Our StreamersΤα 5 πιο ενδιαφέροντα easter eggs!

Αν αναρωτιέται κανείς γιατί ονομάζονται Easter eggs αυτές οι κρυμμένες “αναφορές” που συναντάμε σε τόσα παιχνίδια, σειρές, ταινίες, η απάντηση είναι… Αμερικάνοι… Τα αμερικανάκια κάθε Πάσχα αμολιούνται στα δάση ψάχνοντας για τα πασχαλινά αυγά (Easter eggs) τα οποία έχει κρύψει ο “Πασχαλινός Λαγός”. Τι σχέση έχει τώρα ένας τεράστιος λαγός με τα αυγά και το Πάσχα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
Ας περάσουμε όμως στη πεντάδα μας.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Donkey Kong  για έναν και μοναδικό λόγο κι αυτός είναι ότι, ο προγραμματιστής του Landon Dyer μετά από 26 χρόνια σιωπής αποκάλυψε ότι είχε τοποθετήσει ένα απ’ τα πολυπόθητα “αυγά” στο παιχνίδι αλλά ούτε και ο ίδιος δεν θυμόνταν πώς ακριβώς μπορεί κανείς να το ανακαλύψει. Οι λάτρεις του παιχνιδιού δε μπόρεσαν παρά να το ψάξουν και όταν το βρήκαν μάλλον θα απογοητεύτηκαν καθώς μετά από μια σειρά πολύ συγκεκριμένων βημάτων στη οθόνη εμφανίζονται τα αρχικά του προγραμματιστή.

Τέταρτο σ’ αυτήν τη λίστα, το Grand Theft Auto 5 με τους μυστηριώδεις ιπτάμενους δίσκους. Τέσσερις ιπτάμενοι δίσκοι βρίσκονται διασκορπισμένοι μέσα στο παιχνίδι αλλά και ένας χάρτης που απεικονίζει άλλον έναν ιπτάμενο δίσκο, ένα αυγό (πασχαλινό???) και έναν ιπτάμενο άνθρωπο(;). Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στην επικρατούσα άποψη ότι υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχει βρεθεί από τους παίκτες.

Τρίτο βρίσκεται το The Binding of Issac Afterbirth το οποίο ως fangirl της σειράς δε μπορούσα να παραλείψω. Ο Edmund McMillen, ένας απ’ τους σχεδιαστές του παιχνιδιού, αποφάσισε να οδηγήσει τους παίκτες σε ένα τεράστιο κυνήγι θησαυρού “στον πραγματικό κόσμο”. Με στοιχεία μέσα από το παιχνίδι τους κατεύθυνε σε μια αφίσα που τους έδινε έναν αριθμό τηλεφώνου τον οποίο αν καλούσαν περιείχε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα με τη διεύθυνση ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου. Έχοντας φτάσει ως εκεί ξέθαψαν μια κούκλα που τους παρέπεμπε σε έναν λογαριασμό στο tweeter και όλα αυτά για να ξεκλειδώσουν για όλο το community ένα κατόρθωμα και έναν καινούργιο χαρακτήρα.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το battlefield 4 όπου πολλοί παίκτες γκρίνιαζαν για την ύπαρξη θερμικής κάμερας και την αποκαλούσαν σπασμένη. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού απάντησαν κατασκευάζοντας ένα απίστευτο “αυγό” που οι παίκτες κατάφεραν να “σπάσουν” με μεγάλη δυσκολία. Long story short στον χάρτη dragon valley υπάρχουν κάποιες λάμπες και μια από αυτές αναβοσβήνει δημιουργώντας ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε κώδικα morse, οι παίκτες στη συνέχεια ανακάλυψαν επτά διαφορετικά κουμπιά τα οποία άναβαν ή έσβηναν τις υπόλοιπες λάμπες. Αν καταφέρει κανείς να τις ανάψει όλες ένα καινούργιο μήνυμα δίνεται από την λάμπα το οποίο οδηγεί τον παίκτη σε έναν άλλον χάρτη τον zavod the graveyard shift στον οποίο υπό συγκεκριμένες συνθήκες ακούγεται ένα τραγούδι. Το τραγούδι αυτό δίνει έναν κωδικό ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα κρυμμένο, φυσικά, πληκτρολόγιο. Το ταξίδι δε τελειώνει εδώ, ένας ακόμα κωδικός πρέπει να ανακτηθεί έτσι ώστε να καταφέρει ο παίκτης να αποκτήσει μια στολή η οποία κρύβει την θερμοκρασία του σώματός του. Αν νομίζεις ότι μπορείς να “πηδήξεις” κάποια βήματα και να πάρεις το πολυπόθητο έπαθλο κάνεις λάθος αφού ο κωδικός είναι μοναδικός για κάθε παίκτη.

Την πρωτιά κλέβει το Trials Fusion. Στο παιχνίδι κρύβονται ξύλινες σανίδες με ένα μόνο γράμμα πάνω τους, αν τις ενώσεις εμφανίζεται ένα μήνυμα που δε βγάζει απολύτως κανένα νόημα στην αρχή αλλά το οποίο κάποιος κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει. Το μήνυμα δίνει οδηγίες τις οποίες ο παίκτης μπορεί να ακολουθήσει και να ακούσει ένα τραγούδι το οποίο τον παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα με ένα σωρό περίεργες εικόνες. Αποκρυπτογραφώντας και το μήνυμα που έκρυβαν οι εικόνες, κάποιοι παίκτες ανακάλυψαν τα κουτιά που είχαν τοποθετήσει σε πέντε διαφορετικές χώρες οι δημιουργοί του παιχνιδιού. Όταν τα άνοιξαν διάβασαν το εξής μήνυμα σε ελεύθερη μετάφραση “Μεσημέρι του έτους 2113. Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου ένα από τα πέντε κλειδιά θα ανοίξει το κουτί κάτω από τον πύργο του Eiffel ”.  Κανένας από εμάς δε θα μάθει τι θα βρίσκεται σ’ αυτό το κουτί και γι΄αυτό το λόγο το Trials Fusion κατέχει την πρώτη θέση της λίστας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

About Grumpykota

Όταν δεν κοιμάται βλέπει netflix, και όταν δε βλέπει netflix, προσπαθεί να φτάσει legend στο hearthstone. Στον ελεύθερό της χρόνο σπουδάζει πληροφορική. Γνωστή και ως “κότα”.

Check Also

Η “πένα” του Βασίλη – Eresys Review

Eresys λοιπόν, το νέο ελληνικό horror Co-op παιχνίδι που έφτασε στα χέρια μου, από την …