Our Streamers


san andreas

Reload THIS: GTA: San Andreas

Αν η πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση θα μπορούσε να ταυτιστεί σε δυναμικότητα με ένα video game, αυτό θα ήταν το λατρεμένο απ’ όλους San Andreas. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στη ζωή μου που κυνηγούσα ένα ένα τα video club για να το βρω αλλά μάταια. Ήταν μάλιστα η εποχή που το PlayStation 2 είχε κάνει πάταγο, και δεν νοείτο τότε να μην έχεις το San Andreas μαζί με την κονσόλα. Τέτοια ήταν η δυναμικότητά του και η πρωτοπορία του. Ένα παιχνίδι που συνδύαζε δράση, περιπέτεια, open world, απλό και ευχάριστο combat, side activities και κυρίως…cheats. Πολλά πολλά cheats.

Δεν μπορώ να μετρήσω τις ώρες που ξόδεψα σε αυτό το GTA. Είχε ένα progression system διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα παιχνίδια τότε, που το έκανε να ξεχωρίζει από κάθε τι. Η φυσική κατάσταση, τα φτιαγμένα αυτοκίνητα, το respect, τα κιλά και η διατροφή όλα αυτά έπαιζαν μεγάλο ρόλο. Βέβαια, για τους περισσότερους το πιο ευχάριστο ήταν να βάλεις κάθε λογής cheat code και να το πας τελείως αλλού. Η ιστορία δε, σε άφηνε λίγο πολύ με το στόμα ανοιχτό.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την πιο cult και iconic φράση όλων των εποχών: “All we had to do, was follow the damn train, CJ!“. Για πολλούς λόγους το San Andreas αγκαλιάστηκε από τους gamers εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως πέρασε η μπογιά του. Αντιθέτως, ρίχνοντας μια πολύ πρόχειρη ματιά στο steamcharts, το San Andreas έχει καθημερινά πάνω από 1,000 παίκτες – ένας αριθμός που έχει να πέσει (848) από τον Σεπτέμβριο του 2015. Και αυτό μόνο στο Steam. Βάλτε κι’ αυτούς που παίζουν μέσω του Rockstar Games Launcher. Μιλάμε χονδρικά για πάνω από 2,000 άτομα ημερησίως. Φαίνεται μικρός σαν αριθμός, αλλά σκεφτείτε λίγο ότι το San Andreas είναι παιχνίδι του 2004.

San Andreas

Αν κυκλοφορούσε η remake έκδοση του San Andreas, πόσους παίκτες ημερησίως πιστεύετε πως θα είχε; Εγώ θεωρώ κοντά στους 8-10,000. Και μάλλον λίγα λέω. Γιατί ποιός δεν θα ήθελε να δει ένα από τα πιο μοναδικά παιχνίδια να εκμοντερνίζεται; Προσωπικά, προτιμώ να δω ένα GTA: San Andreas Remastered, παρά να βλέπω εδώ και μια δεκαετία περίπου το GTA: V να ανταγωνίζεται το Skyrim στο ποιο θα επανεκδοθεί περισσότερες φορές.

San Andreas

Άσχετα με το πόσο κόσμο θα μπορούσε να μαζέψει, εγώ με τα χαράς θα έπαιζα ξανά από την αρχή μια φρέσκια έκδοση του San Andreas. Θέλω να δω έναν τίτλο – τιτάνα να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του 17 χρόνια αργότερα και να ξανακούσω το “Grove Street. Home” με ανανεωμένα visuals. Αν κάτι λείπει απ’ αυτό το παιχνίδι είναι το λίγο παραπάνω immersion. Μερικά cutscenes, βελτιωμένο voice acting και gun play α λα GTA: V θα έκαναν πολύ μεγάλη διαφορά. Πολλοί ίσως να διαφωνήσουν διότι “θα χαλούσε” η ταυτότητα του παιχνιδιού, αλλά εγώ είμαι υπέρ της μία παραπάνω αλλαγής.

San Andreas

Προς το παρόν μένουμε σε φήμες όσον αφορά ένα πιθανό remake του San Andreas. Δεν αποκλείω το να έχει ξεκινήσει κάποιου είδους συζήτηση στα γραφεία της Rockstar, και αυτό γιατί η εταιρεία είναι φημισμένη στο να μην λέει πολλά λόγια. Ή τουλάχιστον όποτε λέει, τα τηρεί σε μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά, κρίνω πως πιο γρήγορα θα δούμε να κυκλοφορεί το GTA 6 παρά το remake του San Andreas.

Σχόλια

Σχετικά Σάββας Δελησάββας

Savinio για τους πολύ κοντινούς. Τουρίστας σε όλη του σχεδόν τη ζωή, εξ ού και η κλήση του προς τη Διοίκηση Τουρισμού. Ξεκίνησε το gaming απ' τα 8 και έως τώρα δεν το χει μετανιώσει. Φανατικός WoWάκιας και fan των adventure based games, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης και μίσους με το Hearthstone. Lone wolf στο χώρο του gaming αλλά όπως λέει και ο ίδιος "παρέα να χει και ό,τι λάχει

Δες επίσης

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το τουρνουά FIFA 21 (PS4) της ESPORTS LEAGUES

Από σήμερα λοιπόν, όσοι θεωρείτε πως ξέρετε πως να ζαλίζετε τους αντιπάλους σας με τις …