Our Streamers


Psychonauts

Reload THIS: Psychonauts

Και μετά το Dracula 3 του προηγούμενου Reload THIS, απλώνω κόκκινο χαλί για να φέρω στο προσκήνιο της σημερινής κουβέντας το Psychonauts. Το πρώτο (ίσως) action, adventure game που είχα δοκιμάσει, μαζί με το Halo: Combat Evolved. Άλλοι το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και άλλοι έχουν ακούσει γι’ αυτό, αλλά δεν έχουν δώσει πολλή σημασία. Ένα ακόμη χαμένο διαμάντι που αν είχε στόμα και μιλιά θα ούρλιαζε για ένα remake.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού αυτού είναι ο Razputin (κοινώς, Raz) ο οποίος αποφάσισε να συμμετάσχει στο Whispering Rock Psychic Summer Camp. Το μέρος αυτό, όπου πλασάρεται σαν καλοκαιρινή κατασκήνωση, είναι στην πραγματικότητα χώρος εντατικής εκπαίδευσης για μικρά παιδιά. Εκεί βρίσκονται (σχεδόν) όλοι όσοι θέλουν να γίνουν Psychonauts – ικανοί μαχητές που χρησιμοποιούν τις ψυχικές τους δυνάμεις για να αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον. Αυτό λοιπόν είναι και το όνειρο του Raz.

Γιατί να θέλει η Double Fine Productions να επαναφέρει στο σήμερα το παιχνίδι αυτό; Πρώτα απ’ όλα, η ιστορία και η πλοκή του θεωρώ ότι κρατάει πολύ καλά ακόμη και το 2021. Και θα συνεχίσει να κρατά καλά, διότι είναι από αυτές τις unique ιστορίες που φαίνονται διαφορετικές – περίεργες, αλλά δεν τις ξεχνάς ποτέ.

Psychonauts

Δεύτερον, το gameplay είναι μοναδικό για ένα platformer παιχνίδι του 2005. Περιλαμβάνει χρήση ψυχικών δυνάμεων όπως ανέφερα παραπάνω (levitation, telekinesis, pyrokinesis κ.ά.), puzzles που περιλαμβάνουν δύσκολα εμπόδια, βατό economy system και αξιόλογο combat που μερικές φορές απαιτεί στρατηγική.

Επιπλέον, το περιβάλλον και ο κόσμος στο Psychonauts είναι αυτό που λες “περίεργο, αλλά μ’ αρέσει”. Σίγουρα από άποψη γραφικών δεν είναι ό,τι καλύτερο. Παρόλα αυτά, διατηρεί ακόμη και τώρα ένα feel εικαστικό μεν, ευχάριστο και ιδιαίτερο δε. Βάλτε λίγο στο μυαλό σας αυτό που είδατε στο trailer να φτιαχτεί απ’ την αρχή σε Unreal Engine. Συμφωνώ, θα ξέφευγε, με την καλή έννοια. Θα μπορούσε για παράδειγμα να συγκριθεί με τον κόσμο του Balan Wonderworld και να είναι ένα εξίσου animate-ish παιχνίδι με φανταστικά special effects.

Psychonauts

Νομίζω ότι αν πάρουμε αυτό το πακέτο, του πετάξουμε 4Κ γραφικά, ολοκαίνουργια animations και πιο όμορφα εφέ θα είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα casual games της νέας δεκαετίας. Ιδανικά, θα ήθελα να δω τα ίδια γραφικά και εφέ με το Psychonauts 2 που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Προσωπικά, θα περίμενα με μεγαλύτερη ανυπομονησία το remake του πρώτου παιχνιδιού παρά ένα sequel. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το Psychonauts 2 δεν είναι στη pre-order λίστα μου.

Το Psychonauts μπορείτε να το βρείτε στο Steam και σας παραπέμπω όλους να το δοκιμάσετε και είμαι 100% σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείτε τόσο όσο εγώ. Πάω στοίχημα πως αφού τελειώσετε το παιχνίδι θα βάλετε με τη μία το sequel στη λίστα επιθυμιών σας.

Σχόλια

Σχετικά Σάββας Δελησάββας

Savinio για τους πολύ κοντινούς. Τουρίστας σε όλη του σχεδόν τη ζωή, εξ ού και η κλήση του προς τη Διοίκηση Τουρισμού. Ξεκίνησε το gaming απ' τα 8 και έως τώρα δεν το χει μετανιώσει. Φανατικός WoWάκιας και fan των adventure based games, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης και μίσους με το Hearthstone. Lone wolf στο χώρο του gaming αλλά όπως λέει και ο ίδιος "παρέα να χει και ό,τι λάχει

Δες επίσης

Μια ακόμη χρονιά ξαναζεσταμένο φαγητό – NBA 2K22 (Past-Gen) Review

Ένα μικρό disclaimer, πριν κάποιος περάσει καν την πρώτη παράγραφο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως το …