Our StreamersSpider-Man – PC Review

Your friendly neighborhood Spider-Man!

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα νέο Spider-Man παιχνίδι από την Insomniac. Η αλήθεια είναι πως έχω PS4 αλλά δεν επιδίωξα να το αγοράσω τότε, καθώς εδώ και 6 χρόνια παίζω μόνο στο PC. Τα χρόνια πέρασαν και η Sony κατάλαβε επιτέλους πως μόνο να κερδίσει μπορεί, φέρνοντας όχι μόνο το Spider-Man αλλά και άλλα αποκλειστικά παιχνίδια της στο PC.

Αφού λοιπόν ανακοινώθηκε το παιχνίδι στο PC, είπα «Ήρθε η ώρα!». Ο Spider-Man είναι ο αγαπημένος μου super hero, θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρίκι, είχα αγοράσει στολή και τον μηχανισμό που εκτόξευε ιστό από τα χέρια. Είχα γεμίσει όλο το μπαλκόνι με αφρό, καθώς ο εκτοξευτής δεν πέταγε ιστό αράχνης άλλα αυτό τον αφρό που έχουν στα αποκριάτικα πάρτι.

Περνώντας στο παιχνίδι, η ιστορία ξεκινάει με τον Peter Parker να είναι αρκετά έμπειρος και άνετος στον ρόλο του ανθρώπου αράχνη. Η ιστορία ξεκινάει αργά και σιγά σιγά ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσεται το σενάριο ανεβαίνει.

Το παιχνίδι ξεκινάει και στόχος του Spider-Man είναι να πιάσει τον Wilson Fisk, γνωστός και ως Kingpin, ο οποίος αφού πιάνεται από τον Spider-Man και την αστυνομία, υποστηρίζει πως τώρα που θα μπει φυλακή, τα πράγματα θα ξεφύγουν στην πόλη. Μαντέψτε, έτσι και έγινε. Εμφανίζεται στην πόλη μια συμμορία με όνομα Inner Demons, η οποία σπέρνει τον πανικό και σιγά σιγά αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν πολλά γνωστά πρόσωπα όπως, Doctor Octopus, Mr. Negative, Electro, Vulture, Rhino και Scorpion. Δεν θέλω να γράψω παραπάνω για την ιστορία, πιστεύω ότι στέκεται καλά και αξίζει κάποιος να την παρακολουθήσει προσεκτικά, ειδικά αν δεν έχει ασχοληθεί με τον κόσμο του Spider-Man.

Αν έχω κάποιο παράπονο από την ιστορία, είναι η μικρή προβολή των εχθρών του Spider-Man. Για παράδειγμα ο Vulture υπήρχε μόνο σε κάποια cutscenes και σε ένα fight. Ενώ ο Mr. Negative είχε περισσότερη προβολή.

Εκτός από την στολή του, ο Spider-Man χαρακτηρίζεται και από την πόλη που ζει και δεν είναι άλλη από την Νέα Υόρκη! Η Νέα Υόρκη στο παιχνίδι είναι πραγματικά ένα φτυστό αντίγραφο, βαβούρα, κόσμος, αυτοκίνητα, ληστείες κλπ. κλπ., με τον Spidey να ελίσσεται πέρα δώθε προσπαθώντας να σώσει ότι σώζεται, σε μια πόλη που σφύζει από εγκληματικότητα.

Μιας και είπα για ελιγμούς. Η χρήση του ιστού για περιήγηση στην πόλη, είναι 100% on point, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Νιώθεις αέρινος, γρήγορος, ελαστικός και φυσικά παντοδύναμος. Είναι από τα χαρακτηρίστηκα του ήρωα και το έχουν πέτυχει διάνα, δεν έχω κάποιο παράπονο για τον συγκεκριμένο τομέα, όπως και για το περπάτημα σε τοίχους, αλλά και το μπουσούλημα σε αυτούς.

Διάβαζα πρόσφατα για το παιχνίδι κάποια facts και η Sony ήθελε να φτιάξει ένα παιχνίδι παρόμοιο με την σειρά Arkham της Rocksteady. Στα Arkham παιχνίδι, ο κόσμος αγάπησε τόσο τον Batman και τον Bruce Wayne, όσο και το σύστημα μάχης του παιχνιδιού. Εδώ λοιπόν η Insomniac διάβασε καλά την Rocksteady και έφτιαξε ένα σύστημα μάχης αντάξιο των Arkham παιχνιδιών. Ο Spider-Man έχει μια μεγάλη γκάμα από gadgets, τα οποία των βοηθούν είτε σε stealth, είτε κανονικές συνθήκες μάχης.

Κάθε gadget μπορεί να αναβαθμιστεί, κάνοντας το πιο ισχυρό και δίνοντας του κάποιες παραπάνω δυνατότητες. Εκτός των gadgets, υπάρχουν και skills τα οποία ξεκλειδώνουν κινήσεις και combos. Τα skills μπορούν να ξεκλειδωθούν ανεβάζοντας level τον Spider-Man, κάτι το οποίο γίνεται παίζοντας το παιχνίδι και ολοκληρώνοντας αποστολές.

Τα animations του Spider-Man είναι άριστα φτιαγμένα, από την απλή μπουνιά μέχρι και το άνοιγμα των ποδιών του στον αέρα για να περάσει μια ρουκέτα από μέσα, είναι φτιαγμένα στην εντέλεια. Το combat μοιάζει αρκετά με των Arkham παιχνιδιών, με τα combos και τα finishing moves να είναι εκεί.

Το παιχνίδι έχει πάρα πολύ περιεχόμενο, collectibles, challenges, side missions, DLCs αλλά και το Miles Morales DLC που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Κάπου εδώ θέλω να αναφέρω πως έχω ερωτευτεί τις στολές που έχει το παιχνίδι. Η κάθε μια έχει τον δικό της χαρακτήρα και δίνει μια ψευδαίσθηση customization στον παίχτη.

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως το voice acting είναι top level, όπως και η μουσική μου άρεσε εξίσου. Κυρία Insomniac, υποκλίνομαι, ανυπομονώ για το Miles Morales DLC, το Logan παιχνίδι που ετοιμάζεις και φυσικά το Spider-Man 2, στο οποίο θα κάνει την εμφάνιση του ο Venom!

Βαθμολογία: 8,5/10

Σχόλια

About Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου

"Your friendly neighborhood" όπως θα έλεγε και ο Spidey. Συλλέγω comics (ειδικά αν πρόκειται για Spider-Man και Batman). Μέγας κονσολακιας αν και μπήκα στα σκοτεινά μονοπάτια του PC gaming λόγο δουλειάς. Επίσης λατρεύω τα card games με πρώτο και καλύτερο το Yu-Gi-Oh!

Check Also

Call Of Duty: Modern Warfare ΙΙ THUMB

Call Of Duty: Modern Warfare ΙΙ – PC Beta Review

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν αρκετά ενθαρρυντικές Αν και είμαι μεγάλος fan των FPS παιχνιδιών, τα …