την ιστορία να ξεκινά στην A-Day, όπου πέντε από τα ιδρυτικά μέλη των Avengers, οι Captain America, Iron Man, Thor, Black Widow και Hulk, γιορτάζουν τα αποκαλυπτήρια μιας δεύτερης βάσης στο Σαν Φρανσίσκο.

Φυσικά, όπως και σε κάθε superhero game, τα πάντα πάνε στραβά (βρείτε ένα σύννεφο να πέσετε) μετά από μια τρομοκρατική επίθεση, που καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και μάλλον σκοτώνει και τον Captain America. Το χειρότερο όμως είναι πως η καταστροφή του κρυστάλλου Terrigen έχει προκαλέσει την εξάπλωση του Terrigen Mist, το οποίο δίνει σε πολλούς ανθρώπους υπερδυνάμεις.

Οι Avengers λοιπόν, αναλαμβάνουν την ευθύνη και διαλύονται. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ στο story του παιχνιδιού, μιας και όσα είδα από την closed beta τα έχετε δει σίγουρα όλοι.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, που εγώ θα τα αποκαλέσω tutorial, μας δίνουν την πρώτη αίσθηση του παιχνιδιού, που πραγματικά είναι φαντασμαγορική. Μας δίνεται η ευκαιρία, σε αυτό μεγάλο tutorial, να παίξουμε με αρκετούς από τους βασικούς avengers, όπως Thor, Iron Man και Hulk, δείχνοντας μας τα διαφορά χαρακτηριστικά μεταξύ των Avengers.

Όπως είπαμε και παραπάνω, το παιχνίδι είναι RPG με αρκετά στοιχεία brawler και όπως κάθε RPG τίτλος που σέβεται τον εαυτό του, δεν του λείπει το loot. Υπάρχουν level στους Avengers και φυσικά διαφορά αντικείμενα, με την μονή διαφορά ότι τα αντικείμενα που προσθέτουμε στους χαρακτήρες δεν αλλάζουν την εμφάνιση τους αλλά μόνο τα στατιστικά τους. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε την εμφάνιση ενός χαρακτήρα, είναι με στολές τις οποίες, από ότι κατάλαβα, μπορείς να τις αγοράσεις μόνο.

Ο τρόπος παιχνιδιού, από το gameplay έως και τα γραφικά, προσωπικά μου φάνηκε καταπληκτικός. Οι κινήσεις και το fighting style του κάθε Avenger είναι τελείως διαφορετικές. Από την μία έχουμε το βαρύ και δυνατό περπάτημα του Hulk, που φωνάζει μέσα από την οθόνη ‘’Hulk Smash’’, θέλοντας να καταστρέψεις τα πάντα τριγύρω σου και από την άλλη έχουμε την ευλύγιστη και αέρινη Black Window.

Όλες οι κινήσεις των Avengers είναι στις μάχες ή ακόμα και όταν περπατάς, αρκετά αληθοφανείς, τα γραφικά καταπληκτικά και αρκετά ζωντανά. Επίσης με εντυπωσίασε και ο περιβάλλοντας χώρος, από τις εκρήξεις έως και το κομμάτι δαπέδου που θα ξεριζώσει ο Hulk για να πετάξει στους εχθρούς του.

Αρκετά για το παιχνίδι από εμένα, αλλά προτού φτάσουμε σε κάποια συμπεράσματα, θέλω να σας πω λίγα λόγια για την πρωταγωνίστρια. Η Kamala Khan ή όπως θα την δούμε μέσα στο παιχνίδι Ms.Marvel. Η πρωταγωνίστρια μας λοιπόν, είναι μια φαν των Avengers, που μετά το A-Day, ανακαλύπτει πως έχει υπερδυνάμεις. Έτσι λοιπόν, η ιστορία την φέρνει σε θέση να πολεμάει πλέον στο πλευρό τους.

Γενικά σαν να μου θυμίζει κάποια ιστορία από το MCU… α ναι, την ιστορία του Spider-Μan, και πάνω σε αυτό το σχόλιο να πω πως θα είναι ο μονός Spider-Man που θα δουν όσοι θα παίξουν το παιχνίδι από το PC, αφού ο κανονικός Spider-Μan θα είναι exclusive για το PlayStation.

Πάμε τώρα στα αρνητικά και τα θετικά. Δυστυχώς δοκίμασα μόνο την Beta οπότε δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι. Τα θετικά τα έχω αναφέρει όλα παραπάνω συν του ότι έχουμε αρκετό καιρό να δούμε κάποιο game που να μπορούμε να παίξουμε με πάνω από έναν ηρώα τις Marvel.

Στα αρνητικά, αυτό που προσωπικά μου λείπει από το παιχνίδι είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις ηρώα εν μέσω παιχνιδιού. Και τι θέλω να πω με αυτό. Σε όλα τα level, από την αρχή του παιχνιδιού, παίζεις με παραπάνω από 2 Avengers. Αλλά αυτοί οι Avengers είναι απλώς bots. Θα ήθελα να μπορείς να παίρνεις τον έλεγχο. σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή θες, κατά την διάρκεια μιας αποστολής, από τους διαθέσιμους χαρακτήρες (βλ. Marvel: Ultimate Alliance).

Αν και το παιχνίδι μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και ωραίο, ακόμα έχω τους ενδοιασμούς μου, έτσι δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν αξίζει ή όχι να το αγοράσετε. Και για αυτό η βαθμολογία μου θα είναι ένα επιφυλακτικό 7/10.

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Τα πάντα όλα! – Football Manager 2021 Review

Για όσους δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και από “ποδοσφαιρανθρώπους” όπως λέμε λαϊκά, ο τίτλος είναι …