Our Streamers


Song of Horror

Τα “χρειάστηκα” με το Song of Horror – Review

Ο απόλυτος τρόμος. Θα μπορούσε να ήταν όλο το review του Song of Horror, σε μια απλή πρόταση. Το διαμαντάκι της Protocol Games, θα σας χαρίσει πολλές τρομακτικές στιγμές, όσο θα πρέπει να εξερευνάτε (αρκετά) σκοτεινές τοποθεσίες, για να βρείτε την κρυμμένη αλήθεια, πίσω από ένα μουσικό κουτί.

Το σενάριο ξεκινάει με την εξαφάνιση του διάσημου συγγραφέα, Sebastian Husker και της οικογένειας του. Εσείς, ως Daniel Noyer, καλείστε από τον εκδότη σας, να πάτε στο σπίτι του, ώστε να δείτε τι συμβαίνει. Όμως καταλήγετε να βρεθείτε παγιδευμένοι στην οικία του συγγραφέα.

Song of Horror

Και κάπου εκεί αρχίζει ένα ανατριχιαστικό και τρομακτικό ταξίδι σε διάφορα μέρη, με σκοπό να βρείτε την προέλευση του καταραμένου μουσικού κουτιού και της σκοτεινής οντότητας που σας κυνηγά.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει το Song of Horror ελκυστικό, είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένας πρωταγωνιστής, αλλά 13. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους χαρακτήρες, με τον καθένα να έχει διαφορετικές γνώσεις, αλλά και δεξιότητες.

Η ιστορία χωρίζεται σε 5 επεισόδια και στο κάθε ένα θα υπάρχουν 4 διαθέσιμοι χαρακτήρες, από τους οποίους θα πρέπει να διαλέξετε εσείς. Αυτό που χρειάζεται να κρατήσετε, είναι πως σε περίπτωση που πεθάνει κάποιος χαρακτήρας, μπορείτε να συνεχίσετε με τους υπόλοιπους. Σε περίπτωση που χαθούν όλοι, τότε το επεισόδιο θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Song of Horror

Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι, πως αν χάσετε κάποιον χαρακτήρα, δε θα μπορείτε να τον έχετε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα, να μην μπορείτε να δείτε από τη δική τους οπτική τη συνέχεια της ιστορίας. Ενώ υπάρχει περίπτωση, αυτόν που χάσετε, να τον βρείτε σε κάποια άλλη στιγμή του παιχνιδιού, ως φάντασμα.

Song of Horror

Το στυλ του παιχνιδιού θυμίζει αρκετά τα παλιά (και ορθόδοξα) Resident Evil, Silent Hill και Clock Tower. Είναι ένα κλασσικό survival horror, με την κάμερα να είναι (καλό) στημένη και να βοηθά αρκετά την ατμόσφαιρα, που είναι από μόνη της αρκετά σκοτεινή.

Η ατμόσφαιρα, καθώς είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Song of Horror, είναι όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα survival horror τίτλο. Σκοτεινά σπίτια, νοσοκομεία και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, γεμάτα με ανατριχιαστικά πορτρέτα και έπιπλα, συνδυάζονται τέλεια, ώστε να δημιουργήσουν ένα τρομακτικό περιβάλλον.

Song of Horror

Και μέσα σε όλα αυτά, η σκοτεινή οντότητα που σας κυνηγάει. Εσείς θα πρέπει να κρυφτείτε και να έχετε πάντα φως (πολύ φως!), καθώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο όπλο. Όσον αφορά τις πόρτες, καθώς παίζουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, θα πρέπει πάντα να βάζετε το αυτί σας και να αφουγκράζεστε τυχόν ήχους από την άλλη πλευρά. Πιστέψτε με σώζει ζωές.

Song of Horror

Επίσης πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας, πως έχετε λίγο χρόνο αντίδρασης, μια και εκεί που περπατάτε αμέριμνοι σε κάποιο διάδρομο, μόλις αρχίσουν να μαυρίζουν οι τοίχοι, τότε θα πρέπει να κρυφτείτε αστραπιαία, αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πεθάνει ο χαρακτήρας σας.

Παράλληλα με το κυνήγι φαντασμάτων, υπάρχουν και αρκετοί γρίφοι, δίνοντας στο παιχνίδι μεγαλύτερο χρόνο ζωής, αλλά και επιπέδου δυσκολίας. Σε κάποια puzzles θα πρέπει να είσαστε οξυδερκείς και παρατηρητικοί με τα έγγραφα και γράμματα που πετυχαίνετε.

Όσον αφορά τα γραφικά, έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, κυρίως στα σκηνικά, τα οποία από μόνα τους δίνουν μια τρομακτική αίσθηση, ενώ και ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις. Π.χ. όταν κατέβηκα στο basement του σπιτιού, μόνο από τη μουσική ήθελα να ξανανέβω πάνω, τρέχοντας αν είχα την επιλογή.

Song of Horror

Αν και δεν είμαι λάτρης των survival horror τίτλων, μπορώ να πω με σιγουριά πως το Song of Horror, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και θεωρώ πως τόσο οι fan του είδους, όσο και αυτοί που θέλουν να ζήσουν μια τρομακτική εμπειρία, θα πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι.

Song of Horror

Βαθμολογία: 8/10

ΥΓ: Ευχαριστώ τη γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου και μου έλεγε, “Ηρέμησε, ένα παιχνίδι είναι” σε όλη τη διάρκεια του review μου.

Σχόλια

Σχετικά Μάκης Καλόστος

Κολλημένος με το Playstation από το 1996, όπου και μου το έφεραν οι γονείς μου ως δώρο. Από τότε “καίγομαι” με όλες τις κονσόλες της Sony, χωρίς να αφήνω απ' έξω το PC. Αγαπημένα παιχνίδια είναι τα Pro, Uncharted, Assasin's Creed, Total War και Football Manager.

Δες επίσης

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το τουρνουά FIFA 21 (PS4) της ESPORTS LEAGUES

Από σήμερα λοιπόν, όσοι θεωρείτε πως ξέρετε πως να ζαλίζετε τους αντιπάλους σας με τις …