Our Streamers


SIMPRELOAD

Reload THIS: The Simpsons: Hit and Run

Για το τελευταίο Reload THIS κράτησα το μοναδικό παιχνίδι που θα ήθελα περισσότερο απ’ όλα να δω να γίνεται remake. Θα ήταν ιεροσυλία να άφηνα στην απ’ έξω το The Simpsons: Hit & Run. Ίσως το πιο διασκεδαστικό game που έχω βιώσει σε μικρή ηλικία και θα έδινα τα πάντα να ξαναβιώσω σήμερα με ένα remaster. Όσοι ζείτε κάτω από μια πέτρα και δεν το έχετε ξανακούσει: πρώτον, i pity the fool, και δεύτερον, πάρτε μια μικρή γεύση.

Το παιχνίδι βασίζεται στη σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons και αφηγείται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το gameplay όμως είναι αυτό που κερδίζει σε όλους τους τομείς. Παλιότερα θα έλεγα ότι είναι το GTA για παιδιά, αλλά σήμερα θα έλεγα ότι είναι το πιο ζητημένο παιχνίδι για remake σε όλο τον πλανήτη.

The Simpsons: Hit and Run

Στην πραγματικότητα δεν έχεις αυτού του είδους την ιστορία του στυλ “παίξε αυτή την πίστα, μετά ξεκίνα την επόμενη” κλπ. Ανάλογα το χαρακτήρα που ελέγχεις (ένα μέλος της οικογένειας Simpsons) βρίσκεσαι και σε διαφορετική περιοχή. Σε κάθε περιοχή μπορείς να ξεκλειδώσεις διάφορα καλούδια και να εγκλιματιστείς σε μερικά side missions. Επομένως, εσύ επιλέγεις με τι ρυθμό θα “τρέξεις” την ιστορία. Θες να πας σε διάφορες περιοχές να μαζέψεις coins; Μπορείς. Θες να κοπανάς ανθρώπους στο δρόμο και να σε κυνηγάει η αστυνομία; Και αυτό μπορείς. Θες να εξερευνήσεις ελεύθερα και να ανταμειφθείς για τις κρυμμένες περιοχές που θα βρεις; Μάντεψε, ΚΑΙ αυτό μπορείς. Θες να πάρεις το αμάξι και να περάσεις πάνω από φλεγόμενους κάδους και φλεγόμενα δαχτυλίδια για rewards; Ναι, και αυτό. Τα πάντα επιτρέπονται σε αυτό το παιχνίδι που σε πολλούς τομείς θυμίζει ένα sandbox.

The Simpsons: Hit and Run

Το καλύτερο; Τα secrets που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του map αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρεις. Για μένα, αυτό ήταν το Α και το Ω όλου του fun. Και θα ήταν ακόμα καλύτερο σήμερα, με την προσθήκη achivements, trophies, ειδικά costumes που δεν ξεκλειδώνεις αλλιώς κλπ. Θα ήθελα επίσης να δω το παιχνίδι να κρατά τον original χαρακτήρα του και να μην ξεφύγει στο κομμάτι των textures. Πράγματα όμως, όπως ο φωτισμός, τα εφέ, τα animations και το voice acting θέλουν όντως δουλίτσα.

The Simpsons: Hit and Run

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον κόσμο που να μην θέλει να δει σαν τρελός την ταμπέλα “remake” να κολλάει ακριβώς δίπλα από το The Simpsons: Hit & Run. Αν υπάρχει, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσει, διότι αν πας τώρα στο ίντερνετ και ψάξεις για τις πιθανότητες που έχει το παιχνίδι να αναγεννηθεί είναι πολύ υψηλές. Και δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά ο παραγωγός του αρχικού παιχνιδιού, Vlad Ceraldi, ο οποίος περιμένει να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου.

Επομένως, έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους μήνες. Προσωπικά, είμαι 99% σίγουρος ότι κάποια μέρα θα γίνει το ποθητό και θα κυκλοφορήσει επιτέλους η remastered έκδοση αυτού του διαμαντιού.

Σχόλια

Σχετικά Σάββας Δελησάββας

Savinio για τους πολύ κοντινούς. Τουρίστας σε όλη του σχεδόν τη ζωή, εξ ού και η κλήση του προς τη Διοίκηση Τουρισμού. Ξεκίνησε το gaming απ' τα 8 και έως τώρα δεν το χει μετανιώσει. Φανατικός WoWάκιας και fan των adventure based games, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης και μίσους με το Hearthstone. Lone wolf στο χώρο του gaming αλλά όπως λέει και ο ίδιος "παρέα να χει και ό,τι λάχει

Δες επίσης

Μια ακόμη χρονιά ξαναζεσταμένο φαγητό – NBA 2K22 (Past-Gen) Review

Ένα μικρό disclaimer, πριν κάποιος περάσει καν την πρώτη παράγραφο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως το …