Our StreamersResident Evil: Village Gold Edition – PC Review

Πριν από περίπου 1.5 χρόνο και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου του 2021, η Capcom κυκλοφόρησε το 8ο κεφάλαιο της πασίγνωστης horror σειράς Resident Evil, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και της οποίας το review εκ μέρους του Gamelab είχε επιμεληθεί ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στα χέρια μου ήρθε πριν από λίγες ημέρες το Gold Edition του τίτλου, το οποίο περιλάμβανε το βασικό παιχνίδι και το Winters’ Expansion, με το Shadows of Rose, το περιβόητο third person mode και το Additional Orders για το The Mercenaries. Τα συναισθήματα; Ανάμικτα.

Shadows of Rose

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Capcom αποφάσισε να δώσει ένα οριστικό τέλος στην ιστορία του Ethan Winters, δηλαδή του πρωταγωνιστή των δύο τελευταίων παιχνιδιών της σειράς, Resident Evil 7: Biohazard και Resident Evil: Village αντίστοιχα. Τον ρόλο της πρωταγωνίστριας αυτή την φορά έχει η κόρη του, Rosemary Winters, καθώς η ιστορία προχωράει 16 χρόνια μετά τα γεγονότα του Village. Η Rose έχει κάποιες δυνάμεις που έχει κληρονομήσει από τα γεγονότα των προηγούμενων παιχνιδιών και θέλει απεγνωσμένα να τις ξεφορτωθεί, έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Ένας φίλος της με όνομα K, της δίνει ένα τρόπο να το κάνει, αν καταφέρει να βρει έναν κρύσταλλο με όνομα Purifying Crystal.

Το expansion, σε αντίθεση με το βασικό παιχνίδι, είναι διαθέσιμο μόνο σε third person mode. Η περιπέτεια της Rose λαμβάνει χώρα σε πολύ γνωστά μέρη, όπως είναι το χωριό, το κάστρο της Lady Dimitrescu και το σπίτι της Donna Beneviento. Φυσικά, όλα αυτά δοσμένα με αρκετές διαφορετικές πινελιές, άλλοτε καλοδεχούμενες κι άλλοτε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κι ως τεμπέλικες. Μπορώ να πω πως το Shadows of Rose εστιάζει πολύ περισσότερο στο horror παρά στο action κομμάτι.

Το gameplay αποτελείται από την γνωστή third person συνταγή που μας έχει γίνει γνώριμη από το μακρινό πλέον 2005, με το Resident Evil 4. Η Rose έχει στο οπλοστάσιο της (τρόπος του λέγειν) ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και τις δυνάμεις της, οι οποίες κατά την πορεία του DLC ολοένα και δυναμώνουν με συγκεκριμένα αντικείμενα. Μια τελευταία βοήθεια, ίσως και η πιο σημαντική για την πλοκή, είναι ένα πνεύμα που ονομάζεται Michael κι επικοινωνεί με την Rose μέσω διάφορων λέξεων σε τοίχους με χρυσά γράμματα. Ο Michael βοηθάει τον Rose τόσο με μηνύματα για το ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει, όσο και πρακτικά, με σφαίρες και γιατρικά.

Το DLC μου πήρε 2 ώρες και 38 λεπτά για να το ολοκληρώσω, στην Standard δυσκολία. Αν και το Shadows of Rose είχε κάποια πολύ καλά στοιχεία κι ένα segment το οποίο κυριολεκτικά μου σήκωσε την τρίχα, εν τέλει δεν φέρνει πολλά καινούρια πράγματα, πέρα από την ολοκλήρωση του saga των Winters. Το gameplay είναι αρκετά ελαφρύ και όλη η ιστορία είναι σαν μια επανάληψη της ιστορίας του Ethan, χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Third Person Mode

Κάτι που είχαν ζητήσει πολλοί fans μετά και την τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει το Resident Evil 2 Remake, ήταν το third person mode, το οποίο στο Village κάνει την δουλειά του και μάλιστα πολύ καλά. Έχοντας παίξει στην κυκλοφορία του το παιχνίδι σε πρώτο πρόσωπο, ήταν μια ευχάριστη προσθήκη η διεκπεραίωση του campaign από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Το mode αυτό ένιωσα πως αφαίρεσε αρκετά από το horror κομμάτι του τίτλου, προσθέτοντας το στο action κομμάτι, κάτι το οποίο δεν βρήκα κακό, αντίθετα μου άρεσε κιόλας. Ένα αρνητικό που θα μπορούσα να πω και θεωρώ πως η Capcom απλώς δεν ήθελε να ασχοληθεί περαιτέρω ήταν το γεγονός πως κατά την διάρκεια των cutscenes, η κάμερα άλλαζε από τρίτο σε πρώτο πρόσωπο, όπως δηλαδή στο αρχικό παιχνίδι. Παράπτωμα, αλλά αξίζει να αναφερθεί.

Όσο όμως κι αν μου άρεσε αυτό το mode, οφείλω να συμβουλεύσω όσους δεν έχουν παίξει ακόμη το Story Mode του Village, να το κάνουν σε κάμερα πρώτου προσώπου, καθώς αυτό το όραμα είχαν οι δημιουργοί και κακά τα ψέματα, σε αυτό το mode η ισορροπία action/horror είναι μοναδική.

The Mercenaries Additional Orders

Αξίζει να αναφέρω πως με το Gold Edition του τίτλου, προστίθενται στο The Mercenaries και δύο ολοκαίνουριοι χαρακτήρες, η Lady Dimitrescu και ο Heisenberg, δύο από τους εμβληματικούς villains του παιχνιδιού. Αν είστε φαν του συγκεκριμένου mode, αξίζει να τους δοκιμάσετε. Εγώ πάλι δεν είμαι.

Εν κατακλείδι, το Winters’ Expansion είναι ένα πακέτο που προσφέρει ουσιαστικά 3 προσθήκες σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021. Κοστολογείται στα 20€, μια τιμή που θεωρώ πως είναι φθηνή για όσους θέλουν να ξαναπαίξουν το βασικό παιχνίδι σε τρίτο πρόσωπο, αλλά αρκετά ακριβή για όσους το αγοράσουν μόνο για να παίξουν το Shadows of Rose, καθώς δεν νομίζω πως η διάρκεια των δυόμιση ωρών θα τους δώσει την αίσθηση του value for money. Φυσικά, στο τραπέζι είναι και το Additional Orders, οπότε το ζήτημα είναι τι είδους παίκτης Resident Evil είστε. Εγώ πάλι, έχω μια πικρία από το εν λόγω πακέτο.

Βαθμολογία: 7.5/10

Διαβάστε ακόμη:

Steelrising – PC Review

Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 – PC Review

Σχόλια

About Κώστας Τσιώλης

Η σχέση μου με τα video games ξεκίνησε στην παιδική μου ηλικία, με την κονσόλα Sega Mega Drive και παιχνίδια όπως Contra, Virtua Fighter, Splatterhouse και Mortal Kombat. Έκτοτε, έχουν περάσει από τα χέρια μου χειριστήρια τόσο του Xbox όσο και του PlayStation, όμως η μεγάλη μου αγάπη πλέον είναι το PC Gaming. Τα βιντεοπαιχνίδια για εμένα είναι η τελειοποιημένη μορφή της ψυχαγωγίας, αλλά και ένα είδος τέχνης. Θεωρώ την τριλογία Dark Souls ως αγαπημένα μου παιχνίδια γιατί μου αρέσει να βασανίζομαι, αλλά και να ανταμείβομαι στο τέλος. Α, και είμαι και χημικός στον ελεύθερο μου χρόνο.

Check Also

Marvel’s Midnight Suns – PC Review

Ένα όμορφο παιχνίδι ή μια έξυπνη οφθαλμαπάτη; Γενικά, δεν με έχετε δει πολλές φορές να …