Our Streamers


Resident Evil Village Review

Resident Evil Village Review – Χορεύοντας με τους λύκους

Τα Resident Evil είναι μια σειρά παιχνιδιών που έχει περάσει από πολλά κύματα. Μέχρι το Resident Evil 3, τα παιχνίδια ήταν περισσότερο horror και λιγότερο action. Κάπου εκεί ήρθε το Resident Evil 4 να ταράξει τα νερά και να συνδυάσει τον τρόμο, με έναν πιο γρήγορο ρυθμό, δράση και πιστολίδια. Τα επόμενα δυο παιχνίδια της σειράς (5 και 6 δηλαδή), ήταν δέκτες πολλών κακών κριτικών, λόγω της μεταστροφής του παιχνιδιού σε Call of Duty Zombies, πάρα σε Resident Evil.

Κάπου εκεί η Capcom αποφάσισε να «γυρίσει από την άλλη το μπιφτέκι» και δημιούργησε το Resident Evil 7, εισάγοντας σε αυτό την οπτική πρώτου προσώπου, η οποία ήταν και επιτυχημένη. Το Resident Evil 7 έφερε κόσμο πίσω, καθώς ήταν μια από τις πιο τρομακτικές προσθήκες της σειράς.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Resident Evil 8 και στην συνέχεια της ιστορίας του Ethan Winters. Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Ethan να χάνει την γυναικά του την Mia μπροστά στα μάτια του, από τον αγαπημένο πολλών Chris Redfield και την ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό, απαγάγουν εκείνον και την κόρη του, χωρίς να ξέρουμε που θα τους πάνε. Η μοίρα όμως παίζει περίεργα παιχνίδια για άλλη μια φορά και λόγω ενός ατυχήματος, το όχημα που μεταφέρει τον Ethan και την κόρη του Rose, τουμπάρει και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία.

Εχθροί στο χωριό, δεν είναι τα κλασικά zombies που έχουμε αγαπήσει, αλλά λυκάνθρωποι. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δουλεύει πολύ καλά. Το χωριό μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιου είδους παραμύθι των αδερφών Grimm, σε συνδυασμό με Ευρωπαϊκή λαογραφία/μυθολογία, κάτι το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ.

Από πλευράς gameplay, νομίζω ότι όταν η Capcom ανέφερε πως το παιχνίδι θα ήταν πιο action, ο κόσμος περίμενε έναν ρυθμό, ίδιο με αυτόν του Resident Evil 4. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει. Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει βρει την ισορροπία μεταξύ της δράσης και του τρόμου. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι εξαιρετικός, θεωρώ ότι δεν έκανε κάπου αυτό που λεμέ «κοιλιά» και αυτό οφείλεται στον καλοσχεδιασμένο χάρτη του και στην κάθε περιοχή η οποία προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Resident Evil Village Review

Το χωριό χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές, στο επιβλητικό και τρομακτικό κάστρο, της εξίσου επιβλητικής και τρομακτικής Lady Dimitrescu, το εφιαλτικό σπίτι της Beneviento, στα mines του Moreau και το εργοστάσιο του Heisenberg. Κάθε περιοχή έχει την δική της θεματική και όπως έγραψα παραπάνω, δίνει κάτι διαφορετικό και για αυτό ο ρυθμός είναι φανταστικός. Απλά σκεφτείτε ότι Σάββατο βράδυ έπαιξα από τις 12 και σταμάτησα 5 το ξημέρωμα, γιατί κοίταξα το κινητό τυχαία και λέω «ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ 5;;;». Πραγματικά με είχε απορροφήσει.

Όσον αφορά τους πόρους, το παιχνίδι δίνει αρκετούς, μπορεί και παραπάνω από όσους χρειαζόμαστε, ειδικά όταν μπορούμε να κάνουμε craft ή και να αγοράσουμε από τον μυστηριώδες Duke, ο οποίος είναι από τους πιο συμπαθής χαρακτήρες που έχω δει σε παιχνίδι. Οι ατάκες του και η βοήθεια που δίνει στον Ethan, νομίζω είναι μοναδικές. Στο store του Duke, μπορούμε να κάνουμε upgrade τα όπλα μας, να αγοράσουμε σφαίρες, blueprints για πολεμοφόδια, και σφαίρες, κάτι που κάνει χρήσιμα τα Lei (coins) που βρίσκουμε. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να μας μαγειρέψει ο Duke, με υλικά τα οποία έχουμε βρει μέσα στο χωριό, δίνοντας μας περισσότερο health, resistance σε damage και movement speed.

Resident Evil Village Review

Προσωπικά έπαιξα την έκδοση του PS4. Η Capcom αναφέρει πως το παιχνίδι τρέχει στα 45fps/ 900p στο PS4, προσωπικά δεν κατάλαβα καν την διαφορά στην ανάλυση, το παιχνίδι είναι πανέμορφο και δεν κόλλησε πουθενά (ακούς Cyberpunk;). Ίσως έχει κάποια θέματα με τα textures αλλά πραγματικά μπροστά στο κλίμα και την ιστορία του παιχνιδιού και με pixels να το έπαιζα θα το λάτρευα.

Τι γίνεται όμως με τους γρίφους ; Δεν υπάρχει Resident Evil χωρίς γρίφους. Υπάρχουν διάφορα puzzles και γρίφοι μέσα στο παιχνίδι, τα οποία είναι αρκετά ευχάριστα και δίνουν loot. Οι γρίφοι οι οποίοι πρέπει να ολοκληρωθούν για να προχωρήσει η ιστορία του παιχνιδιού όμως, δεν είναι τόσο προκλητικοί όσο σε παλαιότερα παιχνίδια της σειράς.

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως μετά το Resident Evil 2 Remake, το Resident Evil Village είναι μάλλον το δεύτερο αγαπημένο μου Resident Evil και τα 60-70€ που ζητάει, σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους, καθώς υπάρχουν collectibles, θησαυροί, το new game plus, καθώς και το mercenaries mode το οποίο είναι καθαρά arcade και θα περάσετε πολλές ώρες με αυτό.

Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Σχετικά Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου

"Your friendly neighborhood" όπως θα έλεγε και ο Spidey. Συλλέγω comics (ειδικά αν πρόκειται για Spider-Man και Batman). Μέγας κονσολακιας αν και μπήκα στα σκοτεινά μονοπάτια του PC gaming λόγο δουλειάς. Επίσης λατρεύω τα card games με πρώτο και καλύτερο το Yu-Gi-Oh!

Δες επίσης

e3 2021 gamelab

Το GameLab θα παρακολουθήσει μαζί σας την E3 από το Twitch

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η E3 επιστρέφει δυναμικά, σε λίγες μόνο ώρες. Και αν …